Vier de herfst met een prachtige lichtshow in tuin of natuur

Te doen in de herfstvakantie |  deel via WhatsApp | Nieuws door

De herfst start goed met twee bijzondere lichtfestivals

6 oktober 2020 Toerisme Landelijk Betoverende lichtkunst in tuinen of een spannend spoor van lichtjes door het bos? De herfst begint prachtig met 2 prachtige lichtshows. Avonden om nooit meer te vergeten.

Foto 1. Enchanted Gardens verandert de Kasteeltuinen van Arcen in een sprookje. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

Enchanted Gardens

ARCEN - Vonken van licht die verschijnen en verdwijnen in een wonderlijke dans. Steeds veranderende optische illusies. Een surrealistische onderwaterwereld. Een veld vol lichtgevende bloemen. De op zich al sprookjesachtige Kasteeltuinen Arcen veranderen van 9 tot en met 25 oktober in een magische wereld van licht, schaduw, klanken en muziek tijdens het lichtfestijn Enchanted Gardens. Overal in de tuinen kom je vanaf 19:00 uur wonderlijke lichtkunst tegen. De ene keer stil en verrassend, de andere keer hoor je van verre al de muziek. Sommige kunstwerken kun je alleen maar ademloos bewonderen, bij andere speel je zelf een rol en verandert wat je ziet door wat jij en de overige bezoekers doen. Betoverend mooi.

Het geliefde lichtfestijn kan ook dit jaar doorgaan omdat de tuinen groot genoeg zijn voor een veilig bezoek. Alleen het Enchanted Gardens paviljoen met grillarrangement vervalt. Je kunt wel terecht bij de eigen horecapunten van de tuinen voor hapjes en drankjes 'to go'.

Pixi in de Drentse bossen

DROUWEN - Als in de herfst de nachten langer worden, ontwaakt de Pixi in de Drentse bossen. Volg bij het Boomkroonpad in stilte de flonkeringen van een uniek lichtkunstwerk, geïnspireerd door de natuur. Je tocht begint in het donkere, stille bos. Dan zie je de eerste paar Pixi twinkelen. Het worden er wat meer, dan nog meer, tot je in een zwerm van Pixi belandt. Als je doorloopt wordt het weer donkerder, met enkel hier en daar een lichtje. Ze gaan aan, maar doven ook weer. Als kleine lichtgevende diertjes die even poolshoogte komen nemen en weer snel wegduiken. Tot je in de volgende zwerm terechtkomt. Een wandeling waar je vanzelf stil van wordt. Zo bijzonder.

Let op: deze tocht van drie kilometer is alleen geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Je kunt de flonkeringen van de Pixi volgen van 9 oktober tot en met 9 januari, alléén op de vrijdag- en zaterdagavonden en de woensdagavonden in de kerstvakantie.

Foto 2. Volg de flonkerende lichtjes van de Pixi door de donkere Drentse bossen. Foto: Staatsbosbeheer © Loïs Koelewijn
Foto 3. Ook Kasteel Arcen zelf is onderdeel van Enchanted Gardens. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-10-12 15:14:14 · Gepubliceerd: 2020-10-05 15:55:34 - 1683