Vier de herfst met 3 prachtige lichtfestivals

Te doen in de herfstvakantie |  deel via WhatsApp | Nieuws door

VONK, De Grote Schijn en Enchanted Gardens stelen de show

9 oktober 2021 Toerisme Landelijk Betoverende lichtjes in tuinen, of spannende lichtkunst in een donker bos of fort? De herfst begint prachtig met deze 3 bijzondere lichtfestivals. Gloeiende vormen pulseren tussen de bomen, schimmige figuren dansen door het licht en na elke hoek stap je in weer een andere magische plek. Avonden om nooit meer te vergeten!

Foto 1. Maak dit jaar kennis met het nieuwe lichtkunstfestival VONK! Foto: Cosmin Serban op Unsplash

De Grote Schijn

ROTTERDAM/ARNHEM - Lichtfestival De Grote Schijn komt terug naar het Kralingse Bos in Rotterdam met een hele nieuwe show. En dit jaar gaat het eindelijk gebeuren: De Grote Schijn Arnhem vindt plaats in Park Zypendaal. Van 14 tot en met 31 oktober veranderen deze plekken in een andere wereld (in Arnhem vanaf 21 oktober). Werelden waar vreemde lichtgevende bollen uit de grond komen rond een gloeiende boom, gouden struiken om je heen opvlammen en het bos wel in brand lijkt te staan en vuurvliegjes dansen boven het mos. Mist stijgt omhoog, de muziek en geluiden om je heen worden steeds mysterieuzer. Fluistert die boom nou echt en waar komt die geur vandaan? Van de oplichtende bloemen in de struiken? Kippenvel!

Zowel in het Kralingse Bos als in Park Zypendaal is de wandeling door de lichtshow ongeveer 2 kilometer lang. De lichtjes ontbranden vanaf 19:00 uur en op 31 oktober - als de wintertijd is ingegaan - vanaf 18:00 uur. Op beide locaties eindigt de wandeling op een plek met horeca.

De tekst gaat verder onder de video.

VONK

HOUTEN - Welkom in de donkere gangen van Fort 't Hemeltje. Hier vindt dit jaar voor het eerst Lichtkunstfestival VONK plaats, van 15 tot en met 23 oktober. Volg de spannende lichtkunstroute rondom, over en door dit stukje werelderfgoed en kom van alles tegen, het ene nog mooier dan het andere. Nevelige lichtprojecties dansen over het water in de grachten. Een donkere gang verandert om je heen als je erdoor loopt en opeens versperren veelkleurige lichtstralen de weg. Weer buiten bloeien bloemen op in de lucht en klinkt geheimzinnige muziek, terwijl kleurige schimmen bewegen tussen de bomen. Deze tocht brengt je van de ene verrassing naar de andere. Zoals een lichtgevend 'orgel' dat reageert met muziek als je het aanraakt.

Er zijn een bar en foodtruck aanwezig waar je een hapje kunt eten en iets kunt drinken. Mmmm, even opwarmen met hete chocolademelk of glühwein. Het festival start om 18:00 uur en eindigt om 23:00 uur. De kunstroute wandelen duurt ongeveer een uur, maar je mag er alle tijd voor nemen die je wilt.

Enchanted Gardens

ARCEN - Vonken van licht die verschijnen en verdwijnen in een wonderlijke dans. Steeds veranderende optische illusies. Een surrealistische onderwaterwereld. Een veld vol lichtgevende bloemen. De op zich al sprookjesachtige Kasteeltuinen Arcen veranderen van 15 tot en met 31 oktober in een magische wereld van licht, schaduw, klanken en muziek tijdens het lichtfestijn Enchanted Gardens. Overal in de tuinen kom je vanaf 19:00 uur wonderlijke lichtkunst tegen. De ene keer stil en verrassend, de andere keer hoor je van verre al de muziek. Sommige kunstwerken kun je alleen maar ademloos bewonderen, bij andere speel je zelf een rol en verandert wat je ziet door wat jij en de overige bezoekers doen. Betoverend mooi.

Bij de horecapunten in de tuinen kun je terecht voor hapjes en drankjes. Wil je eerst de tuinen overdag bezoeken en daarna blijven voor Enchanted Gardens? Boek dan een herfstarrangement met een tweegangendiner in één van de restaurants. Denk er wel om dat de reguliere tickets géén toegang geven tot Enchanted Gardens, daar heb je speciale entreebewijzen voor nodig.

Foto 2. Stap in de magische wereld van De Grote Schijn, dit jaar in Rotterdam én Arnhem. Foto: De Grote Schijn © Andreas Terlaak
Foto 3. Overal is iets bijzonders te ontdekken bij De Grote Schijn, van grote lichtprojecties tot kleine lichtgevende wondertjes. Foto: De Grote Schijn © Andreas Terlaak
Foto 4. Enchanted Gardens verandert de Kasteeltuinen van Arcen in een sprookje. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen
Ook Kasteel Arcen zelf is onderdeel van Enchanted Gardens. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

Laatst gewijzigd: 2021-10-09 22:03:17 · Gepubliceerd: 2020-10-05 15:55:34 - 7787