1

Hoge toppen, diepe dalen

Lekker klauteren in de tofste klimparken van Nederland

Klimmen Redactioneel door
Foto 1. Klimmen en klauteren in Klimbos Avontuurlijk Paasloo; een actief dagje uit tussen de boomtoppen. Foto: Klimbos Avontuurlijk Paasloo

5 juli 2022 bijgewerkt: 7 juni 2023 Toerisme Landelijk Ben je een échte thrill seeker, op zoek naar een avontuurlijk dagje uit? Een originele activiteit voor een weekend met vrienden of een kinderfeestje waar je op school de blits mee maakt? Wij hebben de tofste klimparken van Nederland voor je op een rijtje gezet.

De boom in bij Adventure City Rotterdam

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Houd je wel van avontuur, maar niet zo van kou en regen? In Adventure City Rotterdam zit je hoog én droog. Dit klimpark in de Maasstad heeft parcoursen voor jong en oud, waardoor het zeer geschikt is als uitstapje met de hele familie. De allerkleinsten vinden spanning in het bedwingen van het puppy klimparcours en voor de stoerste jongens en meisjes is er het grottenstelsel Speleo. Ben je hier toch nét iets te oud voor? Voor wat extra adrenaline klim je ongezekerd langs een klimwand van vierenhalve meter hoog of maak je een vrije val van twaalf meter hoogte.

Klimmen op je eigen niveau in Klimbos Avontuurlijk

PAASLOO, OVERIJSSEL - Ben je niet bang voor een beetje uitdaging, maar begin je liever iets makkelijker? In Klimbos Avontuurlijk Paasloo bouwt de klim experience op van relatief simpel naar behoorlijk pittig. Met ieder volgend parcours kom je letterlijk een stapje hoger op de ladder. Met je hoofd tussen de bladeren klauter je van boom naar boom over wiebelende bruggen, netten en boomstammen. Het spektakelstuk wacht aan het eind, wanneer je met een 131 meter lange zipline terug naar beneden roetsjt, dwars door het bos. Het klimpark, onder de rook van Nationaal Park de Weerribben, biedt vijf verschillende routes, waarvan één speciaal voor kinderen.

Klimbos Avontuurlijk Paasloo is een uitdagend en actief dagje uit! Bestel snel tickets met korting.

Verleg je grenzen bij Zips & Ropes

NIJMEGEN, GELDERLAND -We zeggen het er maar meteen bij; Zips & Ropes in Nijmegen is niet geschikt voor angsthazen. Sta jij je mannetje op grote hoogte? Verzamel dan snel vrienden, voetbalteam of collega's en maak er een dag van om nog lang over na te praten. Lekker buiten klimmen, abseilen of een toren bouwen van kratten naar het vijftien meter hoge Birds Nest... Saai wordt het in ieder geval niet.

Kies je eigen route in Klimbos Harderwijk Veluwe

HARDERWIJK, GELDERLAND - Midden in de Veluwse bossen ligt Klimbos Harderwijk Veluwe. Wanneer je tussen de bomen door klimt naar de twintig meter hoge tipi tower, staat jouw route nog niet vast. Doordat je zelf de obstakels kiest waarmee je naar het volgende punt klautert, is het geschikt voor klimmers van alle niveaus. Wat dit klimbos uniek maakt, zijn de bijzondere ziplines, waaronder een duo-lijn én een rollercoaster zipline van tweehonderd meter lang. Net als een echte achtbaan word je door het bos heen en weer geslingerd. Nog niet genoeg spektakel? Maak een vrije val van, schrik niet... zestien meter hoogte.

Trillende beentjes bij Klimpark Forest Fun Venlo

VENLO, LIMBURG - Als jij het vroeger ook niet kon laten om in bomen te klimmen, dan zit je goed in Klimpark Forest Fun in Venlo. Kleinigheidje... hoogtevrees is niet handig. Midden in het Limburgse bos vind je namelijk een klimbaan die gaat tot maar liefst vijftien meter hoog. Ja, daar gaan je benen spontaan van trillen... Op zoek naar een uitje voor het hele gezin? Ook dan kun je terecht bij Klimpark Forest Fun. Kleine aapjes kunnen helemaal los op de Monkey Trail en de Mini Monkey Trail.

Coronel: het grootste indoor klimpark van Europa

HUIZEN, NOORD-HOLLAND - Huizen heeft met Coronel Adventure Indoor Klimpark het grootste indoor klimpark van Europa. Ook op een druilerige dag is het hier goed toeven. De hal van de bekende broers Coronel (voormalig autocoureurs) heeft de beschikking over veertig hindernissen, verdeeld over drie parcoursen. Knikkende knieën zijn gegarandeerd, wanneer je klimt tot een maximale hoogte van tien meter. Kinderen kunnen hun lol op in het klimbos.

Boek nu gemakkelijk je tickets voor Coronel Adventure Indoor Klimpark via DagjeWeg.NL Tickets.

Ook leuk

Foto 2. Roetsjend aan een snelle zipline vermaken kinderen zich prima in Adventure City Rotterdam. Foto: Adventure City Rotterdam
Foto 3. In Huizen vind je het grootste indoor klimpark van Europa: Coronel Adventure Indoor Klimpark. Coronel Foto: Coronel © Tim Buiting

Laatst gewijzigd: 2023-06-07 12:13:34 · Gepubliceerd: 2020-10-15 16:46:30 - 3696