In deze klimbossen klauter je lekker buiten!

Maak een sportief uitstapje in tussen de boomtoppen

Ga een dagje klimmen   Redactioneel door
Foto 1. Klim, klauter en zipline tussen de bomen bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Foto: Klimbos Avontuurlijk Paasloo

5 april 2021 Natuur Landelijk Toe aan een gezonde dosis adrenaline? Nederland zit vol met spannende plekken waar je tot grote hoogte stijgt tussen de bomen. In de tofste klimbossen manoeuvreer je jezelf als een eekhoorntje van boomtop naar boomtop via touwladders, klimnetten en ziplines. En wat zo fijn is... je bent de hele dag heerlijk in de buitenlucht!

Avontuurlijk klimmen in het Krolsbergerbos

PAASLOO, OVERIJSSEL - In het Krolsbergerbos, onder de rook van Nationaal Park de Weerribben, vind je hoog tussen de boomtoppen de parcoursen van Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Klauter via touwbruggen, klimnetten, zwaaiende balken en ronddraaiende tonnen van de ene naar de andere boom. Voor iedereen is er wel een geschikte route te vinden, op het niveau dat bij je past. Beginners vinden hun uitdaging op het 'Otterspoor', waarbij je dertien hindernissen te verduren krijgt met een maximale hoogte tot maximaal 6 meter. Voor iets meer uitdaging, met iets moeilijkere obstakels, trotseer je 'Expeditie Weerribben' of het 'Klauterpad'... inclusief toffe ziplines! Stijg letterlijk tot grote hoogte, wanneer je tijdens de 'Roerdompvlucht' een hoogte bereikt van maar liefst 9 meter. Tip voor iedereen met hoogtevrees: niet naar beneden kijken! Speciaal voor de jongste avonturiertjes is er de 'Low Rope', lekker dicht bij de grond.

Bestel je tickets voor Klimbos Avontuurlijk Paasloo met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Klauteren op de Utrechtse Heuvelrug

LAGE VUURSCHE, UTRECHT - Op de Utrechtse Heuvelrug, midden op Landgoed Pijnenburg in Lage Vuursche, ligt het leuke en uitdagende Klimbos Gooi-Eemland. Met tien verschillende klimroutes vind je er voor ieder wat wils. Zowel jong als oud vermaken zich uitstekend op de spannende parcoursen met uiteenlopende moeilijkheidsgraden. Hoogtevrees is niet handig wanneer je van platform naar platform klautert, want de hoogtes variëren van minimaal 2 tot maximaal 22,5 (!) meter. Het is maar goed dat je altijd stevig gezekerd bent. Maak je er een sportief dagje uit van met het hele gezin? Voor kinderen vanaf 6 jaar is er het Juniorbos. Rust na een paar uur met je hoofd tussen de bladeren uit met iets te drinken, een smakelijk gebakje of een stevige snack.

Als een aapje op de Veluwe

APELDOORN, GELDERLAND - Midden in het mooie Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn slinger je in Klimbos Veluwe - op een steenworp afstand van de Apenheul - zelf als een aapje tussen de bomen. Baan jezelf een weg over bruggen, netten, lianen en sjees naar beneden over stoere tokkelbanen. Het klimbos bestaat uit verschillende 'kleuren' routes. Groen is perfect om mee te starten als je nog nooit eerder hebt geklommen. Maar al snel ben je toe aan nog wat meer spanning. Iedere route gaat letterlijk een stapje omhoog. Via onder andere blauw, bruin (tokkelroute) en rood werk je langzaam toe naar de zwarte route. Zelfs de grootste thrill seekers moeten even een keer slikken als ze 18 meter boven de grond een blik werpen op de steeds kleiner wordende bodem. Durf je de vrije val van 17 meter hoogte aan? En de bungee van 8 meter? Voor de kleintjes is er een speciaal Juniorbos. Tijdens je bezoekje heb je 3,5 uur tijd om te klimmen, dus tijd er is tijd genoeg om álles uit te proberen.

De KlimVallei: voor echte waaghalzen

DEN HELDER, NOORD-HOLLAND - Ben je altijd op zoek naar uitdaging? Verleg je grenzen en ga in Den Helder de lucht in bij De KlimVallei. Er zijn vier klimparcoursen. Oplopend in moeilijkheidsgraad kies je voor de routes: de avonturiers (blauw), de ontdekkingsreizigers (groen), de hoogvliegers (rood) of de waaghalzen (zwart). Balanceer op balken ver boven de grond, tokkel naar beneden, kruip door tonnen en baan jezelf een weg over bungelende schelpen. Voor iedereen zit er iets tussen! Snuif frisse lucht op hoog tussen de bladeren tijdens een heerlijk dagje uit met het hele gezin. Klimmen combineren met andere toffe activiteiten als kanoën of klootschieten? Het kan allemaal bij de KlimVallei!

Klimmen met de zeewind door je haren

BURGH-HAAMSTEDE, ZEELAND - Word zelf de held van je gezelschap in Klimbos Zeeuwse Helden, op zo'n 100 meter van het Noorderstrand aan de Zeeuwse kust. Stijg letterlijk boven jezelf uit, terwijl je op zes verschillende parcoursen, maar liefst negentig hindernissen en twaalf ziplines bedwingt. De hoogte van de routes varieert tussen de 2 en 10 meter. Durf je de boom in en de touwladders en wiebelbruggen over te klimmen? Voel de adrenaline stromen terwijl je met de zeewind door je haren je van A naar B klautert. Een stoer uitje voor alle seizoenen! Voor de kleinste klimgeitjes is er het gave 'Kids parcours'. Na afloop ontvangen de kinderen bovendien een diploma als bewijs van hun heldenstatus.

Rocks 'n Rivers: adrenaline voor iedereen

GOIRLE, NOORD-BRABANT - Het Klim & Avonturenbos van Rocks 'n Rivers, vlak bij Tilburg, is niet voor watjes. Midden op Natuurpoort de Roovertsche Leij klauter je over hoge bruggen, manoeuvreer jezelf door touwnetten en zoef je naar beneden aan ziplines. Kies uit één van de drie gave parcoursen. Ga zo hoog je wilt! Durf je een vrije val te maken vanaf 12 meter? Voeg extra een spelelement toe in de vorm van stoere challenges tijdens de game 'Fun Klimmen'. Wat Rocks 'n Rivers heel bijzonder maakt, is het speciale Rolstoel Klimbos, inclusief zipline van 35 meter! Zo wordt een dagje klimmen écht een onvergetelijke herinnering voor iedereen. Nog niet genoeg bewogen? Combineer je klimavontuur met een step- of mountainbiketocht door de Brabantse bossen.

Ook leuk

Foto 2. Baan jezelf een weg tussen de boomtoppen in de leukste klimbossen van Nederland. Foto: Klimbos Nederland

Laatst gewijzigd: 2022-01-11 13:39:36 · Gepubliceerd: 2021-04-13 11:28:45 - 2370