Puzzel jezelf door Nederland met deze toffe city games

SOS Events   Redactioneel door
Foto 1. Geef je stedentrip een extra dimensie met een toffe city game. Foto: Escape Tours

7 april 2021 bijgewerkt: 14 september 2023 Toerisme Landelijk Lekker de stad in! Alleen dat al is een fijn dagje uit. Maar wat nou als je er een spel van maakt? Los raadsels op, kraak codes en leer van alles over de stad waar je bent. Gaaf! Met deze toffe city games en speurtochten wordt je stedentrip onvergetelijk.

Ontsnap uit een stad naar keuze

LANDELIJK – Nederland heeft talloze prachtige binnensteden, ieder met zijn eigen roerige geschiedenis en historische figuren. Maak van je stedentrip een spannende escape room met de Escape Tours van SOS Events. Zoek al puzzelend naar de uitgang van een stad naar keuze. Lekker buiten! Je hebt twee uur om te ontsnappen. Iedere game brengt je langs de hoogtepunten en bezienswaardigheden van de gaststad en belangrijke historische gebeurtenissen. Ga samen met Rebrandt van Rijn op zoek naar de geheime uitgang van Amsterdam, help Maria van Antwerpen (de eerste travestiet van Nederland) veilig uit Breda te ontsnappen en speur in Groningen naar de mysterieuze ontsnappingsroute van Bommen Berend. Je speelt in teams van twee tot vier mensen. Ben je met een grotere groep? Bestel dan meerdere games en neem het tegen elkaar op voor de snelste tijd. Er is geen vaste starttijd, dus ga op pad wanneer je zelf wilt. Kies uit 38 Nederlandse en 7 Belgische steden.

Boek je Escape Tour nu direct met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Los een moord op via WhatsApp

LANDELIJK – Heb je je altijd al eens een échte De Cock – met C-O-C-K – willen voelen? Speel dan de WhatsApp Moordtocht in een stad naar keuze. Tijdens deze spannende puzzeltocht ontdek je de leukste plekken van één van de 49 Nederlandse, 10 Belgische of 6 Duitse of steden of dorpen. Los tijdens je stadswandeling een moord op. Spannend! Elke nieuwe opdracht brengt je dichter bij de oplossing. De voorpret van je avontuur begint al thuis. Per e-mail ontvang je foto's van de stad waar je heen gaat. Wat zouden die betekenen? En waarom is de kaart erbij verdeeld in vakken? Het spel begint zodra je in de gekozen stad bent. Al snel blijkt dat de opdrachten je kriskras door het centrum van de stad leiden; je bent de moordenaar op het spoor. Bekende hotspots, leuke straatjes, onverwachte stukjes groen: overal is het zaak om goed te kijken. En tijdens het spel krijg je er af en toe nog weer een nieuwe fotolocatie bij! Daardoor zie je met de WhatsApp Moordtocht leuke details die je anders zou missen. Een spelbegeleider van Stad Unique staat jullie via WhatsApp bij. Stuur een selfie voor een volgende aanwijzing. Zo heb je meteen een leuk aandenken!

Bestel je WhatsApp Moordtocht eenvoudig via DagjeWeg.NL Tickets.

Word spion of bankovervaller

LANDELIJK - Ontrafel de geheimen van een Russische spion door codes op te lossen. Of sluit je aan bij El Profesor uit de hitserie La Casa de Papel en bereid een waterdicht plan voor om miljoenen weg te sluizen. De spellen van AR City Game zijn leuk om met een groep te spelen en maken een dagje in de stad tot een geweldig teambuildingsuitje. Door midden van augmented reality zie je virtuele objecten en omgevingen in de echte wereld. Deze gave techniek wordt gecombineerd met puzzels en escaperoom-achtige missies. Speel met één team of deel een grotere groep op in meerdere teams en ga de strijd aan. Wie weet de opdracht het snelst uit te voeren?

Bestel je AR City Game nu met korting.

Kraak codes en open sloten, te voet of op de step

NIJMEGEN/DEN BOSCH/EINDHOVEN - Tijdens de spannende city games van DoeNederland beantwoord je vragen, ontcijfer je codes en speur je naar talloze interessante weetjes over één van de drie beschikbare steden: Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven. Trek eropuit, gewapend met een smartphone of tablet. Ga op zoek naar verborgen aanwijzingen en interessante weetjes. En de tocht is nog leerzaam ook! Wat dacht je bijvoorbeeld van het spel 'Op familieavontuur', waarbij kinderen hun ruimtelijk inzicht testen en ouders uitdagende quizvragen voorgeschoteld krijgen? Of kraak de code van de schatkist van de kluizenaar op geheime locaties tijdens de 'Da Vinci Code'. De routes zijn heel gevarieerd, maar hebben één ding gemeen: ze brengen je in zo'n twee uur tijd naar de mooiste plekjes van de stad. Gaat wandelen je niet snel genoeg, kies dan voor de toffe stepspeurtocht. Zoef al steppend van tussenpunt naar tussenpunt. Langzaam maar zeker ontvouwt zich op de kaart een prachtige tocht.

Boek je city game van DoeNederland met een fijne korting op DagjeWeg.NL Tickets.

Ga undercover in Utrecht

UTRECHT - Voel je voor eventjes een echte actieheld, zo eentje die je ook in spannende films ziet. Professionele acteurs zorgen tijdens deze levensechte city game voor twee uur spanning. Tijdens Undercover 030 infiltreer je in de Utrechtse onderwereld. Er is een zogenaamde C2000-ontvanger gestolen, waarmee de politie en andere hulpdiensten kunnen worden afgeluisterd. Jij en je team gaan op zoek naar de zender op tijd terugvinden, voor het in verkeerde handen valt. Onderweg los je puzzels en raadsels op die je stap voor stap dichter naar je doel brengen. Hoe verder je komt in je onderzoek, hoe meer gevaar er op de loer ligt. Pas op voor de bendeleden die jullie willen tegenhouden! Je gaat, zoals een goede undercoveragent betaamt, gekleed in gewone kleren en je rijdt rond in je eigen onopvallende auto (je eigen auto). Deze levensechte ervaring vindt compleet in de buitenlucht plaats. Je team kan bestaan uit twee tot en met acht spelers, maar je kunt ook met meerdere teams spelen.

Boek Undercover 030 eenvoudig via DagjeWeg.NL Tickets.

Speur door de oude stad van Amsterdam

AMSTERDAM - Maak van je bezoekje aan de hoofdstad een heuse speurtocht met Amsterdam Oude Stad en dompel je onder in alle ins en outs van 'Mokum'. Zie veel van de stad in korte tijd! Wanneer je een pakket bestelt, ontvang je per post een stevige beschermmap. Daarin vind je onder andere een plattegrond, kleurenfoto's en de juiste antwoorden. Zo kun je aan het eind van je wandeling zien hoe je gescoord hebt (of stiekem tussendoor spieken). Ga al puzzelend tweeënhalf tot drie uur op pad. Test je kennis en leer alles over de highlights én verborgen pareltjes van het oudste gedeelte van Amsterdam. Kies uit de 'Historische Speurtocht', de bijzondere Jordaanspeurtocht, waarin je de geheimen en hotspots ontdekt van deze typisch Amsterdamse volksbuurt of voor een speurtocht over de altijd gezellige Wallen. Maak je een stedentrip met het hele gezin? Kies dan voor één van de beschikbare kinderspeurtochten (6 tot en met 12 jaar).

Bestel gemakkelijk je Speurtocht van Amsterdam Oude Stad.

Ook leuk

Foto 2. Maak van je tripje naar Amsterdam een spannende speurtocht. Foto: Amsterdam Oude Stad

Laatst gewijzigd: 2023-09-14 08:32:22 · Gepubliceerd: 2021-04-07 11:10:07 - 1952