Toer door Nederland op een E-chopper!

Tuf elektrisch door het land met het vervoersmiddel van de toekomst

Ga op stap met een E-Chopper Redactioneel door
Foto 1. Hét vervoersmiddel van nu én de toekomst: de volledig elektrische E-Chopper. Foto: Maashof

31 maart 2021 bijgewerkt: 18 oktober 2023 Toerisme Landelijk De paden op, de lanen in! Toer als een echte biker door de mooiste landschappen en dwars door de leukste dorpjes van Nederland op een volledig elektrische E-chopper. De milieuvriendelijke scooters zien er stoer uit met een hoog stuur en brede banden. Ervaar het ultieme gevoel van vrijheid terwijl de wind door je haren blaast. Voor een piep in je oren hoef je niet bang te zijn, want de elektrische exemplaren zijn fluisterstil.

Verken de Brabantse Kempen

VALKENSWAARD, NOORD-BRABANT - De Brabantse Kempen zijn prachtig. Deze regio, grofweg gelegen tussen Eindhoven en de Belgische grens, staat bekend om haar gezellige dorpjes als Bergeijk, Oisterwijk en Eersel. Ervaar het zelf terwijl je met het zonnetje op je gezicht door het Brabantse land knort op een elektrische brommer. Zonnebril op en gaan, heerlijk! Plof voor een goede cappuccino en een stuk appeltaart neer op één van de vele terrasjes. Proef het bourgondische Brabantse leven. Bij Rofra in Valkenswaard huur je een stoere E-chopper voor twee of drie uur. Gewapend met een speciaal samengestelde routekaart, scheur je door weilanden, bossen en lanen. Een instructeur mee? Dat kan tegen een meerprijs.

Bestel je E-chopper-tickets bij Rofra nu eenvoudig via DagjeWeg.NL Tickets.

Handig om te weten: je mag al op een E-chopper rijden vanaf zestien jaar, met een brommercertificaat of een rijbewijs B. De scootertjes gaan zo'n 25 kilometer per uur, dus een helm is niet verplicht.

Sjees door de omgeving van Gouda

GOUDA, ZUID-HOLLAND - Wil je in korte tijd de stad van de kaas en de stroopwafels verkennen? Ook in Gouda kun je een E-chopper huren. Deze Zuid-Hollandse parel, met haar schitterende hofjes, grachten en indrukwekkende historische gebouwen is prachtig. Maar je beperken tot de stad zelf zou zonde zijn. Met vijf minuten rijden zit je namelijk midden in het Groene Hart. Cross langs de Reeuwijkse Plassen, door de Krimpenerwaard of de Zuidplaspolder. En wil je dan graag weten welke kant je op moet rijden? De verhuurder helpt je graag op weg met de mooiste routes. Scoor bij E-Chopper Adventures dan direct een picknickmand voor het geval je trek krijgt onderweg.

Verken fluisterstil de Veluwe

GARDEREN, GELDERLAND - Zin om te crossen door de bossen? Stap dan op een elektrische chopper van De Veluwespecialist voor een ontspannen dagje weg in de mooie omgeving van de Veluwe. Volg slingerende bospaadjes en rijd langs weidse heidevelden - aan het eind van de zomer prachtig paars! Door hun hoge stuur, brede banden en felgeel kleurtje trek je onderweg veel bekijks op je e-chopper. En door die motor look voel je je ook meteen een echte biker. Hij trekt fors op zoals het hoort bij een chopper, maar daarna rij je geruisloos verder en geniet je volop van de rust van de Veluwe. En kun je rijden waar gewone scooters niet mogen komen. Zelfs door stiltegebieden! Wie weet kom je wel een hert of wild zwijn tegen.

Glooiende Limburgse wegen

VENLO, LIMBURG - Nederland, plat? Echt niet! Het Limburgse land zit vol met heuvels. Vanuit het sfeervolle Hotel Maashof in Venlo vertrek je op je elektrische chopper met een interessante GPS Tour. Ga op ontdekkingstocht door weidse Limburgse bossen, uitgestrekte weilanden en langs de oevers van de Maas. Het landschap van de zuidelijkste provincie van ons land is prachtig en geeft je het echte vakantiegevoel. Hoor de vogeltjes fluiten terwijl je je geruisloos voortbeweegt over de paden en tuft over schitterende glooiende straatjes. Huur je milieuvriendelijke scooter voor twee uur, drie uur of een hele dag. Ook leuk: een E-kickbike, een comfortabele elektrische step. Eén keer steppen en weg ben je. Trap 'm aan en gaan!

De mooiste visserdorpjes van Noord-Holland

VOLENDAM, NOORD-HOLLAND - Een bezoekje aan Volendam is superleuk. Niet voor niets is het pittoreske Noord-Hollandse vissersdorp één van de populairste toeristische trekpleisters van ons land. Wandelen over de Dijk en een harinkje happen op de markt zijn natuurlijk vaste prik, maar wat nou als je direct ook de omgeving en alle andere schattige dorpjes in de buurt meepikt? Rijd vanuit de verhuurlocatie van Rent & Event, in de haven van Volendam, onder andere naar Marken en Monnickendam. Maak een tochtje langs het Markermeer voor de nodige frisse lucht en spot onderweg oer-Hollandse landschappen vol molens. Bij terugkomst kun je op de foto in klederdracht om je tripje compleet te maken.

Huur je E-chopper in Volendam met een leuke korting!

Toer door het Friese Gaasterland

WIJCKEL, FRIESLAND - Ook het Friese Gaasterland verken je gemakkelijk op een E-chopper. Volg één van de uitgezette routes van Solex verhuur Sloten, trek dwars door de schitterende plattelandsomgeving en kom op verrassende plekjes. Je kunt deze toffe vervoersmiddelen ook gewoon een uurtje uitproberen tijdens een 'Rondje Balk'. Met een actieradius van zo'n 55 kilometer kun je niet de volledige Elfstedentocht afrijden, maar je maakt wel een mooi beginnetje in de kleinste stempelplaats van allemaal: Sloten/Sleat. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je bij Solex verhuur Sloten ook terecht voor een rondje op een nostalgische brommer. Je tocht combineren met een andere activiteit? Boek dan een arrangement met boog- of luchtbuksschieten en een barbecue of snertbuffet.

Ook leuk

Foto 2. Huur een stoere E-chopper bij het sfeervolle Hotel Maashof in Venlo en ontdek het Limburgse land. Foto: Maashof

Laatst gewijzigd: 2023-10-18 11:24:17 · Gepubliceerd: 31 maart 2021 - 4970