Dagje uit? Dit zijn topuitjes voor jongeren

Leuke activiteiten en uitstapjes voor tieners

Leuke uitjes voor jongeren   Redactioneel door
Foto 1. Scheer over het water tijdens een dagje waterskiën! Foto: Waterskibaan de IJzeren Man

1 mei 2021 Toerisme Landelijk Zoek je iets leuks deze vakantie om te doen met je puber? Of is die zelf op zoek naar een uitje om met vrienden naar toe te gaan? DagjeWeg.NL heeft speciaal de tofste activiteiten en uitjes voor jongeren op een rij gezet, die gewoon open zijn. Daar beleven ze geheid een topdag.

Over het water scheren op waterski's

WEERT - Waaghalzen stappen op waterski's of een wakeboard. Wetsuit aan, helm op en gaan! Maar natuurlijk niet voordat je alle kneepjes van het vak hebt geleerd van een ervaren instructeur van Waterskibaan de IJzeren Man. Daarna scheer je over het water, voortgetrokken door een kabel. Wie van jullie weet de juiste balans te vinden en overeind te blijven? Geoefende waterskiërs en wakeboarders springen natuurlijk over de schansen en 'grinden' over de obstakels in het meer.

Escape game in de stad

LANDELIJK - Vertrek naar de stad voor een spannende AR City Game, net zo spannend als een escapegame. Duik als een ware James Bond met je team in de duistere wereld van de Russische spionage en ontrafel de codes die een vergiftigde spion heeft achtergelaten. Of sluit je aan bij El Profesor uit de hitserie La Casa de Papel en maak een waterdicht plan om miljoenen weg te sluizen. Zo wordt een dagje stad superspannend.

Touren als een biker op een E-chopper

VOLENDAM - Cross met een gangetje van 25 kilometer per uur (dus geen helm nodig!) door Volendam en omgeving op een E-chopper van Rent & Event. Door zijn hoge stuur en brede banden voel je je meteen een echte biker. Hij trekt fors op zoals het hoort bij een chopper, maar daarna rij je geruisloos verder. Zo kun je onderweg gewoon kletsen met je maten en vriendinnen. Bestel tickets met een gratis kaart erbij.

Naar de toppen van de bomen in een klimbos

HARDERWIJK - Een uitje waar thrillseekers en adrenalinejunkies helemaal blij van worden: naar de hoogste toppen van de bomen klimmen, in de lucht obstakels overwinnen en met een zipline omlaag schieten in Klimbos Harderwijk! Durf jij omlaag te springen van zestien meter hoogte voor een spectaculaire free fall? Of razendsnel tussen de bomen door vliegen op de unieke Rollercoaster zipline, de enige in Nederland?

Avontuur op het strand: powerkiten en blowkarten

OUDDORP - Zand, wind en opspattend water... Met een blokart van Natural High wordt een stranddag een strandsensatie. Op deze driewielerbuggy scheur je over het strand, aangedreven door een zeil waardoor je snoeihard gaat. Laat de wind dus maar waaien! Of pak een kitebuggy, ook die vliegen met een enorme vaart door het zand. Niet zo'n snelheidsduivel? Ga dan de strijd aan met een powerkite. Deze enorme vlieger schiet met grote kracht door de lucht, dus dit is heel wat stoerder dan een eenvoudig potje vliegeren.

Dagje suppen door de Achterhoek

LAREN - Stap op een sup board van Unieke Uitjes en peddel over de beekjes en kanaaltjes in de Achterhoek. Tijdens het suppen sta je rechtop op een soort surfplank, het zogenaamde Stand Up Paddling. Zo kun je onderweg veel zien. Een uitje dat tegelijkertijd sportief én relaxt is. En zorgt voor veel lol als jullie elkaar proberen te ontwijken of een wedstrijdje aangaan om te zien wie het snelste is.

Doen wat je wilt in een outdoor park

GROLLOO - Als Robin Hood de sterren van de hemel schieten met een pijl en boog? Iedereen verslaan op de survivalbaan? Of samen een vlot bouwen en het water op? Het kan allemaal op de avontuurlijke outdoorbaan van Joytime. Hier kun je vier uur lang zelf kiezen welke activiteiten je doet! Hoog de klimwand in, boulderen, met een echte gps op schattenjacht: waar je maar zin in hebt. Alles even natuurlijk en lekker buiten.

Ook helemaal te gek: surfen door de branding! Bekijk ons artikel met de beste surfspots en tips.
Foto 2. Met een blokart scheuren over het strand! Foto: Natural High © Milan van der Meer
Foto 3. Wie durft? Hoog tussen de bomen oversteken over een klimwand bij Klimbos Harderwijk. Foto: SOS Events BV / Klimbos Harderwijk
Foto 4. Ai, welke kant moeten we op? De hele stad wordt één grote escape game met AR City Game. Foto: AR City Game
Foto 5. Ontdek de Achterhoek op een sup-board. Foto: Unieke Uitjes
Foto 6. Als een biker toeren door Volendam en omgeving op een E-chopper. Foto: Rent & Event Volendam

Laatst gewijzigd: 2021-05-10 16:15:51 · Gepubliceerd: 2021-04-29 17:15:49 - 4125