Hier moet je zijn! (her)Ontdek Nederland

Dagje uit in eigen land? Dit zijn de mooiste plekken

Vind een dagje uit in de buurt Redactioneel door
Foto 1. In het hoge noorden van ons land vind je het dorpje Zoutkamp. Foto: DagjeWeg.NL

3 november 2020 bijgewerkt: 18 november 2020 Toerisme Landelijk Voor een nieuw vergezicht, een betoverende ervaring of een boeiende stad hoef je Nederland niet uit. Ons mooie landje zit vol verrassende plekken, die je zeker weten niet allemaal kent. Wij delen onze ontdekkingen van de afgelopen zomer graag met je: hier moet je zijn!

Als je graag steden bezoekt

Een dagje struinen door onbekende straten in een nieuwe stad. Kies eens niet voor de bekende steden, maar maak een reisje naar een kleinere stad of dorp. Dat levert je zeker verrassend mooie plaatjes op! Wij bezochten het koninklijke Buren en het gezellige Hoorn en maakten een lange lijst met de mooiste dorpjes van Nederland ter inspiratie.

Als je van natuur houdt

De een is er binnen een paar minuten en de ander moet er wat verder voor lopen, fietsen of rijden. De natuur is voor iedereen bereikbaar! Heerlijk om even je hoofd leeg te maken, voor je dagelijkse portie beweging of om lekker uit te razen na een drukke week. Op zoek naar inspiratie voor de mooiste plekken in de natuur? We hebben er heel wat voor je verzameld. Wat houdt je nog tegen?

Als je het liefst op de fiets stapt

Hoe kun je Nederland nou beter ontdekken dan op de fiets? Je komt verder dan te voet én je ziet veel meer dan wanneer je in de auto zit, win-win! Tip voor als je een andere omgeving wilt ontdekken: huur een OV-fiets! Deze prima fietsen staan op bijna elk station en met de knooppunten heb je zo een leuke fietsroute in de buurt uitgestippeld. Of kies één van deze fietsroutes en je komt erachter hoeveel moois er in Nederland te zien is.

Als je de kinderen een leuke dag wilt bezorgen

Een dagje geen schermen en er lekker samen op uit! Maar met wat voor dagje weg doe je de kinderen een plezier - vooral als er weinig open is? Neem ze mee naar buiten, onderneem samen iets actiefs of leer meer over de omgeving tijdens een wandeling.

Als je een weekendje weg wilt

Een paar dagen genieten van een andere omgeving. En ja, zelfs als je binnen de landsgrenzen blijft kan die omgeving héél anders zijn. Wat dacht je van deze mooie bestemmingen voor een weekendje weg?

Altijd iets te doen in de buurt

Op DagjeWeg.NL hoef je nooit lang te zoeken naar een dagje uit in de buurt. Geef aan binnen welk gebied je een uitje zoekt en je krijgt altijd resultaat! Van een museum of een attractiepark tot een mooi natuurgebied of een bezienswaardigheid; in Nederland is genoeg te zien en te beleven.

Logo Hier moet je zijn Heb je iets moois ontdekt? Deel het met #hiermoetjezijn op sociale media en inspireer anderen.
Foto 2. Struin door de Sahara bij Ommen. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Rijd met de Vliehors Expres over de enorme zandplaat van West-Vlieland naar het Drenkelingenhuisje. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 4. Bezoek een Gelders kasteel, zoals dit mooie Kasteel Doorwerth. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 5. In de herfst is ieder bos schitterend! Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2020-11-18 22:35:49 · Gepubliceerd: 3 november 2020 - 2128