Top 10 dagjes uit in Zeeland 2020

De populairste dagjes uit in Zeeland op DagjeWeg.NL

Doen in Zeeland   Redactioneel door
Foto 1. Zeehonden spotten in de prachtige Westerschelde vanuit een boot van ScheldeSafari was in 2020 het favorietste uitje in Zeeland. Foto: ScheldeSafari.

31 december 2020 Trends Landelijk, Zeeland Ook in 2020 vonden we momenten om op stap te gaan en dit jaar deden veel mensen dit in eigen land. Naar Zeeland bijvoorbeeld, om te genieten van de zee en strand. En van de leuke uitjes die in deze provincie te vinden zijn. Dit waren de 10 populairste uitstapjes van 2020 in Zeeland.

In 2020 was zeehonden spotten op de Westerschelde favoriet in Zeeland: zwemvest aan en met een boot van ScheldeSafari het water op om ze van zo dichtbij mogelijk te zien. Op de tweede plek staat Berkenhof Tropical Zoo, waar je naast levende dieren ook dino's tegenkomt. En er waren in 2020 veel chocoladefans in Zeeland, want op nummer drie prijkt het leuke en lekkere Sjakie's Chocolade Museum.

Bekijk de complete Top 10 van Zeeland; wie weet zit er iets tussen voor je bucketlist van 2021!

De Top 10 van Zeeland in 2020

 1. ScheldeSafari

  Zon, zee en zeehonden spotten! Trek je zwemvest aan en stap in de boot van ScheldeSafari. Samen vaar je op prachtige Zeeuwse wateren en bewonder je zeehonden in het wild. Leuk voor het hele gezin; kinderen vanaf acht jaar mogen al mee.

 2. Berkenhof Tropical Zoo

  In Berkenhof Tropical Zoo komen de dieren wel héél dichtbij. Durf jij een slang of vogelspin vast te houden in de Natuurklas? Of speel je liever in het Buitenspeelbos? Ontmoet dino's, apen, vlinders en andere dieren en klim zelf als een aapje over touwbruggen en in torens.

 3. Sjakie's Chocolade Museum

  Cacaodoppen knerpen onder je voeten bij Sjakie's Chocolade Museum. Zodra je door de deur stapt ruik je de geur van chocolade. In dit museum zie je niet alleen hoe chocolade gemaakt en verpakt wordt, maar mag je ruim 50 verschillende soorten proeven.

 4. Stoomtrein Goes-Borsele

  Reis met een historische stoomtrein door Zuid-Beveland en ontdek pittoreske dorpjes en mooie natuur in Midden-Zeeland. Ouderwets genieten van een prachtige treinreis, en dat in je eigen privécoupé.

 5. Omnium Goes

  Een dag in Omnium Goes is met recht een tropische ervaring. Bij dit subtropisch zwemparadijs hoort een echt tropisch bos, waar achter elke boom en een plant een verhaal schuilt. Ontdek het, en duik dan in de lazy river.

 6. Oesterdam Events

  Beleef een dag om nooit te vergeten bij Oesterdam Events. Scheur over het zeewater in een supersnelle RIB-boot en race in een stoere buggy, terwijl het zand je om de oren vliegt. Of peddel lekker in je kano, speel paintball en laat je opsluiten in de escaperoom.

 7. Watersnoodmuseum

  Beleef die rampzalige nacht van 1 februari 1953, toen het water zich razendsnel verspreidde. In het Watersnoodmuseum wordt de watersnoodramp zo realistisch mogelijk in beeld gebracht.

 8. Het Arsenaal

  Piraten en spannende avonturen wachten op je in Het Arsenaal in Vlissingen. Maar je ontmoet er ook ontelbare kleurige tropische vissen en mag zelfs roggen aaien - als je durft.

 9. Rondvaart Oosterschelde

  Stap aan boord van de MS Onrust. Geniet van prachtige vergezichten, vaar tussen bruinvissen en duizenden vogels en beleef de rust en weidsheid van Nationaal Park Oosterschelde.

 10. Lange Jan - Middelburg

  Beklim de 207 treden van de Lange Jan, in het centrum van de mooie stad Middelburg. Zeker met heldere dagen is een bezoek aan de 90,5 meter lange toren de moeite waard. Wie geluk heeft kan zelfs andere Zeeuwse eilanden zien liggen.

Meer dagjes uit

Foto 2. Dieren en dino's ontmoeten en zelf als een aapje klimmen in de indoor kids jungle: Berkenhof Tropical Zoo staat op nummer twee bij de Zeelandse uitjes. Foto: Berkenhof Tropical Zoo

Laatst gewijzigd: 2021-10-27 14:12:28 · Gepubliceerd: 2020-12-16 13:24:19 - 4809