Top 10 dagjes uit in Limburg 2020

Op stap in Limburg |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De populairste dagjes uit in Limburg op DagjeWeg.NL

31 december 2020 Trends Landelijk, Limburg Ondanks alles gingen we toch eropuit in 2020, vooral in de zomer. Voor veel mensen werd dit het jaar waarin we ons eigen land (her)ontdekten! Zoals Limburg bijvoorbeeld, een stukje buitenland in Nederland met heuvels, wijngaarden en pittoreske plaatsjes. Dit waren de 10 populairste uitstapjes van 2020 in Limburg.

Foto 1. Het nummer 1 uitstapje van Limburg: The Portal Action House. Waar virtuele games tot leven lijken te zijn gekomen en je ze fysiek moet verslaan. Foto: The Portal Action House

Valkenburg blijkt de hotspot van Limburg te zijn met maar liefst vier uitstapjes in de Top 5! Daarvan staan er drie ook nog eens in de Top 25 van Nederland. Op plek 2 staan de imponerende Kasteelruïne in Valkenburg en de prachtige mergelgrotten eronder. Ook de derde plek is onder de grond: Steenkolenmijn Valkenburg. Maar de eerste plaats gaat naar The Portal Action House in Sevenum. Weg met je keyboard of controller, want hier stap je fysiek een game in. Alleen je eigen stunts en skills helpen je naar een hoger level. Ook Sevenum is een Limburgse hotspot te noemen, met drie plekken in de Top 10. De hoogste stijger is Taurus World of Adventure: van de lage regionen in de Top 100 dit jaar in één sprong naar nummer 10!

Bekijk de hele Top 10 van Limburg en wie weet zit er iets tussen voor je bucketlist van 2021.

De Top 10 van Limburgs in 2020

 1. The Portal Action House

  Wow, het lijkt wel of virtuele games in The Portal Action House tot leven zijn gekomen! In dit indoor paradijs in Sevenum trotseer je fysieke gamewerelden vol sportieve uitdagingen. Sneltoetsen en joystick moves gaan je hier niet verder helpen: alleen met je eigen skills op trampolines, pumptracks en de freerunbaan zet je een persoonlijke highscore neer.

 2. Kasteelruïne & Fluweelengrot Valkenburg

  Ontdek de geheimen van de Kasteelruïne in Valkenburg en dwaal door ondergrondse vluchtgangen. Het gangenstelsel leidt naar de Fluweelengrot, een van de oudste mergelgrotten van Limburg. Onderweg kom je langs prachtige muurschilderingen en zelfs in een kapelletje. Een spannend dagje uit.

 3. Steenkolenmijn Valkenburg

  In Valkenburg kun je ook afdalen in de mysterieuze wereld van de mijnbouw. Een oud-mijnwerker neemt je mee de aarde in, naar de allerlaatste steenkolenmijn van Nederland. Hier kom je alles te weten over het zware leven van de mijnwerkers.

 4. Kabelbaan Valkenburg aan de Geul

  Stap in de kabelbaan van AGoGo Valkenburg en laat je naar boven brengen. Daar is van alles te doen: rodelen, lasergamen, minigolf en klimmen op de uitkijktoren voor een prachtig uitzicht tot aan België en Duitsland. Echte durfals tokkelen met adembenemende snelheid weer naar beneden.

 5. Cycle Center verhuur

  Pittoreske straatjes en sfeervolle marktpleinen: met een e-bike, solex of traditionele Vespa van Cycle Center in Valkenburg ontdek je de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. Rijd langs indrukwekkende kerken, cross langs de Maas of verken de historische binnenstad van Maastricht.

 6. Kasteeltuinen Arcen

  Dwaal rond in de prachtige siertuinen rondom Kasteel Arcen. Waan je in Italië en Azië en wandel tussen duizenden rozen. Aai geitjes en konijnen, speel midgetgolf tussen de grotten en watervallen en wandel door het mooiste decor van Limburg.

 7. Attractiepark Toverland

  Attractiepark Toverland in Sevenum is dé plek voor ieder weertype. Buiten en binnen wachten betoverende avonturen en spectaculaire attracties op je. Zoals het mysterieuze Avalon. Troy, de snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. En achtbaan Fenix die je het gevoel geeft dat je vliegt.

 8. Rederij Stiphout

  De omgeving van Maastricht is prachtig vanaf het water. Stap aan boord van één van de schepen van Rederij Stiphout en vaar mee door deze schitterende streek. Combineer je tocht eventueel met een rondleiding. Of vaar een keertje mee naar Luik, Visé of Eijsden.

 9. Mattel Play! Sevenum

  Branden blussen net als Brandweerman Sam™ of dansen in de studio van Angelina Ballerina™. Bij Mattel Play! Sevenum stappen kinderen de wereld van hun favoriete tv-held in om te spelen, muziek te maken en te bouwen met megablokken.

 10. Taurus World of Adventure

  Een middag of avond flitsend spelplezier beleef je bij Taurus in Velden. Bowlen krijgt hier een extra dimensie door spannende licht- en geluidseffecten. Je kunt er lasergamen in een gigantische laserarena, gamen, poolen en proberen te ontsnappen uit de cellen van Prison Island.

Meer dagjes uit

Foto 2. Het ondergrondse labyrint van Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg herbergt heel wat mysteries, schitterende wandschilderingen en zelfs een romantische kapel. Geen wonder dat mensen hier graag heengaan. Foto: Foto: Kasteelruïne & Fluweelengrot Valkenburg
Foto 3. Ontsnappen uit Prison Island is slechts een van de vele activiteiten bij Taurus World of Adventure. En dat trok bezoekers in 2020. Foto: Taurus World of Adventure

Laatst gewijzigd: 2021-01-02 17:38:42 · Gepubliceerd: 2020-12-16 17:50:24 - 2478