Vier Blue Monday met muziek!

Het Concertgebouw Amsterdam |  
Nieuws door

7 toffe livestreams om Blue Monday mee door te komen

18 januari 2021 Showbizz Landelijk Nederland is een festivalland! We hebben altijd behoefte aan muziek en vrolijkheid. Dat bleek in de zomermaanden van 2020 des te meer, toen honderden evenementen noodgedwongen werden uitgesteld. De veerkracht in de evenementenwereld bleek groot en talloze indrukwekkende livestreams schoten als paddenstoelen uit de grond. Ook op Blue Monday kunnen we wel wat optimisme gebruiken. Daarom zetten we juist vandaag zeven gave gratis livestreams van de afgelopen evenementenzomer voor je op een rijtje.

Foto 1. De eerste editie van Total Loss Festival ging gewoon door, maar dan online. Bekijk de spectaculaire livestream. Foto: Matrixx Events © Daniëlle van der Veeken

Chef' Special vanaf een leeg Pinkpop-terrein

Wie festival zegt, zegt Pinkpop. Het evenement in het Limburgse Landgraaf zou in 2020 voor de 51e keer plaatsvinden, maar zoals bekend bleven de tienduizenden roze hoedjes nog even in de doos. Toch sprong de Haarlemse band Chef' Special - één van de headliners - op uitnodiging van 3FM in de tourbus naar het Zuiden, voor een intiem optreden. De mannen speelden hits als 'In Your Arms' en 'Amigo' op een leeg Pinkpop-terrein. De video bekijk je via het YouTube-kanaal van 3FM.

Hoogtepunten van 15 jaar Concert at Sea

De vijftiende editie van Concert at Sea moest een gigantisch feest worden, vol indrukwekkende optredens van Nederlands grootste popartiesten. De situatie besliste anders. Het festival, dat georganiseerd wordt door de band BLØF, liet de verjaardag van het spektakel aan de Zeeuwse kust echter niet onopgemerkt voorbij gaan. Ze maakten een prachtige compilatie met de hoogtepunten van vijftien jaar Concert at Sea. Deze selectie werd door AVROTROS uitgezonden op NPO 3 en is online gratis terug te kijken.

Twee uur lang feest met Total Loss Festival

Naast vier uitverkochte shows in het GelreDome, reserveerde Snollebollekes de datum van 29 augustus 2020 voor de eerste editie van zijn eigen festival: Total Loss Festival. De veertigduizend beschikbare tickets waren binnen een kwartier uitverkocht. Om zijn fans toch het vertier te bieden waar zij zo'n behoefte aan hebben, nodigde de altijd vrolijke Brabander zijn muzikale vrienden uit voor een twee uur durend online feest. Op evenemententerrein Aquabest traden, naast Snollebollekes zelf, onder andere de Gebroeders Ko, Jody Bernal en DJ Paul Elstak op. Maar het hoogtepunt van de stream is toch wel de eindshow, compleet met lichtspektakel en vuurwerk.

Sprookjesachtig Mysteryland

Dancefestival Mysteryland staat bekend om haar sprookjesachtige decors en ook de livestream deze zomer zag er fabelachtig uit. Bekende dj's, uit verschillende genres binnen de dancemuziek, draaiden heerlijke zomerse beats. Bekijk sets van grootheden als Lucas & Steve en Paul van Dyk vanaf een vijver vol fonteinen en lichtjes of check het optreden van Joris Voorn vanuit een luchtballon. Een selectie van de shows vind je via het YouTube-kanaal van het festival.

Eefje de Visser schittert op Lowlands

Een ander iconisch festival in Nederland is Lowlands, dat jaarlijks ruim vijftigduizend bezoekers naar Biddinghuizen trekt. Lowlands staat erom bekend dat het er ieder jaar weer in slaagt om internationale headliners aan te trekken. Maar, ook Nederlandse toppers vinden er hun plekje. Eén van de Nederlandse artiesten die er in 2020 zou optreden, is Eefje de Visser. De zangeres gaf in samenwerking met radiozender 3FM een schitterend optreden vanaf een leeg evenemententerrein. Kijk het ruim twintig minuten durende optreden hier terug.

Empty Concertgebouw Sessions vullen huiskamers

Een Concertgebouw zonder muziek, dat kan natuurlijk niet. Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 startte Het Concertgebouw Amsterdam daarom met de 'Empty Concertgebouw Sessions'. Het is knap hoe deze livestream je toch het gevoel geeft dat er écht bij bent. De beelden zijn haarscherp en het heldere geluid vult je woonkamer. Ga zitten en luister naar de één van de 27 optredens. Bekijk de streams met onder andere Trijntje Oosterhuis, pianiste Iris Hond en harpisten Lavinia Meijer en Remy van Kesteren via de website van Het Concertgebouw.

Hollands glorie met Martin Garrix

De pas 24 jarige Martijn Garritsen uit Amstelveen, beter bekend onder zijn artiestennaam Martin Garrix, werd van 2016 tot en met 2018 uitgeroepen tot populairste dj ter wereld. Dat de Nederlandse wereldster trots is op zijn geboorteland, liet hij in mei van het afgelopen jaar blijken met zijn livestream 'Martin Garrix Live on Dutch Waters'. Op een boot vaart hij door oer-Hollandse landschappen met molens, koeien en woonboten. Het ene shot is nog mooier dan het ander en vooral de dronebeelden maken het pittoreske plaatje helemaal af. Op zijn eigen YouTube-kanaal is de complete set van ruim een uur in zijn totaal te bekijken.

Ook leuk

Foto 2. Lucas & Steve tijdens de sprookjesachtige livestream van dancefestival Mysteryland. Foto: YouTube-kanaal Mysteryland
Foto 3. Chef' Special trad op op een leeg Pinkpop-terrein, op uitnodiging van radiozender 3FM. Foto: YouTube-kanaal 3FM

Laatst gewijzigd: 2021-10-27 13:58:59 · Gepubliceerd: 2021-01-18 16:18:16 - 1234