Op avontuur met de 7 leukste apps voor buiten

Help, een dinosaurus in de straat! En meer avonturen

Naar buiten   Redactioneel door
Foto 1. Speuren, puzzelen: los samen een moord op in een stad naar keuze met de Whatsapp Moordtocht. Foto: Stad Unique

27 januari 2021 Toerisme Landelijk Even een frisse neus halen wordt een bijzondere belevenis met augmented reality apps! Als je via deze apps naar je omgeving kijkt, zie je opeens een dinosaurus staan of een dementor langsvliegen. En zo begint een spannend avontuur in plaats van een blokje om lopen. Dit zijn de 7 leukste AR apps voor buiten.

Strijd om energie in Ingress Prime

Zin in een groots avontuur dat de hele wereld omspant? Stap dan naar buiten met de Ingress Prime app op je mobiel. Vanaf dat moment ben je onderdeel van een team dat strijdt om een onbekende energiestof: exotic matter of Xm. Hier op aarde gedropt door aliens waar sindsdien niets meer van vernomen is. Kies je voor de Enlightenend, die denken dat deze energie is achtergelaten om onze samenleving naar een hoger peil te brengen? Of sluit je je aan bij de Resistance, omdat je ervan overtuigd bent dat de aliens met deze energiebron de wereld willen overnemen? Verover portals, link ze met andere portals van jouw groep en probeer zo samen sterker te worden dan je tegenstanders. Daarmee scoor je punten, verdien je badges en medailles en kom je op een steeds hoger level. Een blokje om is nooit meer hetzelfde! Meer informatie vind je op Ingress Nederland.

Het artikel gaat verder onder de video.

Los een moord op met Whatsapp Moordtocht

Fans van spannende detectives kunnen zelf aan de slag met de Whatsapp Moordtocht. Via de mail krijg je gegevens binnen over een moordzaak. Ga op pad met je partner of met je team van huisgenoten en volg de aanwijzingen. Al snel weet je: jullie zijn de moordenaar op het spoor! Nu is het zaak dit spoor niet meer kwijt te raken en overal goed op te letten. Onderweg heb je contact met het hoofdkantoor en krijg je nieuwe leads en opdrachten. Whatsapp Moordtocht kan in een heleboel steden gespeeld worden en een spelbegeleider staat jullie bij. Zodra een opdracht is volbracht stuur je een selfie als bewijs en krijg je een aanwijzing. Oppassen, want voor je het weet worden de selfies steeds hilarischer! En meteen een leuk aandenken.

Zoek en vang pokémon in Pokémon Go...

De eerste outdoor AR game die echt aansloeg en een rage werd mag natuurlijk niet ontbreken. Pokémon Go was enorm vernieuwend, kreeg veel gamers naar buiten en is nog steeds een topper. Open de app, ga op stap en hou je ogen open voor een pokémon. Spot je er één, dan is het zaak snel je pokémon bal te gooien om hem te vangen. Kijk ook uit naar PokéStops, waar je meer pokémon ballen en andere items kunt scoren. Heb je een aantal sterke pokémon weten te vangen, dan ben je er klaar voor om het op te nemen tegen andere pokémon trainers.

...of levensgrote dino's in Jurassic World Alive

Voor mensen die niets hebben met pokémon is er een mooi alternatief: Jurassic World Alive. Letterlijk mooi, want nu zie je via je telefoon prachtige dino's rondrennen door de straten of het bos. Jaja, ze hebben er weer heel wat laten ontsnappen van het eiland. Naast dino's kun je ook andere dingen verzamelen, zoals dinosaurus DNA om je eigen dino's te creëren. Of voorraden, want die heb je hard nodig om je verzameling dieren in goede conditie te houden. En net als bij Pokémon Go kun je je dino's trainen, om vervolgens gevechten aan te gaan. Verkrijgbaar voor de iPhone en voor androïd.

Ontsnap aan zombies met Zombies, Run!

Hardlopen wordt een stuk spannender met Zombies, Run! Doe de hardloopschoenen aan, zet je eigen playlist op via de app, oortjes in en opeens loop je niet een saai rondje hard maar kom je midden in een spannend avontuur terecht. Met een echt verhaal. Je bent op weg naar een van de weinige outposts met mensen in een apocalyptische wereld vol zombies. Dan hoor je Samuel in je oor, die je aanwijzingen geeft om de outpost te bereiken. Onderweg pik je voorraden op en moet je ontsnappen aan zombies. Als je ze hoort, ga dan zeker harder! Anders verlies je voorraad en die heb je nodig om de outpost verder uit te bouwen. Deze app is in het Engels. En is niet alleen voor hardlopers, want je kunt ook kiezen voor wandelen. Voor beginnende hardlopers zijn er trainingen. Uiteraard allemaal met de zombies op je hielen!

Real life treasure hunt met Geocaching

Wat GPS-coördinaten en aanwijzingen en de jacht begint: met de Geocaching app kun je overal op speurtocht naar een schat! Check de kaart om te zien waar er eentje bij jou in de buurt ligt en vind je weg erheen met behulp van de app. Let goed op, want de caches kunnen overal verstopt zijn. Hoog in een boom, diep in het water, in een oude stronk, en zelfs in iemands voortuin. Voor sommige moet je eerst een puzzel oplossen of opdracht uitvoeren. De app geeft gelukkig de moeilijkheidsgraad van de cache aan, zodat je zelf kunt bepalen hoe pittig de speurtocht wordt. Maar of de cache nu om de hoek ligt, of op een moeilijk bereikbare plek: als je er één vindt voel je je een avontuurlijke ontdekker. Lees hier meer over geocaching in Nederland.

Meer over het vinden van caches in deze video. Het artikel gaat verder onder de video.

Stap in de wereld van Harry Potter Wizards Unite

De makers van Pokémon Go hebben ook de poort geopend naar de wereld van Harry Potter! Als lid van een speciale eenheid heb je een magische telefoon dankzij de app Harry Potter Wizards Unite. Jij ziet wat anderen niet zien, zoals weerwolven, voor dreuzels onzichtbare magische plekken en oplichtende sporen die je leiden naar gevaarlijke tovenarij. Door een nog onbekende ramp is er namelijk van alles uit de toverwereld in de dreuzelwereld terechtgekomen en het is aan jou en je collega's om dit op te lossen! Ga tovergevechten aan, jaag dementors weg met de Patronusbezwering en stuur magische wezens weer terug naar waar ze horen. Tijdens je missies ontmoet je Harry, Ron, Hermelien en andere karakters uit de Harry Potter wereld. Volg lessen om steeds beter te kunnen toveren en hou altijd goed je ogen open om ingrediënten te vinden voor toverdranken. Je kunt zelfs naar Zweinstein!

Ook leuk

Foto 2. Ga op een real life treasure hunt met de geocaching app van geocaching.nl. Foto: still uit de video van geocaching.nl
Foto 3. Elke run wordt een avontuur met de Zombies, Run! app. Ontsnap aan de zombies en vind voorraden voor je base. Foto: still uit een van de trailers van Zombies, Run!

Laatst gewijzigd: 2021-02-01 16:17:55 · Gepubliceerd: 2021-01-25 15:48:50 - 2256