Voorjaarsvakantie 2021: dit kun je doen met de kinderen

Tips voor de voorjaarsvakantie 2021 |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste kinderactiviteiten in deze voorjaarsvakantie

16 februari 2021 Toerisme Landelijk Speurtochten, knutselen of lekker wandelen met een pannenkoek toe: dit kun je allemaal wél doen met de kinderen in de voorjaarsvakantie! DagjeWeg.NL zet de leukste kinderactiviteiten in deze voorjaarsvakantie op een rij. Daaronder ook een hele bijzondere online meet & greet.

Foto 1. Voorjaarsvakantie, wat gaan jullie doen? Je kunt bijvoorbeeld tekenles nemen op de site van het Rijksmuseum en je eigen Nachtwacht maken, of hun Sleutel Challenge doen. Foto: Rijksmuseum Amsterdam

Speuren op het Maasvlaktestrand

ROTTERDAM - Wat is dat bouwwerk van allemaal houten palen, waar je tussendoor kunt lopen? En is het wel gemaakt van hout? De speurtocht op het Maasvlaktestrand van FutureLand begint meteen op een bijzondere plek. Maar er valt nog veel meer te ontdekken. Wat zie je aan de overkant van het water? En liggen hier echt mammoetbotten? Hoe kan dat? Neem een verrekijker mee, want goed rondkijken is een belangrijk onderdeel van de speurtocht. Wie weet zie je wel een zeehond of een zandhagedis. Download de speurtocht gratis en het avontuur kan beginnen! Het startpunt ligt bij parkeerplaats P3 van het Maasvlaktestrand, aan de Maasvlakteboulevard.

Online meet & greet met Sara Dol

Beeld & Geluid Den Haag heeft iets heel gaafs georganiseerd voor de voorjaarsvakantie: een exclusieve online meet & greet met online content creator Sara Dol! Sara is bekend van haar video's op TikTok, YouTube en Instagram. Tijdens de online meet & greet vertelt ze via Zoom hoe ze haar video's maakt en hoe ze aan 2.6 miljoen volgers komt. De meet & greet is op 24 februari om 14:00 uur en om 15:00 uur. Koop snel een ticket voor je meet & greet met Sara Dol, want op is op! Je ontvangt je persoonlijke Zoom link enkele uren van tevoren.

Magische wandeling bij Toverland

SEVENUM - Attractiepark Toverland mag deze vakantie dan dicht zijn, je kunt wel de magische natuur rondom het park bezoeken. Haal dan meteen een lekker hapje of drankje to go bij de ToverTruck. Deze foodtruck staat al op jullie te wachten bij de winteringang van Toverland. Kies thuis alvast een leuke wandeling uit op de site van Toverland, parkeer gratis op hun grote parkeerterrein en ga op stap met een warme chocolademelk en een lekkere wafel. Leuk, je kunt ook een bosbingo voor onderweg downloaden. En ze hebben complete arrangementen met drankje en wafel vooraf, een wandelroute, en soep of een uitgebreide hap toe. Elke vrijdag, zaterdag en zondag open van 10:00 uur tot 17:00 uur, zolang Toverland gesloten is.

Wereldse knutsels bij het Afrika Museum

THUIS - Een liefdes- of vriendschapsbriefje van kralen, weven met papier, je eigen sneeuwbol maken of met vriendjes en vriendinnetjes een leuk spelletje spelen uit een ander land. De site van het Afrika Museum staat vol met wereldse activiteiten voor thuis. Download de instructies en voor je het weet vind je overal in je huis voorwerpen uit de hele wereld, gemaakt door de kinderen. Misschien hangt er wel een Chinese geluksdraak aan de muur of krijg je een Indonesische frangipani van ze. De site van het Afrika Museum geeft er meteen leuke informatie bij. Zo maken de kinderen kleine wereldreisjes, gewoon thuis.

Met pannenkoeken het bos in

ZEEWOLDE - Bij Hans & Grietje Pannenkoekenhuis voel je je nog steeds terechtkomen in een sprookje. Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kun je bij het toverachtige gebouw een pannenkoek to go halen aan het speciale afhaalloket. Mmmmmm, maar dat is niet alles! Je krijgt een bosroute mee met leuke opdrachten en bij terugkomst staat een verrassing van de heks op je te wachten. Erg verleidelijk om dan meteen ook hun lekkere chocomel (of koffie) en huisgemaakte appeltaart mee te nemen om thuis na te genieten. Hou wel hun website of Facebookpagina in de gaten voor de actuele openingstijden, want soms is het afhaalloket op woensdag of vrijdag gesloten, als het weer niet mee zit. In de vakantie kan het loket juist vaker open zijn!

Rijksmuseum voor thuis

THUIS - Ook op de site van het Rijksmuseum staat ontzettend veel om te doen. Onder het motto activiteiten voor thuis heeft het Rijksmuseum daar tekentips en online tekenlessen staan. Je vindt er verder miniworkshops waar je van alles leert maken, van een sjieke kraag tot een dierenmozaïek. En ook nog eens allerlei leuke spelletjes als het Rijksmuseum Ganzenbord en het Rijksmuseum bingospel, die je direct kunt downloaden. Een spannend spel is de Sleutel Challenge, waarin jullie sleutels moeten zien te vinden in het online museum én een verborgen woord. Cool: wie het woord vindt maakt kans op een prijs.

Buitenspelen met Natuurmonumenten

Thuis - Kinderen hollen de deur uit met de leuke speeltips van OERRR. Neem bijvoorbeeld een zeef mee naar het bos of park en schud hem voorzichtig. Dan blijven de grotere dingen achter en wedden dat daar diertjes omheen kruipen? Nog leuker is het als je een loep hebt om ze beter te bekijken. Of kijk onderweg goed naar de paddenstoelen en maak er een bingospel van. Gewoon de leuke paddenstoelen bingokaarten van OERRR downloaden, uitprinten en klaar. Een vogelbingo hebben ze trouwens ook. Er staan verder nog allerlei leuke knutselactiviteiten op, zoals een insectenhotel en een kleurige windgong van takken.

Nog meer tips voor de voorjaarsvakantie

Foto 2. Ontmoet online content creator Sara Dol via een exclusieve online meet & greet op 24 februari! Foto: Beeld en Geluid Den Haag
Foto 3. Marshmallows roosteren boven een vuurtje bij de ToverTruck van Toverland, voor of na een wandeling door de mooie natuur bij het park. Foto: Toverland
Foto 4. Maak iets uit een andere cultuur met de wereldse activiteiten voor thuis op de site van het Afrika Museum. Foto: Afrika Museum
Lekker door het bos wandelen en pannenkoeken smikkelen bij Hans & Grietje Pannenkoekenhuis. Foto: Hans & Grietje Pannenkoekenhuis

Laatst gewijzigd: 2021-02-22 10:28:08 · Gepubliceerd: 2021-02-15 12:15:25 - 6343