Meivakantie 2021: dit kun je allemaal doen

Doen in de meivakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Van fossielenjacht tot beklimmen van een achtbaan

23 april 2021 Toerisme Landelijk Puzzeltochten, circusworkshops of stoer de hindernisbaan over op een trialbike: dit kun je allemaal wél doen in de meivakantie! DagjeWeg.NL zet de leukste activiteiten in deze meivakantie op een rij. Daaronder ook kamperen op een attractiepark, met een paar heel bijzondere activiteiten.

Foto 1. Zin een een bijzondere meivakantie? Ga dan kamperen in Attractiepark Toverland. Alsof je in een andere wereld bent. En al zijn de attracties dicht, er zijn genoeg bijzondere activiteiten te doen. Foto: Attractiepark Toverland

Terrasje pikken en buitengames spelen

BAARN - De terrassen gaan weer open! Ook bij de Wintertuin Experience. En dat zorgt voor een heerlijke dagje uit voor het hele gezin. Want terwijl je zelf op het terras voor de mooie serre geniet van een kopje koffie en wat lekkers, duiken de kinderen het park in om een van de gave buitenspellen te spelen. Er is een spel voor elke leeftijdscategorie. Jonge kinderen helpen Careltje de botani-tak. Oudere kinderen van acht tot twaalf jaar speuren naar geheime ingrediënten voor een bijzondere machine. En ook je tiener wilt dit uitstapje niet missen. Voor hen is er een spannende iPad speurtocht naar de sleutel van een eeuwenoude schatkist. Onderweg horen ze zelfs stemmen uit het verleden.

  • De Wintertuin Experience is in de meivakantie open van woensdag 28 april tot en met zondag 2 mei en van woensdag 5 mei tot en met zondag 9 mei. Het terras is open van 12:00 uur tot 18:00 uur, de parkspellen kunnen gehuurd worden van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Ontmoet YouTube idool Korthom (Thomas Kort) op vrijdagmiddag 7 mei tijdens een online meet & greet! Dan neemt hij de Instagrampagina over van Beeld en Geluid Den Haag en vertelt hij je alles over het maken van video's en het krijgen van volgers. Meld je dus snel aan bij Beeld en Geluid Den Haag! Ze hebben ook een leuke TikTok dansworkshop en een social spel om te downloaden.

Op fossielenjacht door Utrecht

UTRECHT - Het Universiteitsmuseum in Utrecht is voorlopig nog dicht vanwege een grondige vernieuwing, maar ze organiseren nog steeds gave activiteiten! Zo kun je met hun app op fossielenjacht door Utrecht! Je komt langs bekersponzen, koralen, een zeelelie en zelfs de mooie spiraal van een ammoniet. Gewoon midden in de stad. De audiotour in de app leidt je van fossiel naar fossiel. En als je de vragen goed beantwoordt krijg je punten voor een heuse Fossielenjacht oorkonde.

Wandelquiz bij Kasteel Cannenburch

VAASSEN - Rondom het middeleeuwse Kasteel Cannenburch ligt een prachtig oud parkbos, vol weilanden en vijvers. Met hun speciale wandelquiz op je telefoon wordt een wandeling door dit mooie parkbos een heerlijke puzzeltocht. Via de vragen kom je op de leukste plekjes en ontdek je meer over de historie van het kasteel en het park. Maar ook over de planten en bomen krijg je vragen en de quiz bevat enkele toffe opdrachten. Pak wat eten en drinken in en eindig de wandelquiz met een lekkere picknick in het lentegroen.

Stoere dag met trialbiken en boogschieten

BROEK IN WATERLAND - Bij Stal Oostwal staan de trialbikes al klaar voor een avontuurlijke dag! Trialbikes zijn fietsen die lijken op een crossmotor en je kunt er net zo cool mee over een parcours vol hindernissen crossen als met hun grote broers. Dus meld je aan voor een dag en leer coole stunts uithalen op de trialbikebaan. Ook boogschieten staat op het programma en daarna kijken wie de beste is tijdens een spannend potje archery attack. De trialbikedagen zijn op woensdag tot en met vrijdag van 19:30 uur tot 16:30 uur, inclusief lunch en zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

  • Stal Oostwal heeft ook leuke ponydagen vol activiteiten, maar die zijn vrijwel allemaal al vol. Er is op dit moment alleen nog plaats op 26 en 27 april.

Pop-up camping in Toverland

SEVENUM - Ga écht op vakantie, naar een wereld vol wonderen. Bij Attractiepark Toverland kun je namelijk vanaf 1 mei weer terecht op hun populaire pop-up camping! Dat betekent je eigen tentje neerzetten onder de schaduw van achtbaan Troy, of een tof ingerichte Toverlandtent huren. Denk je 'wat heb ik daaraan als de attracties nog niet open zijn?' Nou: heel veel! Ze organiseren namelijk een boel alternatieve activiteiten die je waarschijnlijk nooit meer mee kunt maken. Wat dacht je van een tour door het park met een exclusieve blik achter de schermen? Of beklim de giga hoge achtbaan Troy, hoe cool is dat!

Verder zijn de speeltuinen, het doolhof en het survival parcours gewoon open, kun je sporten, familiespellen huren en word je elke ochtend wakker in de wonderbaarlijke wereld van Toverland. Bovendien zijn de prijzen een stuk verlaagd van 1 tot en met 10 mei, winwin!

Word een circusartiest

ROTTERDAM/ONLINE - Het Circusstad Festival laat zich niet kisten door de unieke omstandigheden van dit jaar en past zich gewoon aan. Dat betekent workshops in de openlucht en veel online activiteiten. Ook de officiële opening is online. Op zaterdag 1 mei kan iedereen om 20:00 uur meekijken naar de onthulling van het programma en de première van de film Echo, waarin befaamde circusartiesten je Rotterdam laten zien zoals je nog nooit een stad zag. Wat wel al vast staat zijn de workshops. Daar zijn de tickets ondertussen al van in de verkoop gegaan. Wees er dus snel bij als je wilt leren jongleren met ballen, kegels of een diabolo. Voor de kleintjes is er de speciale ouder-kind workshop.

Slapen tussen de dieren

HILVARENBEEK - Missen jullie de bezoekjes aan een dierentuin en kunnen jullie niet meer wachten tot ze open zijn? Dan is Safari Resort Beekse Bergen een mogelijkheid. Hier slaap je midden tussen de dieren. 's Nachts hoor je de apen krijsen en als je 's ochtends wakker wordt zie je leeuwen, giraffen en zebra's langs je verblijf lopen. Zwarte en witte neushoorns, zeboes, gnoes en dromedarissen zouden zomaar je buren kunnen zijn. Overnachten tussen al deze bijzondere diersoorten doe je in een lodge, boomhut of safaritent, allemaal ingericht in Afrikaanse stijl. Zo waan je jezelf even echt in Afrika. Als dat geen vakantie is!

Lekker thuis!

THUIS - Geen zin om ergens heen te gaan? Onder je eigen dak valt er ook veel te genieten. Lekker uitslapen en daarna uitgebreid ontbijten alsof jullie in een hotel zijn. Met volle schalen popcorn je nestelen op de bank voor een leuke familiefilm. En gezellig samen spelletjes spelen. Of ga voor een van de volgende tips:

  • Bestel een knutselpakket op de site Marinemuseum Thuis waarmee de kinderen een eigen wapenschild kunnen maken, download de kleurplaten, vouw bootjes en probeer met zijn allen de scheepsknopen te knopen;
  • Maak samen jullie eigen microdierentuin, of ga voor een van de andere leuke experimenten van ARTIS Micropia zoals zelf yoghurt maken of speuren naar de bijna onzichtbare beerdiertjes;
  • Over spelletjes spelen gesproken: bij de musea Zutphen online kun je twee bijzondere gezelschapsspelletjes downloaden. Eén ervan stamt uit 1880! Hilarisch, want dit spel wil kinderen leren hoe ze zich moeten gedragen volgens de regels van 140 jaar geleden. Misschien maken ze dan toch liever hun eigen Vikingzwaard, ook op deze site te vinden.

Meer tips voor de meivakantie

Foto 2. Lukt het jou om op een trialbike over deze hindernis te komen? Je kunt het uitproberen bij Stal Oostwal. Foto: Stal Oostwal © Reinout van Roekel
Foto 3. Kunstjes leren met een diabolo: een van de workshops tijdens het Circusstad Festival in Rotterdam. Foto: Circusstad Festival © Salih Kilic
Foto 4. Rara, hoe kun je Careltje de botani-tak in zijn huisje helpen? Terwijl je zelf geniet op het terras van Wintertuin Experience, spelen de kinderen een van de leuke spellen in het park. Foto: Wintertuin Experience

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-05-01 15:53:27 · Gepubliceerd: 2021-04-21 10:29:08 - 4081