Uitjes en cadeautjes voor de liefste moeder

Leuke uitjes voor Moederdag |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Hiermee maak je je moeder helemaal blij

4 mei 2021 Toerisme Landelijk Altijd is ze lief en staat ze voor je klaar. En daarom is het op 9 mei weer tijd om haar in het zonnetje te zetten. Tijd voor Moederdag! DagjeWeg.NL geeft tips om je moeder te verrassen met een dagje uit.

Foto 1. Verras je moeder! Geef haar een uitstapje cadeau. Foto: Pexels

Brunchbox vol hapjes van de Euromast

ROTTERDAM - Start Moederdag meteen goed voor je moeder met een brunchbox van de Euromast. Om haar te geven, of om samen van te genieten. Dat kan bij mooi weer ook goed in het park van Rotterdam, naast de Euromast. Een heerlijke plek voor een picknick.

Geef je moeder een DagjeWeg.NL Cadeaukaart. Daarmee kan ze zelf een dagje weg uitkiezen op DagjeWeg.NL Tickets. Wanneer ze maar wilt, want de kaart blijft 5 jaar geldig! Ook prima als last minute cadeau, want er is een digitale versie compleet met je eigen persoonlijke bericht.

High tea in een mooie tuin

NOORDWOLDE - Eens iets anders dan een ontbijtje op bed voor Moederdag? Ga een stapje verder en boek een high tea in Theeschenkerij De Buytenplaets. Vers gezette koffie, diverse soorten thee en allerlei heerlijkheden staan voor jullie klaar in ruim 6.000 vierkante meter tuin vol knusse hoekjes. Scones met jam en clotted cream, prachtig opgemaakte taartjes, sandwiches, een gehaktbuideltje. Alles voor Moederdag! Mums Tea noemen ze het zelf, maar je geniet natuurlijk lekker zelf mee. Reserveren is een must.

  • Of ga naar een van deze mooie high tea locaties.Kun je niet op het terras terecht, dan is het misschien mogelijk een high tea takeaway te bestellen.

Met mams naar de markt

OEGSTGEEST - Samen winkelen met je moeder is allergezelligst. En wordt een extra verwennerij op de moeders verwenmarkt bij Kasteel Oud-Poelgeest. Op de ovaal voor het kasteel staan van 12:00 uur tot 16:00 uur kraampjes vol boeketten en bloemstukjes, wijnen, beauty producten, streekproducten, woonaccessoires en andere leuke hebbedingetjes. Wie ontdekt de beste koopjes? Het landgoed is een prachtige plek voor een wandeling. Of om in een hoekje te genieten van een high tea, die je kunt afhalen bij het restaurant in het mooie koetshuis (wel even van tevoren bestellen).

Flaneren door de Tuinen van Appeltern

APPELTERN - Menig moeder vertoeft graag in de tuin, dus neem haar mee naar de mooie Tuinen van Appeltern. Dwaal door ruim tweehonderd voorbeeldtuinen, bezoek de outdoor tuinwinkel en doe ideeën op voor haar - en natuurlijk je eigen - droomtuin. Bij elke tuin kun je met een smartphone alle onderliggende informatie zien zoals plantnamen, het ontwerp, tuinproducten en prijzen. Tussen alle tuinen ligt dit jaar ook een bloeiende plantenheuvel vol bloembollen en gezaaide vaste planten, een primeur voor Nederland.

Schouder aan schouder scheuren

LISSE - Verken samen in een elektrische Renault Twizy de mooiste plekjes van ons land! Met de GPS Tours van Renzy.nl scheur je langs oer-Hollandse tulpenvelden, molens, landhuizen en kustlijnen. Er zijn allerlei routes mogelijk en verdwalen is geen optie. In de Twizy zit namelijk een ingebouwde navigatie die je langs de parels van de regio brengt zodat je niets hoeft te missen. Onderweg stop je natuurlijk gezellig voor wat fotomomentjes, een kop koffie op een terrasje of een bezichtiging. Er passen twee mensen in deze elektrische autootjes, dus je bent er echt even als duo tussenuit.

Snorren door het Vechtdal of Zuid-Limburg

DIFFELEN/ VALKENBURG - Toer op een stukje nostalgie door het mooie Vechtdal. De kleurige Tomos snorfietsen staan al voor je klaar bij Veerhuis Verhuur. Een snorfiets lijkt in alles op een kleine brommer, behalve in snelheid. Die is maximaal 25 kilometer, dus een helm is niet per se nodig. Welke route je ook kiest, de Sahara is een absolute aanrader. Dit is een Hollandse woestijn vlak bij Ommen, een restant van de zandverstuivingen uit de negentiende eeuw.

Ook de Solex is weer helemaal hip, maar dan in een duurzaam jasje. Verken de glooiende heuvels en sfeervolle stadjes van Zuid-Limburg op dit elektrisch wondertje en glij vrijwel geluidloos langs wijngaarden, uitgestrekte landerijen en historische kastelen. Cycle Center heeft verschillende routes uitgezet voor een ontspannen tocht. Stop bij het terras van een nostalgische herberg voor een bourgondische lunch of strijk neer op een heuveltop voor een picknick met uitzicht.

  • Bekijk meer plekken waar je een solex kunt huren. Of huur een E-chopper.

Expeditie Moederdag

ALMERE - Houdt je moeder van actie en fun, ga dan met haar op avontuur met Expeditie Moederdag. Daarin ga je op het strand van Outdoorpark SEC Almere allemaal verschillende proeven doen. Puzzelen, vuur maken, boogschieten en nog veel meer. Bij elke proef verzamelen jullie munten en hoe meer munten, hoe makkelijker de eindproef is. In die eindproef neem je het op tegen de andere gezinnen die op expeditie zijn. Veilig op afstand natuurlijk! Jullie kunnen dit avontuur met zijn tweeën aangaan, maar wedden dat het hele gezin mee wilt?

Foto 2. Kruip samen in zo'n leuke Renault Twizy van Renzy.nl en volg hun GPS Tour door de bollenvelden - want de tulpen bloeien op Moederdag nog volop dankzij de kou. Foto: Renzy.nl
Foto 3. Van een bosje bloemen wordt elke moeder blij, zeker als ze die zelf kan uitzoeken op de verwenmarkt bij Kasteel Oud-Poelgeest. Foto: Pexels

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-05-06 09:52:47 · Gepubliceerd: 2021-05-03 17:40:40 - 446