Het wordt een mooie festivalzomer!

Wat is er te doen? Tips van de redactie! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Deze 7 vette festivals kun je deze zomer bezoeken

24 juni 2021 Cultuur Landelijk De kogel is door de kerk: deze zomer is het weer mogelijk om evenementen te bezoeken! En dat betekent dat je nu je tickets kunt scoren voor de tofste festivals. Wij zetten 7 evenementen voor je op een rijtje die je niet mag missen.

Foto 1. Davina Michelle is ook dit jaar weer één van de headliners van ASM Festival in Arnhem. Foto: ASM Festival © Binne-Louw Katsma

1. Heel veel jazz in Rotterdam

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - In 2021 is er helaas geen regulier North Sea Jazz Festival in Rotterdam, maar dat betekent niet het dit jaar helemaal stil blijft in de Maasstad. Om muziekliefhebbers toch te kunnen voorzien van fijne klanken zijn – onder de naam NN North Sea Jazz Downtown - op vier Rotterdamse podia toch meerdere concerten geprogrammeerd (9, 10 en 11 juli). Onder andere Sven Hammond, Trijntje Oosterhuis & Metropole Orkest en Selah Sue treden op. Het jaarlijkse fringe festival North Sea Round Town gaat overigens ook 'gewoon' door van donderdag 24 juni tot en met zondag 11 juli. Bekijk op verrassende locaties door de hele stad de mooiste jazz-, blues-, soul-, funk-, hiphop-, pop-, cross-over- en improvisatie concerten. Spring onder andere op de fiets voor een jazzfietstocht, yoga met 'surround music' in het park, of gave shows vanaf het dek van Het Jazzschip.

2. Muziek vanaf het water bij Back to the Rivers

DORDRECHT, ZUID-HOLLAND - Dit jaar vindt Back to the Rivers in Dordrecht plaats op een wel heel bijzondere locatie: de rivieren rondom de stad. Aan de Energiekade, bij de trappen van Kinepolis, ligt een oude veerpont met daarop een transparant podium. Vanaf de kade bekijk en beluister je de shows van lokale én landelijke topacts als Typhoon, DeWolff en Eefje de Visser. Al tijdens de inloop zit de gezelligheid er al direct goed in door het opwarmertje met vrolijke DJ's en een orkest. Steltenlopers wijzen je de weg naar je zitplaats, waar je vervolgens twee uur lang wordt getrakteerd op bijzondere optredens. Selecteer je tijdvak op 16, 17 of 18 juli en zorg dat je erbij bent. Bestel tickets vanaf €30,- en bestel voor er voor ongeveer €25,- ook direct iets te eten bij. Ook tof: beleef het festival vanaf het water met een speciaal bootticket. Als dat niet sfeervol wordt!

3. Festivaldagje met het hele gezin in Utrecht

UTRECHT, UTRECHT - Een festivalletje pakken met het hele gezin? Dat kan in Park Transwijk in Utrecht bij Central Park Festival! De organisatie merkte namelijk dat er behoefte was aan een festival waar ook kinderen en tieners welkom zijn. Gezellig samen met je ouders naar muziek luisteren, hoe gaaf is dat? Op zondag 19 september zijn daarom - in tegenstelling tot de uitverkochte festivaldag op zaterdag – muziekliefhebbers welkom van alle leeftijden. En de line-up is indrukwekkend. Op de mainstage staan Krezip, Snelle & de Lieve Jongens Band, Suzan & Freek, Miss Montreal en Maan. Ook is er op het terrein een spiegeltent, met nóg meer muziek. Tickets koop je voor €34,50 (+ €2,85 service fee).

4. Muziek en cross bij het Boerenrock Festival

DROUWENERMOND, DRENTHE – Voor liefhebbers van rock, kermis en ronkende motoren is er op van donderdag 19 tot en met zondag 22 augustus het Boerenrock Festival in het Drentse Drouwenermond. In de afgelopen zestien jaar is het festival uitgegroeid tot een begrip in de regio. Wat begon op een parkeerplaats en drie acts, trekt nu jaarlijks tienduizenden bezoekers. Artiesten als Mooi Wark, Mental Theo, Paul Elstak en Bökkers brengen de sfeer op het podium, terwijl even verderop de crossmotoren en autocross ook het nodige geluid produceren. En voor het echte festival gevoel blijf je natuurlijk slapen op de camping. Een passe partout bemachtig je voor €50,- (+ €1,34 service fee). Een dagticket kost tussen de €10,- en €20,- (+ €1,34 service fee), afhankelijk van de festivaldag.

5. Scheurende gitaren op Dynamo Metalfest

EINDHOVEN, NOORD-BRABANT – Stevige gitaren, moshpits en de beste bands uit de scene... Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus is het IJssportcentrum in Eindhoven weer het toneel voor Dynamo Metalfest. Dit evenement – waar sinds 2015 jaarlijks 10.000 fans los gaan met de grootste Nederlandse én internationale metalbands – is een samenwerking tussen boekingskantoor Loud Noise en poppodium Dynamo uit Eindhoven. Zorg dat je vooraan staat bij headliners als Kreator, Heaven Shall Burn, Death Angel, Candlemass en Bay Area Interthrashional. Losse dagtickets bestel je voor €49,- (inclusief service fee), een combiticket voor zaterdag en zondag kost €79,-.

6. ASM Festival: topartiesten aan de Rijn

ARNHEM, GELDERLAND - Voor wie veel van de grootste artiesten van Nederland op één dag bij elkaar wil zien, is er op zaterdag 28 augustus ASM Festival in hartje Arnhem. Het is alweer de derde editie van dit festival aan de Rijn. Op het Stadsblokkenterrein springen Kensington, Davina Michelle, Miss Montreal, Nicky Romero, Kraantje Pappie en Tim Akkerman één voor één het podium op. Zing mee met alle monsterhits die tijdens deze dag voorbij komen. Haal onder de rook van de John Frostbrug een lekker biertje bij de bar of scoor iets verrassends te eten bij één van de vele foodtrucks. Tickets koop je voor €39,50 (+ €3,95 service fee).

7. De beste popacts tijdens Gelderpop

VOORTHUIZEN, GELDERLAND – Bij Gelderpop op Recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen stap je op zaterdag 25 september binnen in een waar muzikaal feestje. Bestel een koud drankje, droom tijdens het 'golden hour' weg bij de ondergaande zon en geniet van de muziek van liveoptredens van onder meer Kensington, Suzan & Freek, Alain Clark en Snollebollekes. Even het water in? Trek dan je zwembroek aan en huur een sup, kano of waterfiets. Voor wat meer snelheid maak je een rondje over de waterskibaan van Waterski Zeumeren. Bestel tickets voor €39,50 (+ €2,85 service fee).

Ook leuk

Foto 2. Ga Jazzfietsen in Rotterdam tijdens North Sea Round Town Festival en ontdek interessante concerten op verrassende plekken. Foto: North Sea Round Town © Eric van Nieuwland
Foto 3. Op het Boerenrock festival komen liefhebbers van scheurende motoren aan hun trekken tijdens de cross. Foto: Boerenrock Festival © Koen Prins
Ga los op snoeiharde gitaren tijdens Dynamo Metalfest in het IJssportcentrum in Eindhoven. Foto: Dynamo Metalfest © Marc Koetse

Laatst gewijzigd: 2021-08-05 14:41:30 · Gepubliceerd: 2021-06-23 14:02:06 - 1240