Pak een filmpje in de buitenlucht!

Pak een filmpje in deze bioscopen! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Beleef een ontspannen avondje uit in deze 8 openluchtbioscopen

20 juli 2021 Cultuur Landelijk Een avondje naar de bioscoop is dé ultieme manier om even een uitstapje te maken naar een totaal andere wereld. En wat is er nou mooier dan met mooi weer lekker buiten zitten met een drankje en een goed gevulde bak popcorn? In deze 8 openluchtbioscopen kijk je deze zomer een filmpje onder de sterrenhemel.

Foto 1. Kijk vanuit je strandstoel ontspannen naar een bijzondere film tijdens Roffa Mon Amour. Foto: Roffa Mon Amour © Tomas Mutsaers

Buitenbios Verkadefabriek

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT – Tot laat buiten zitten op een warme zomeravond en tegelijkertijd een filmpje pakken? Het kan van 1 juli tot en met 5 september bij de Buitenbios in de Verkadefabriek in Den Bosch! Op het binnenpleintje van de Verkadefabriek hangt een groot projectiescherm waar (bijna) iedere dag een nieuwe film of een toffe klassieker draait. Iedere maandag en zaterdag draait er een premièrefilm en op dinsdag bekijk je een 'special'. Op woensdag (Best of 2020) en donderdag (Throwback Thursday) ga je terug in de tijd en op vrijdag is het tijd voor een muziekfilm. Keuze genoeg, dus. Haal bij de bar een heerlijk biertje of neem plaats aan je eigen tafeltje met een lekker glaasje wijn. En regent het? Dan verplaatst de film gewoon naar binnen. Je bent erbij voor €10,50 per persoon. Wel is het belangrijk om vooraf je plekje te reserveren.

Rooftop Cinema in Forum Groningen

GRONINGEN, GRONINGEN – Op de dakpatio van het Forum Groningen geniet je van 21 juli tot en met 29 september iedere woensdag van Rooftop Cinema. Wekelijks selecteert het Forum een mooie film voor je, die begint zodra de zon onder gaat. En er zit voor iedereen wel iets tussen. De ene week zwijmel je weg bij een romantische komedie, terwijl je een week later op het puntje van je stoel zit bij een spectaculaire actiefilm. Een drankje en lekkere snacks? Dat zit allemaal bij de prijs in! Kies een arrangement en beleef een compleet verzorgd filmavondje met een schitterend uitzicht over de stad by night. De film begint zodra de zon onder gaat. De kaartverkoop start op de donderdag voor de voorstelling. Welke film aan de beurt is, wordt al iets eerder bekend, dus houd de programmering goed in de gaten.

Pleinbios Houten Kaap

OUDDORP, ZUID-HOLLAND – Een film kijken met de zeewind door je haren? Het kan bij Pleinbios Houten Kaap! Op het Strandplein van Ouddorp Duin zie je iedere vrijdag tijdens de zomervakantie een kaskraker op een groot scherm aan de gevel van Strandtheater de Houten Kaap. Zodra de zon in de zee zakt (rond 21:15) begint de film. Check voor de exacte aanvangstijden de website van het theater. Op zaterdag 23 juli kijk je naar het Oscar-winnende La La Land. De programmering voor 6, 13, 20 en 27 augustus wordt binnenkort bekendgemaakt, dus check regelmatig de agenda of laat je verrassen en koop een bioscoopkaartje op goed geluk. Bestel een ticket voor €10,- inclusief drankje en een bak popcorn.

Openluchtbioscoop in Park de Oude Kwekerij

ALKMAAR, NOORD-HOLLAND – Midden in Park de Oude Kwekerij in Alkmaar verrijst deze zomer de knusse openluchtbioscoop van Het Moment. Hier kun je op drie zomeravonden terecht voor een bijzondere filmvertoning. Samen met honderd anderen neem je plaats op de tribune in het stadspark, gemaakt van tegels en gras. Handige tip: voorkom een houten kont en neem voor wat extra comfort zelf een kussentje en een deken mee. Op 30 juli kijk je naar de komische dramafilm Son of Rambow, op 11 september speelt de komedie Tropic Thunder en op 17 september is Hugo van regisseur Martin Scorsese te zien op het witte doek. Voor iedere voorstelling is er bovendien een korte film te zien, gemaakt door deelnemers aan de filmchallenge 'En... Actie'. En helemaal mooi... het is helemaal gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage natuurlijk wel gewaardeerd. Je mag je eigen consumpties meenemen, maar ook het Het Parkhuis van Park de Oude Kwekerij is open. Reserveren voor de openluchtbioscoop kan door een mailtje te sturen.

Roffa Mon Amour

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND – In Rotterdam vindt in kunsttuin AVL Mundo twaalf dagen lang een echt filmfestival plaats met alles erop en eraan: Roffa Mon Amour. Verwacht van 4 tot en met 15 augustus bijzondere films van over de hele wereld, voorzien van introducties, Q&A's en live Cinema Concerten. Iedere dag droom je vanuit je comfortabele strandstoel weg naar een ander land. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Tunesische film Black medusa, het Taiwanese Rebels of the neon God of de Nederlandse première van het indringende Israëlische verhaal All eyes of me. Verwacht een programma met werk van ervaren filmmakers en van jong talent. Laat je tussen de kunstwerken inspireren door andere culturen. Bestel tickets voor Roffa Mon Amour voor €9,50 of €12,50 (regulier ticket).

Motel Opgedoekt

UTRECHT, UTRECHT – Ook in Utrecht vind je in augustus een reizende openluchtbioscoop tijdens de Motel Opgedoekt summer tour. Op drie verschillende groene locaties aan de rand van de stad kijk je naar mooie films in de frisse buitenlucht. De toer start op 14 en 15 augustus bij Fort aan de Klop, om vervolgens via De Moestuin (20 en 21 augustus) af te sluiten tussen de exotische planten in de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht op 27 en 28 augustus. Je moet wel een beetje van verrassingen houden, want welke film je te zien krijgt, hoor je pas wanneer je op locatie bent. Verwacht geen Hollywood blockbusters, maar mooie films waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Des te spannender! Tickets bestel je voor €10,79 óf €13,29. Alle voorstellingen starten om 21:00 uur.

Movies at the Hermitage

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND – Tijdens alweer de vierde editie van Movies at the Hermitage geniet je in de binnentuin van museum de Hermitage in Amsterdam van tien echte filmklassiekers. Tijdens de laatste twee weken van augustus komt van woensdag tot en met zondag iedere dag een andere kraker voorbij. De aftrap op woensdag 18 augustus is direct goed, met het iconische Franse Intouchables. Maar ook prachtfilms als A Star is Born, Boys 'n the Hood en Moonlight komen voorbij. Check snel het programma en kijk of je favoriete film ertussen zit. De voorstelling zelf start dagelijks om 20:45 uur, maar al vanaf 19:00 uur ben je van harte welkom bij de Hermitage. Test je kennis tijdens een filmquiz, waarbij je mooie prijzen kunt winnen en luister naar een interessante introductie. Scoor je tickets voor €15,- per persoon of voor €13,50 als je er snel bij bent.

Ook leuk

Foto 2. Heerlijk film kijken in de buitenlucht tijdens Roffa Mon Amour. Foto: Roffa Mon Amour © Tomas Mutsaers
Foto 3. Motel Opgedoekt trekt in augustus met een openluchtbioscoop langs drie verschillende groene locaties in Utrecht. Foto: Bryan Diender

Laatst gewijzigd: 2021-07-21 12:36:18 · Gepubliceerd: 2021-07-19 15:46:52 - 1156