Ontsnap uit deze toffe escape rooms!

Bekijk nog veel meer escape rooms |  
Redactioneel door
Foto 1. Los mysteries op en verwonder je over de gave special effects bij Escape World Waterlooplein. Foto: Escape World Waterlooplein

Duik in de wereld van verzetshelden, heksen en El Profesor

11 augustus 2021 Trends Landelijk Op zoek naar een gezellig én spannend dagje uit met je vrienden, familie of collega's? Ontsnap dan eens samen uit een escape room! Relaxt achterover zitten is er niet bij wanneer je binnenstapt in een verhaal waarin je zelf de hoofdrol speelt. Kijk goed om je heen, ontcijfer puzzels en los pittige raadsels op!

1. Puzzelen in een oude munitieopslag

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - Bij Room Escape Amsterdam stap je binnen in een historische munitieopslag. Binnen no time sta je helemaal in de ontsnapmodus. Kies uit een van de vier beschikbare kamers die je speelt met vier tot zeven personen. Maak in munitiehal Room 8 een bom onschadelijk die daar neergelegd door terroristen. Of ontsnap uit Quarantaine nadat je na een noodlanding allerlei vreemde ziekteverschijnselen krijgt. In Vietnamese Victim ga je op zoek naar de uitweg uit een dubieus toeristenwinkeltje en in De Bunker moet je als Britse verzetsstrijder op tijd de geheime boodschap verzenden. Voor alle kamers heb je een uur de tijd. Gebruik al je zintuigen!

Speuren in de stad: ga ook op avontuur door de mooiste Nederlandse binnensteden met deze leuke city games.

2. Kraak de kluis met El Profesor

LEEUWARDEN, FRIESLAND - Bij EscapeGames Leeuwarden vind je de sleutel naar succes alleen maar door goed samen te werken. In teams van vier tot zes personen verplaats je jezelf in de wereld van de hoofdrolspelers uit Netflix-hitserie La Casa de Papel. Dit doe je in virtual reality, althans... één van jullie. Het teamlid zet een VR-bril op en begeeft zich in de virtuele wereld. Ondertussen lossen de overige 'overvallers' puzzels op onder leiding van El Profesor. Door goed te communiceren bereiken jullie stap voor stap je doel: de kluis. Wissel de rollen af om zodat jullie allemaal beide kanten het spel te ervaren. Tegen elkaar spelen? Dat kan ook! Splits de groep op in twee teams en kijk wie het snelste is. De game duurt ongeveer twee uur, inclusief speluitleg.

Speel zelf een rol in de hitserie La Casa de Papel! Bestel je tickets nu met 25% korting.

3. Ontsnap uit de kelder van Doctor Watson

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - In de donkere catacomben van de Arminiuskerk in Rotterdam vind je de twee pittige escape rooms van Doctor Watson. Los in La Résidence het mysterie van de verdwenen priester op. Jarenlang was de dominee op zoek naar het levenselixer 'Aqua da Vida'. Maar nadat hij stopte met zoeken, verdween hij plotseling. Ga aan de slag met een achtergebleven fles vol formules en aantekeningen. In de kamer L'Architecte, de geheime werkkamer van de architect Henry Evers, ga je op zoek naar de betekenis van de symbolen op de muren. Ze suggereren dat de architect lid was van een illuster broederschap. Maar wat staat er nou precies? Speel de escape rooms met maximaal zes personen.

Ga op avontuur in de kelders van Doctor Watson. Nu met een gratis koffie en thee-arrangement.

4. Ga 150 jaar terug in de tijd

MAASTRICHT, LIMBURG - Reis 150 jaar terug in de tijd - met speurneuskostuums en al - bij The Escape Hunt Experience in Maastricht. Ontrafel mysteries in één van de zes kamers, met drie verschillende thema's: Deadly Family Affair, The Missing Maiden en Shipwrecked at Cannibal Cove. Elk thema heeft een eigen verhaal en een eigen duister geheim. Zoek naar aanwijzingen, raadsels en mysteries en ontsnap binnen zestig minuten! Speel het spel met drie tot zes personen in het hart van de stad. Denk na, kijk verder dan je neus lang is en werk goed samen. Anders zit je voor eeuwig opgesloten... Geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar.

5. Voor iedereen een escape room in Ter Aar

TER AAR, ZUID-HOLLAND - Bij Escape Rooms Ter Aar kies je uit vijf spannende escape rooms óf escapetochten. Breek je hoofd over pittige raadsels en ontsnap uit één van de mooi ingerichte themakamers. Of haal een frisse neus in het centrum van het Zuid-Hollandse dorp, terwijl je een tocht maakt vol obstakels. De escape rooms zijn geschikt voor verschillende groepsgroottes en hebben stuk voor stuk een andere speelduur. Voor ieder wat wils! Waar is toch die artiest die over een half uurtje het podium op moet? Help snel hem te zoeken. Los je liever een moord op? Stap dan met je groepje binnen bij de Sherlock Academy. Ook leuk voor kinderfeestjes: de Jeugd Escape Experience, speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar.

Bestel je tickets voor Escape Rooms Ter Aar met een gratis kopje koffie of thee.

6. Word voor even een spion bij The Recruits

WOERDEN, UTRECHT - Geheim agenten gezocht! Bij escape room The Recruits kruip je in de huid van een echte spion. Met je mede-agenten ga je naar binnen in een high-tech complex van de Russische dienst om belangrijke informatie te stelen. Je hebt slechts negentig minuten om weer buiten te komen voor het alarm afgaat. Maar je kunt ook de straat op. Tijdens missie Golden Retriever zetten jullie als groep de achtervolging in op een hacker die geheime informatie heeft gestolen over chemische wapens. Als ware detectives gaan jullie achter hem aan om de data te onderscheppen voor het in verkeerde handen valt. Er is ook een versie voor kinderen, waarbij je met het hele gezin informatie probeert te stelen van een organisatie, waarmee je het milieu kunt redden. Zorg dat jullie niet gesnapt worden.

Boek je tickets voor Escape Room The Recruits nu met korting.

7. Vind de uitgang bij Escape World Waterlooplein

AMSTERDAM, NOORD - HOLLAND - Midden in het centrum van de hoofdstad, stap je binnen in een wereld vol mysteries en gave special effects. Bij Escape World Waterlooplein ontsnap je uit vijf verschillende escape rooms, ieder met een uniek eigen thema. Bevrijd jezelf uit een horrorblokhut in het bos, stap aan boord van de beruchte piratenschip De Vliegende Hollander, steel het geheime recept uit de chocoladefabriek, ga op avontuur in een toverschool of speur naar de verdwenen bruid. Speel de escape rooms met twee tot zes personen. Zodra de deur achter je in het slot valt, hebben jullie hebben een uur de tijd. De kamers zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. De sleutel tot succes? Samenwerken!

Ontsnap uit Escape World Waterlooplein! Boek nu eenvoudig je tickets via DagjeWeg.NL Tickets.

8. Bevrijd de goede heks in Tricht

TRICHT, GELDERLAND - Bij Escaperoom Betuwe zijn echte thrill seekers aan het juiste adres. Ontsnap uit een mysterieuze kamer vol schrikeffecten. Het verhaal van de Enchanted Witch speelt zich af in in het Gelderse dorpje Tricht in het jaar 1700. De ziel van goede heks Cassandra zit opgesloten in de hut van de kwaadaardige heksen. Zonder haar hebben ze vrij spel en veroorzaken ze allerlei natuurrampen. Aan jullie de taak om Cassandra binnen een uur uit haar isolement te bevrijden. Ga als groep op zoek naar de vijf smaragden van Tricht. Deze heb je nodig om het dorp te ontdoen van de chaos. Of je nou wel of niet weet te ontsnappen, de oplossingen krijg je hoe dan ook. De spelleiders nemen je na afloop namelijk graag stap voor stap mee door de opdrachten en het verhaal.

Ook leuk

Foto 2. Speel een escape room met het hele gezin. Foto: Doctor Watsons Escaperoom Rotterdam
Foto 3. Ontsnap volledig in stijl uit de escape rooms van The Escape Hunt Experience in Maastricht. Foto: The Escape Hunt Experience
Foto 4. Houd je ogen open! Een aanwijzing kan in ieder klein hoekje zitten. Foto: Room Escape Amsterdam

Laatst gewijzigd: 2021-08-10 16:44:57 · Gepubliceerd: 2021-08-10 15:13:10 - 1058