Bekijk films met een koninklijk tintje op Paleis Het Loo

Paleis Het Loo |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Pak een filmpje in de buitenlucht tijdens Movie nights at the museum

15 september 2021 Cultuur Apeldoorn, Gelderland Filmliefhebbers opgelet! Van 22 tot en met 25 september bekijk je op Paleis Het Loo in Apeldoorn bijzondere films in de buitenlucht tijdens de allereerste editie van Movie nights at the museum. Iedere avond een speciale voorstelling met een koninklijk tintje.

Foto 1. Bekijk boeiende kwaliteitsfilms met een koninklijk tintje in Paleis Het Loo tijdens Movie nights at the museum. Foto: Paleis Het Loo

Sfeervolle ontvangst op de Aanspanplaats

Een heuse primeur op Paleis Het Loo! Van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 september bekijk je tijdens de allereerste editie van Movie nights at the museum dagelijks een indrukwekkende film met een koninklijk randje. Wandel vanaf 19:00 uur binnen op de sfeervolle Aanspanplaats, waar je in de frisse buitenlucht onder het genot van fijne livemuziek alvast helemaal in de stemming komt. Zodra de zon rond 20:00 uur onder gaat en de duisternis valt over het Stallenplein, start de hoofdfilm. De voorstellingen zijn zorgvuldig geselecteerd in samenwerking met Filmtheater Gigant. Verwacht prachtige en kwalitatief sterke filmhuisfilms uit diverse genres.

Bestel tickets voor Movie nights at the museum voor €20,-. Om van je filmbezoek en ware totaalbeleving te maken zijn een welkomstdrankje en een bak popcorn inclusief.

Koninklijke films voor de fijnproever

Van zwarte humor tot waargebeurde verhalen, voor iedere filmliefhebber zit er wel iets tussen op één van de vier filmavonden. Alle screenings hebben wel één duidelijk overkoepelend thema: het boeiende en unieke leven van de royals. Bekijk hieronder een overzichtje van de vertoonde films:

  • The King's Gardens (woensdag 22 september) - In deze romantische dramafilm groeit de aantrekkingskracht tussen een vrouwelijke hovenier en de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV.
  • Victoria and Abdul (donderdag 23 september) - Dit waargebeurde verhaal vertelt over de bijzondere vriendschap tussen de Britse Koningin Victoria en de Indiase klerk Abdul.
  • The Favourite (vrijdag 24 september) - Deze zwarte komedie gaat over de driehoeksrelatie tussen Queen Anne, haar vertrouwelinge én een nieuwe dame aan het hof.
  • A Royal Affair (zaterdag 25 september) - De liefde van een jonge koningin voor de psychiater van de koning zorgt voor een radicale verandering in de Deense monarchie. Je ziet het in deze boeiende film.
De tekst gaat verder onder de video.

Duiding door conservatoren Paleis Het Loo

Een bezoekje aan Movie nights at the museum is niet alleen leuk, je leert ook nog iets over de film die je gaat zien. De conservatoren van Paleis Het Loo schetsen context, duiden acties van de hoofdpersonages en laten je vanuit een ander perspectief kijken naar de gebeurtenissen op het witte doek. Zo vertelt conservator tuinen Renske Ek je voorafgaand aan The King's Gardens over de overeenkomsten en verschillen tussen de tuinen van Versailles en die van Paleis Het Loo. George Sanders legt uit wie Koningin Victoria was en duidt dit waargebeurde verhaal in de tijd. Paul Rem spiegelt het verhaal van The Favourite aan de geschiedenis van Paleis Het Loo en Niels Koppes neemt je tijdens zijn inleiding voor A Royal Affair mee naar de geschiedenis van het Deense Koningshuis. Je bent helemaal klaar om weg te dromen en om je optimaal te verplaatsen in de personages.

Ook leuk

Foto 2. Vier avonden, vier schitterende films tijdens Movie Nights at the Museum. Dagelijks van 22 tot en met 25 september. Foto: Paleis Het Loo
Foto 3. Kom in koninklijke sferen in de Aanspanplaats van Paleis Het Loo. Foto: Paleis Het Loo
Foto 4. Plof neer voor een prachtige film op het Stallenplein. Foto: Paleis Het Loo

Laatst gewijzigd: 2021-09-21 14:28:47 · Gepubliceerd: 2021-09-13 16:58:46 - 733