1

De leukste dagjes uit in de voorjaarsvakantie

Ga er lekker op uit in de voorjaarsvakantie

Leuke uitjes in de voorjaarsvakantie Redactioneel door
Foto 1. Ontdek de wondere wereld van virtual reality bij VR4play. Ook geschikt voor kinderen! Foto: VR4play

archief oud artikel 13 februari 2022 Toerisme Landelijk Hoera, het is (bijna) voorjaarsvakantie! En zelfs als het weer niet meewerkt, dan is er nog van alles te beleven. Stap in een andere wereld in virtual reality of ervaar het leven van een blinde in het muZIEum. En ben je de kou en de winter helemaal zat? Zoek dan de warmte op in de Orchideeën Hoeve en dwaal door tropische tuinen. Dit zijn de leukste dagjes uit in de voorjaarsvakantie. Veel plezier!

Verken nieuwe werelden bij VR4play

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Duiken met walvissen, vechten als een ninja of toch liever racen door kastelen en steden? Beleef samen een totaal nieuwe wereld met virtual reality bij VR4play. Je hebt hier keuze uit vijftig virtual reality games! Er zijn meerdere categorieën, zoals pretpark, ontdekken, schieten en vechten, sport, horror, ritme & dance en games speciaal geschikt voor kinderen. Bij VR4play boek je een cube waarin je met vier personen samen de wondere wereld van virtual reality kunt ontdekken. Ben je met meer personen? Dan boek je er gewoon nog een cube bij! Leuk: je kunt dan ook tegen elkaar spelen in VR multiplayer of een VR battle game. En er zijn ook VR escaperooms die je met het hele gezin kunt spelen.

Tip: vind een dagje uit met korting op DagjeWeg.NL Tickets. Bekijk snel onze populairste aanbiedingen voor een dagje uit!

Betoverende Light Nights in Ouwehands Dierenpark

RHENEN, GELDERLAND - Als de avond valt, begint de magie in Ouwehands Dierenpark! Tijdens de Light Nights licht het hele dierenpark op en wandel je langs metershoge lichtkunstwerken, gemaakt door Chinese kunstenaars. Een magische wereld, vol bloemen, sterren en natuurlijk heel veel bijzondere dieren. Bewonder de pandafamilie en waag je in de jungle met gigantische pythons. En zie je daar die nijlpaarden? Wandel de route door het park en val van de ene verbazing in de andere. En sla vooral de familietheatershow niet over! De Light Nights zijn nog te bezoeken op 18,19,25,26,27 en 28 februari en van 1 tot en met 5 maart 2022.

Zoek de warmte op in de Orchideeën Hoeve

LUTTELGEEST, FLEVOLAND - Ook als de temperaturen in februari richting het vriespunt dalen, dan nog blijft het heerlijk warm in de Orchideeën Hoeve. Schud de winterblues van je af en dwaal in de voorjaarsvakantie uren rond in de tropische tuinen. Voor kinderen is er een gloednieuwe speurtocht met uitdagende opdrachten en onderweg door de tuinen spot je verschillende dieren, zoals kleine aapjes, ringstaartmaki's en flamingo's. Elke dag om 13:15 is de flamingoverzorger aanwezig in het Makirijk om alle vragen over flamingo's te beantwoorden. En heb je de vele schildpadden en vissen al gezien? In de Lorituin is het een dolle boel met zestig kleurige lori's. Wie durft mag de vogels voeren met een cupje nectar. Dagelijks om 12:00 uur en 14:00 uur start de jungleshow Broodje Aap over de griezelige dieren in spannende jungleverhalen. Wees er op tijd bij, want in het theater is het aantal zitplaatsen beperkt.

Ervaar het dagelijks leven van een blinde

NIJMEGEN, GELDERLAND - In het muZIEum wacht een bijzondere belevenis. Hier kan iedereen echt ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Hoe vind je dan de weg buiten? En lukt het je om boodschappen te doen zonder iets te zien? Onder leiding van een blinde of slechtziende gids ga je een van de twee donkerbelevingen in om het zelf te ervaren. Naast deze donkerbelevingen binnen is het ook mogelijk om je door de straten van Nijmegen te laten leiden tijdens Expeditie ribbelroute. Het muZIEum voegde pas een paar nieuwe belevingen toe. Ervaar nu ook hoe een bioscoopbezoek is voor een blinde en hoe je kunt sporten als je niets of weinig ziet.

Bestel tickets met korting voor muZIEum via DagjeWeg.NL Tickets.

Vaar langs enorme zeecontainers

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - De Rotterdamse havens zijn bekend over de hele wereld, maar wie weet echt wat hier allemaal gebeurt? In FutureLand sta je midden in het modernste havengebied ter wereld, de Maasvlakte 2. De FutureLand Ferry neemt je mee het water op voor een vaartocht door de haven, waar enorme containerschepen aanmeren en hun lading lossen. Hier wordt altijd hard gewerkt! De Futureland Expres, een luxe touringcar, staat klaar voor een ritje over het land van de Maasvlakte, wat eens niet bestond. Hoe is dit land ontstaan? Dat vertelt de gids je onderweg! Op zondagen in de voorjaarsvakantie is er een Fossielenexpeditie en kun je met een ervaren fossielenspeurder op zoek naar fossielen op het Maasvlaktestrand.

Lekker bakken in het Nederlands Bakkerijmuseum

HATTEM, GELDERLAND - De geur van versgebakken brood komt je tegemoet bij het gezellige Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Vijf historische panden in dit kleine Gelderse stadje vormen samen een museum over de geschiedenis van de bakkerij. En dat dit ambacht nog altijd springlevend is, daar kom je wel achter in de voorjaarsvakantie! Neem een kijkje in de keuken van het bakkersbestaan, beleef vervlogen tijden in de oude bakkerij en volg samen de speurtocht door het museum. In de vakantie zijn er allerlei leuke bakactiviteiten voor kinderen en schittert de bakker zelf tijdens een demonstratie in het museumtheater. Van deze humoristische en tegelijk leerzame demonstratie smullen niet alleen de kinderen, ook volwassenen beleven hier zeker plezier aan. Tip: ga het gebouw met de rode luiken binnen en je staat in de Poffertjessalon. Een portie poffertjes kan niemand hier weerstaan.

Bestel tickets met € 1,50 korting voor het Nederlands Bakkerijmuseum via DagjeWeg.NL Tickets.

Op stap met pake en beppe

HEEL FRIESLAND - Inmiddels een echte Friese traditie: de actie ‘Help pake en beppe de vakantie door' van de Friese musea. Op vertoon van een pake, beppe of een andere volwassene mogen kinderen gratis naar het museum in de voorjaarsvakantie. Dit jaar al voor de 20e keer! Heel veel musea in Friesland doen mee met de actie. Zo kun je op bezoek in Natuurmuseum Fryslân om de tentoonstelling Doggerland te bekijken. Wist je dat er vroeger geen Noordzee was, maar dat op die bodem ooit mensen en dieren woonden? Dat was Doggerland! Ook het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand is open, speciaal voor kinderen. Hier ligt een spannende speuropdracht klaar. Bekijk hier alle activiteiten van de Friese musea in de voorjaarsvakantie.

Nog meer voorjaarsvakantie in de musea

  • Linokunst maken in het Zaans museum - van 20 februari tot en met 6 maart. Doorlopend van 10:30 uur tot 16:00 uur.
  • Aan de slag als een archeoloog in Huis van Hilde. De ArcheoHotspot in het museum is in de voorjaarsvakantie elke dag open. Ook zijn op een aantal dagen speciale kinderrondleidingen.
  • Maak bloembommen in het Nederlands Watermuseum en breng kleur op de dijken! Iedere dag van 19 februari tot en met 6 maart kun je meedoen aan deze activiteit. Extra kosten: € 1,50.

Ook leuk

Op DagjeWeg.NL vind je nog veel meer inspiratie voor een leuk dagje weg in de vakantie.
Foto 2. Prachtig verlichte dieren schitteren tijdens de Light Nights. Foto: Ouwehands Dierenpark
Foto 3. Ervaar het dagelijks leven van een blinde of slechtziende. Een bijzondere ervaring in het muZIEum. Foto: muZIEum
Foto 4. De bakkers in Hattem zijn klaar voor je komst! Foto: Nederlands Bakkerijmuseum
Foto 5. Zoek de warmte op en spot flamingo's, aapjes en maki's in de Orchideeën Hoeve. Foto: De Orchideeën Hoeve
Foto 6. Vaar met Futureland Ferry langs indrukwekkende containerschepen in de Rotterdamse haven. Foto: Futureland / Informatiecentrum Maasvlakte 2

Laatst gewijzigd: 2022-02-24 10:43:13 · Gepubliceerd: 13 februari 2022 - 4169