De leukste dagjes uit met mooi weer!

Steden ontdekken, de natuur in of scheuren over het strand

Nog meer uitjes in de buitenlucht Redactioneel door
Foto 1. Scheur met grote snelheid over het strand in een blokart! Foto: Milan van der Meer

22 maart 2022 bijgewerkt: 31 augustus 2023 Toerisme Landelijk De lente is begonnen! En dat betekent dat de temperaturen weer oplopen en de blaadjes weer langzaamaan aan de bomen verschijnen. Je kunt met het mooie weer natuurlijk lekker in de tuin gaan zitten, maar is het niet veel toffer om er even op uit te trekken? DagjeWeg.NL zet de leukste dagjes uit in de buitenlucht voor je op een rijtje.

Frisse lucht happen op de Hoge Veluwe

Otterlo, Gelderland- Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het hele jaar door een schitterende plek om te zijn. Maar fietsen of wandelen is toch net iets lekkerder met een brandend zonnetje in je nek. Bind de wandelschoenen onder of stap (gratis) op een van de iconische Witte Fietsen die voor je klaar staan bij de ingang van het park. Trek door de bossen, langs vennen en stuifzand en stop af en toe voor een picknick. Spot ondertussen edelherten, wilde zwijnen en heel veel vogels in de groenste schatkamer van Nederland.

Foto 2. Geniet van de prachtige natuur tijdens een fietstocht over Nationaal Park De Hoge Veluwe. Foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe

Blokarten en Kitebuggyen aan de Zeeuwse kust

Ouddorp, Zuid-Holland - Op een warme dag is het strand ook een fijne plaats om te vertoeven. Maar misschien vind je de hele dag stil zitten wel een beetje saai? Bij Natural High, in het Zeeuwse kustplaatsje Ouddorp, hoef je je niet te vervelen. Trotseer het zand tijdens een rondje blokarten (ook wel strandzeilen genoemd), waarbij je in een karretje met de wind in de zeilen over het strand wordt geblazen. Of ga voor een kitebuggy, waarbij een vlieger je voorttrekt.

Foto 3. Scheur over het strand van Ouddorp tijdens een rondje blokarten of kitebuggyen bij Natural High. Foto: Natural High

Klimmen tussen de boomtoppen in de Achterhoek

Harderwijk, Gelderland - Voor nog meer avontuur is een dagje klimmen ook een toffe optie. Niet binnen in een hal, maar tussen de boomtoppen in de frisse lucht. Bij Klimbos Harderwijk vind je meerdere parcoursen met vier verschillende moeilijkheidsgraden. Het maakt dus helemaal niets uit of je al vaker hebt geklommen of dat je een beginner bent. Het enige wat niet zo handig is, is hoogtevrees. De routes variëren namelijk van drie tot zestien meter hoog. Maar uiteraard ben je wel altijd veilig door het zelf-zekeringssysteem.

Foto 4. Klim op zestien met hoogte bij Klimbos Harderwijk. Foto: Klimbos Harderwijk

Struin door de Kasteeltuinen Arcen

Arcen, Limburg - Liever met beide benen op de grond blijven staan? Wandel dan een rondje door de sprookjesachtige Kasteeltuinen Arcen. Hier loop je tussen siertuinen in alle soorten en maten. Bekijk duizenden kleurrijke rozen in het Rosarium, maak een wereldreis door wereldtuinen zoals de Oosterse Watertuin en de Italiaanse tuin of struin rond door de tropische kas Casa Verde. Rondom het indrukwekkende kasteel is van alles te zien en te doen, ook voor kinderen! De jongste bezoekers kunnen onder andere spelen op het speelstrand, oversteken met een trekvlot of een speurtocht volgen.

Foto 5. Verwonder je in de schitterende tuinen. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Petra Lenssen

Speuren door de steden van Nederland en België

Landelijk - Een stedentrip? Dat kan ook gewoon in eigen land of net over de grens bij onze zuiderburen. Met Escape Tours ga je met je eigen smartphone of tablet op pad door maar liefst 38 Nederlandse en 7 Belgische steden. Een historisch figuur neemt je in een spannende escape game mee naar het verleden. Los raadsels en puzzels op en help de hoofdpersoon uit het verhaal ontsnappen door de geheime uitgang. Je hebt twee uur de tijd om 'm te vinden. Ondertussen kom je natuurlijk langs de mooiste plekjes van de stad.

Kanoën of kajakken over de Dommel

Valkenswaard, Noord-Brabant - Maak een tocht over de Dommel in een kano van Rofra. Peddel door het mooie Brabantse land in een eenpersoons kano âf gezellig met het hele gezin in een stoere Canadese kano, geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Je kunt kiezen uit twee routes. Vanuit Borkel vaar je twee uur lang door de Brabantse Laaglandvallei. Stukje verder? Volg dan de vierenhalf uur durende vaarroute vanuit het Belgische Neerpelt. Onderweg doorkruis je de uitgestrekte natuurgebieden 't Havegen en De Malpie.

Foto 6. Peddel op je dooie gemakje over de Dommel in Noord-Brabant. Foto: Rofra

Verken de Zaanse schans in een privéboot

Zaandam, Noord-Holland - Wel het water op maar niet zelf peddelen? Stap dan in een privéboot van Dutch Boat Tours en vaar langs oer-Hollandse vergezichten aan de Zaanse Schans. Spot de vele beroemde windmolens en hoor het water tegen de boot klotsen. Zonnebrilletje op, drankje erbij, heerlijk. Een schipper is bij de prijs inbegrepen, dus je hoeft zelf helemaal niets te doen, behalve genieten. En de bestuurder van de boot vertelt je ook nog eens alle bijzondere verhalen over de streek. De ultieme ontspanning!

Foto 7. Geniet van een drankje terwijl je vaart langs de oer-Hollandse vergezichten van de Zaanse Schans. Foto: Dutch Boat Tours

Fietstour door Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland - De makkelijkste manier om snel een stad te ontdekken is een fietstour. Een gids van seeRotterdam brengt je tijdens de Rotterdam Highlight Fietstour in korte tijd langs de gaafste hotspots van de havenstad en vertellen je interessante achtergrondverhalen. Trap langs de Maas, De Markthal, de Kubuswoningen, Erasmusbrug en nog veel meer hoogtepunten die je niet mag missen. En ben je op zoek naar de leukste koffietentjes, cafés en restaurants voor na je fietsrondje? Let dan goed op want de enthousiaste locals die je rondleiden, weten precies waar je moet zijn. Ook beschikbaar in Breda en Den Haag.

Foto 8. Verken Rotterdam op de fiets met een lokale gids van seeRotterdam. Foto: seeRotterdam

Uitjes in de buitenlucht: nog meer aanbiedingen!

Foto 9. Geniet van het heerlijke weer tijdens een outdoor uitstapje. Foto: Klimbos Harderwijk

Laatst gewijzigd: 2023-08-31 18:54:26 · Gepubliceerd: 22 maart 2022 - 2133

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Binnen enkele weken te bezoeken

Moederdag Hoedendag


Vier Moederdag in Kasteeltuinen Arcen. Geniet van diverse activiteiten, modekraampjes en modeshows waarin de meest prachtige hoeden getoond worden.

Klassiek in de Tuinen


Subtiele klanken van klassieke muziek klinken in de tuinen. In een ongedwongen sfeer beweegt u door het 32 hectare grote bloemen- en plantenpark met tientallen tuinen, waar u wordt verrast door...