1

Top 10: dagjes uit met korting in de meivakantie

Wat te doen in de meivakantie? Hier kun je met korting heen!

Bekijk meer dagjes uit voor de meivakantie Nieuws door
Foto 1. Het is volop lente op Speelboerderij De Flierefluiter. Foto: De Flierefluiter

archief oud artikel 25 april 2022 Toerisme Landelijk Eropuit in de meivakantie? Je hoeft niet langer te zoeken naar een bestemming, want deze uitjes zijn leuk én kun je met korting bezoeken!

Maak de geschiedenis mee

Bij het Nederlands Openluchtmuseum kijk je niet stilletjes naar geschiedenis: je maakt het juist actief mee! Loop door oude straatjes, gluur naar binnen in de huisjes en ontdek het boerenleven van vroeger. Op de boerderij kom je misschien de boerin wel tegen en ook op andere locaties wordt gewerkt. Kijk binnen in de papiermolen, de drukkerij of de brouwerij en leer meer over oude ambachten. Begint het te kriebelen en wil je zelf aan de slag? Schrijf je dan in voor een workshop in de Ambachtenwerkplaats.

Bestel tickets met 15% korting voor het Nederlands Openluchtmuseum!

Verdwalen in GeoFort

Bij GeoFort duik je dieper de aarde in! Zak in een lift naar de kern van onze planeet, verdwaal in een ondergronds gangenstelsel, leer hoe een zalm navigeert door de oceanen en ga aan de slag met miljarden Minecraft blokjes. GeoFort is een groot forteiland dat onderdeel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het defensieve fort is omgebouwd tot een spannende attractie met verschillende binnen- en buitenactiviteiten. Doe nu mee met het nieuwe energiespel en de Earth Games in het restaurant! Leuk: er is buiten een Speurtuin om in te spelen en de hele meivakantie zijn er Minecraft programmeerworkshops.

Bestel tickets met 15% korting voor GeoFort op DagjeWeg.NL Tickets.

Bewonder schitterende zandsculpturen

Bewonder indrukwekkende zandbeelden van onder andere de hunebedbouwers, Willem van Oranje en de VOC. 't Veluws Zandsculpturenfestijn staat dit jaar in het teken van Onze Vaderlandsche Geschiedenis! Bekijk meer dan honderd zandsculpturen. Neem de tijd om de creaties van de beste zandkunstenaars ter wereld eens écht goed te bekijken. Steeds weer ontdek je nieuwe details. En test onderweg je eigen historische kennis! Waar staat VOC eigenlijk voor? En wie waren Erasmus, Piet Heijn en de gebroeders De Wit?

Bestel tickets met korting voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn op DagjeWeg.NL Tickets.

Speelplezier bij De Flierefluiter

Met het mooie lenteweer raak je niet uitgespeeld bij Speelboerderij De Flierefluiter! Er is een grote buitenspeeltuin, een binnenspeelparadijs en een kinderboerderij. Een geslaagd dagje uit voor het hele gezin. Er worden deze vakantie allemaal lammetjes geboren die je voor het eerst kunt bewonderen. En sommige van deze wollige diertjes mag je zelfs aaien, net als de kuikentjes in de knuffelschuur. Schattig! Maak vervolgens een rondje op een pony en de (gratis) Fuifkar.

Bestel tickets met 20% korting voor Speelboerderij De Flierefluiter op DagjeWeg.NL Tickets.

Op zoek naar watermonsters in het Watermuseum

Hoeveel water gebruik jij per dag? Komt er over vijftig jaar nog wel water uit de kraan? In het Nederlands Watermuseum, in én onder park Sonsbeek in hartje Arnhem, ga je zelf op zoek naar het antwoord op deze vragen. Het Nederlands Watermuseum staat namelijk vol proefjes en is een echt doe-museum! Tijdens de meivakantie is een bezoekje extra leuk. Je kunt namelijk, gewapend met een schepnetje en een speciaal loeppotje, op zoek naar watermonsters in de beekjes rond het museum (toeslag: €1,50). Hoe veel kun je er vinden?

Exclusief: bestel tickets voor het Nederlands Watermuseum met 35% korting op DagjeWeg.NL Tickets.

Op wereldreis door de Kasteeltuinen Arcen

Ook heel gaaf: ga met het hele gezin op wereldreis in de prachtige Kasteeltuinen Arcen. Wandel tussen duizenden rozen en ontdek de exposities in het kasteel. Of maak tripje door Azië, Italië of een van de andere wereldtuinen. Maar alleen kijken is natuurlijk ook zo saai. Er zijn ook heel veel leuke activiteiten te doen voor kinderen. Speel onder andere een potje midgetgolf tussen de watervallen, ontdek het park met een speurtocht, aai dieren op de aaiweide of voer koi-vissen. En er is ook een speelstrand met trekvlot!

Bestel je tickets nu via DagjeWeg.NL. Tot €2,- korting!

Ontdek de verhalen van de zee

Welkom aan boord van Het Scheepvaartmuseum! Een plek vol avonturen en spannende verhalen van stoere zeebonken en matrozen. Hier bewonder je onder andere het reusachtige VOC-schip de 'Amsterdam', kom je alles te weten over de walvisvaart en maak je een tijdreis in VR. Tijdens de vakantie staan er in dit spectaculaire museum overigens nog meer activiteiten gepland. Bouw zelf een boot van Kapla-blokken, volg de familierondleiding of help tijdens het speciale kleuterprogramma, samen met de heimweedokters, een klein bemanningslid geruststellen.

Bestel je tickets nu exclusief met 40% korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Op avontuur de Nature Game

Het zonnetje piept weer steeds vaker door de wolken. En waar kun je dan beter zijn dan in de frisse buitenlucht? Ga op avontuur in de mooiste natuurgebieden van Nederland met de Nature Game, samengesteld door Online Social Games en Staatsbosbeheer. Terwijl de volwassenen genieten van de omgeving en de rust, gaan de kinderen vol enthousiasme op zoek naar dieren én de origineelste foto's. Kies uit maar liefst twaalf natuurgebieden en start je avontuur wanneer je maar wilt. Trek de stevige stappers aan en gaan!

Bestel je Nature Game met €1,50 korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Klompvaren over het Apeldoorns Kanaal

Lekker varen, nog zo'n activiteit waarbij je optimaal geniet van het brandende zonnetje. Hollandser wordt het niet wanneer je over het Apeldoorns Kanaal peddelt in... een grote gele klomp! Met de klompsafari van Vadesto Outdoor Adventure ontdek je de rustieke omgeving in het hart van de Veluwe vanaf het water. Verken de uiterwaarden van de IJssel, vaar met zicht op het historische Hattem en spot onderweg bevers en ijsvogels. Per klomp is ruimte voor vier tot zes personen. Steek zelf de handen uit de mouwen of ga rustig achterover zitten en laat je rondvaren!

Boek klompvaren over het Apeldoorns Kanaal nu met €2,75 korting bij DagjeWeg.NL Tickets

Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland

Vakantie alleen is al leuk, maar nog vrolijker word je in Museum Speelklok. Dit verrassende museum staat namelijk vol zelfspelende muziekinstrumenten. Van kleine speeldoosjes tot gigantische draaiorgels, je ziet én hoort het hier allemaal. Het repertoire varieert van Weense wals en tango tot smartlap en de allerlaatste hits. Zing en dans lekker mee zoveel je wil en leer ondertussen alles over de werking van de instrumenten. Tijdens de vakantie bekijk je bovendien dagelijks de muzikale familievoorstelling 'De Bremer Stadsmuzikanten', naar het sprookje van de gebroeders Grimm.

Bestel je tickets voor Museum Speelklok nu met 15% korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Meer voor de meivakantie

Foto 2. In de Kasteeltuinen Arcen ga je op reis door verschillende wereldtuinen, maar kinderen kunnen ook naar hartenlust spelen op het speelstrand, met trekvlot. Foto: Kasteeltuinen Arcen
Foto 3. Ga klompvaren op het Apeldoorns Kanaal in een grote gele klomp! Foto: Vadesto Outdoor Adventure
Foto 4. In de meivakantie barst Het Scheepvaartmuseum van de leuke activiteiten. Foto: Het Scheepvaartmuseum © Twycer

Laatst gewijzigd: 2022-04-25 15:03:25 · Gepubliceerd: 25 april 2022 - 1562

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Binnen enkele weken te bezoeken

Moederdag Hoedendag


Vier Moederdag in Kasteeltuinen Arcen. Geniet van diverse activiteiten, modekraampjes en modeshows waarin de meest prachtige hoeden getoond worden.

Klassiek in de Tuinen


Subtiele klanken van klassieke muziek klinken in de tuinen. In een ongedwongen sfeer beweegt u door het 32 hectare grote bloemen- en plantenpark met tientallen tuinen, waar u wordt verrast door...