Vier Pinksteren in de middeleeuwen

Dagje uit met Pinksteren |  
Nieuws door
Foto 1. Waan je tijdens Pinksteren in de middeleeuwen bij onder andere het preHistorisch Dorp. Foto: preHistorischDorp ©Tobias Greve

Ga een historisch dagje uit op Eerste of Tweede Pinksterdag

29 mei 2022 Geschiedenis Landelijk Koene ridders, elegante jonkvrouwen en minderbroeders. Je ontmoet ze allemaal tijdens Pinksteren! Ga een dagje uit en reis terug naar het verleden. Voor even waan je je in de middeleeuwen.

Ridderfest in het preHistorisch Dorp

De ridders komen! Van zaterdag 4 juni tot en met maandag 6 juni komen bijna driehonderd krijgers samen op het Ridderfest in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Bezoek een kampement vol ambachtslieden, handelaars en de ridders met hun gevolg. Alles is tot in detail opgezet, waardoor je je écht even in het verleden waant en een kijkje in het dagelijks leven van zo'n duizend jaar geleden krijgt. zie oude ambachten, wapendemonstraties en spectaculaire shows. Speel spelletjes van toen, leer middeleeuwse vechttechnieken, ontwerp je eigen wapenschild, schrijf als een monnik met een ganzenveer, dans mee op vroegmiddeleeuwse muziek en shop op het middeleeuwse plein. Verkleed komen mag!

Foto 2. Ontmoet de bewoners van het middeleeuwse dorp in het preHistorisch Dorp. Foto: preHistorischDorp ©Tobias Greve

Kasteelfeest op het Muiderslot

De middeleeuwen komen tot leven rond het Muiderslot in Muiden! Daar kom je tijdens de pinksterdagen terecht in een middeleeuws kasteelfeest. Er is van alles te doen en te zien. Ridders die trainen om de vijand buiten het kasteel te houden. Bordurende jonkvrouwen. Pijl en boog demonstraties. Middeleeuwse ambachten als weven, schrijven en leer bewerken. Er worden zelfs maliënkolders en harnassen gemaakt. En overal klinkt muziek van de troubadours. Het kasteelfeest vindt plaats op zondag 5 juni en maandag 6 juni. Op deze dagen geldt er een toeslag van € 2,50 op de reguliere entreeprijs. Boek online tickets voor het Muiderslot.

Foto 3. Ook bij het Muiderslot ga je terug naar de middeleeuwen tijdens het kastelenfeest met ambachtenmarkt. Foto: Muiderslot

Middeleeuwse processie op Archeon

Nog een plek waar je Pinksteren in de middeleeuwen kunt vieren: Museum Archeon. In Alphen aan den Rijn stap je een middeleeuws dorp binnen vol bewoners die hard aan het werk zijn en authentieke producten maken. Ondertussen zijn de Minderbroeders bij hun klooster druk bezig met de voorbereidingen van hun Pinksterprocessie en daar kun jij aan meedoen! Meld je op zondag 5 juni of maandag 6 juni een kwartier voor de start van de Pinksterprocessie aan bij het Minderbroedersklooster en loop mee als wimpeldrager, klokkenluider of vuurdrager. Voor kinderen zijn er wierookvaatjes. Een ander hoogtepunt is het Pinkster Ridder Toernooi, dat echt met lansen wordt gevoerd. Kom dat zien!

Foto 4. Kom naar het Pinkster Ridder Toernooi in Archeon. Foto: Museum Archeon

Meer met Pinksteren

Foto 5. Spannend: een riddertoernooi tijdens Pinksteren. Foto: preHistorischDorp ©Tobias Greve

Laatst gewijzigd: 2022-06-02 14:36:45 · Gepubliceerd: 2022-05-25 11:08:09 - 1387