1

De leukste dagjes uit met Pasen

Deze leuke dingen kun je doen op Eerste of Tweede Paasdag

Dagje uit met Pasen Redactioneel door
Foto 1. Aan de slag in de Spelerij - Uitvinderij in Dieren. Foto: DagjeWeg.NL

archief oud artikel 8 april 2023 Toerisme Landelijk Het seizoen van de extra vrije dagen is begonnen! Geniet van een lang weekend met Pasen en ga er lekker op uit. Nog geen idee wat te doen deze paasdagen? We hebben de leukste dagjes uit voor Pasen 2023 voor je uitgezocht.

Indoor avontuur in virtual reality

Amsterdam, Den Haag en Eindhoven - Is het regenachtig? Of heb je gewoon zin in iets heel nieuws? Ga dan naar The Park Playground in Amsterdam, Den Haag of Eindhoven voor een gave experience in virtual reality. Zet een vr-bril op en betreed nieuwe en wonderlijke werelden om een missie te voltooien. Reis samen naar Nieuw-Zeeland om mee te doen aan 'Wie is de Mol?' of ga de ruimte in op zoek naar een onuitputtelijke energiebron. Dat zijn nog eens avonturen! De VR experiences van The Park Playground zijn meestal geschikt vanaf 12 jaar, maar er is ook een experience voor jongere kinderen. Mask of the Pharaoh is een spannend avontuur voor iedereen vanaf zeven jaar in een Egyptische piramide. Redden jullie de professor die hier gevangen zit?

Actie: reserveer nu een VR experience als groep en één iemand speelt gratis! Reserveer vóór 24 april 2023 (minimaal 4 spelers) en bezoek The Park vóór 7 mei 2023. Gebruik de code PASENNL bij checkout en je krijgt 1 ticket gratis.

Foto 2. Verken virtuele werelden bij The Park Playground en profiteer van de paasactie! Foto: The Park Playground

Maak een treinrit met de Miljoenenlijn

Simpelveld, Limburg - Grote stoomwolken verraden de aankomst van de stoere stoomlocomotieven van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij! Met Pasen rijden ze weer door het Zuid-Limburgse heuvelland om reizigers mee te nemen, terug in de tijd! Stap op en geniet van een nostalgische treinrit over de Miljoenenlijn: een van de mooiste spoorlijnen van ons land. Tussen de Limburgse stations van Schin op Geul, Simpelveld en Kerkrade en die van het Duitse dorpje Vetschau rijden volgens een vaste dienstregeling de stoom- en historische dieseltreinen. Koop vooraf online een ticket of op het station van Simpelveld. Op een ander station opstappen? Je kunt bij de conducteur een kaartje kopen voor je wegzakt in de pluche stoelen voor een bijzondere treinreis. De treinen rijden op Eerste en Tweede Paasdag.

Foto 3. Rijd mee door het mooie Zuid-Limburgse landschap over de Miljoenenlijn. Foto: Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

Batikken en dieren spotten in Taman Indonesia

Kallenkote, Overijssel - Dompel je onder in de natuur en cultuur van Indonesië in Taman Indonesia. In dit dierenpark vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië. Wonderschone rijstvogels, katten die dure koffiebonen uitpoepen en beermarters die dertig meter boven de grond in bomen wonen. Struin door de tropische specerijentuin in het park, snuif de geuren op en spot bijzondere vogels tussen het groen. In het paasweekend staan er workshops batikken op het programma - een speciale verftechniek waarmee met was patronen worden gemaakt op stof of andere materialen. Op 9 april kun je batikken op papier en je kunstwerk meenemen naar huis. Leuk: op die dag komt ook de paashaas langs in het park! Taman Indonesia is het hele paasweekend geopend.

Foto 4. Kijk uit naar de loewak, de koffiekat. Dit dier poept de duurste koffiebonen ter wereld uit. Foto: Taman Indonesia

Knallen met buskruit op Slot Loevestein

Poederoijen, Gelderland - Hugo de Groot, de bekendste bewoner van Slot Loevestein, werd geboren op Eerste Paasdag. Dat vond hij zo'n mooie dag dat hij besloot om zijn verjaardag altijd op die dag te vieren, in plaats van op zijn geboortedatum 10 april. Ook dit jaar is het weer een feestelijke dag op het Gelderse slot, waar je op beide paasdagen van harte welkom bent. Verken het slot met een speciale Paasspeurtocht en ontdek nog meer leuke paasweetjes. En leer musketschieten of laat buskruit ontploffen in de Kruittoren. Spannend! Ook indrukwekkend is de nieuwe tentoonstelling Monddood over politieke gevangen over de hele wereld, in samenwerking met Amnesty International.

Foto 5. Laat het buskruit knallen in de Kruittoren op Slot Loevestein. Foto: Slot Loevestein © Kim Balster

Maak iets moois in De Spelerij - De Uitvinderij

Dieren, Gelderland - In de De Spelerij - De Uitvinderij gaat iedereen zelf aan de slag! Ga mee op ontdekkingstocht in De Spelerij, een speeltuin vol wonderlijke speeltoestellen en zet ze in de beweging. Kunstenaar, uitvinder en dromer Jos Spanbroek bedacht al deze gekke installaties om kinderen en volwassenen te verwonderen en te verbazen. En dan is er nog De Uitvinderij, waar je de mooiste creaties kunt maken. Sla een naamplaatje, maak een bootje van piepschuim of leer lassen op de metaalafdeling. Wedden dat je hier zo een paar uur zoet ben? Een leuk gezinsuitje voor de paasdagen - open op Eerste en Tweede Paasdag.

Foto 6. Maak kleurrijke kunstwerken in De Uitvinderij. Foto: DagjeWeg.NL

De hoogte in

Wehe-den-Hoorn, Groningen - Hoog in het noorden, tussen de weilanden boven Groningen, vind je een weergaloos klimparcours met 45 bruggen en meer dan 300 meter zipline. Bedwing dit mooie parcours van klimpark Waddenfun met de hele familie en klim zowel binnen als buiten over de touwen, bruggen en andere obstakels. Wie durft tot 8 meter hoogte te klimmen? Zelfs een kind van vier kan het! Klimmers kunnen in totaal 300 meter tokkelen, waarvan 200 meter over de velden buiten. Let op: het klimpark is gesloten op Eerste Paasdag, maar wel open op Tweede Paasdag.

Foto 7. Bedwing het indoor parcours van klimpark Waddenfun. Foto: DagjeWeg.NL

Actieve dag op Forteiland IJmuiden

IJmuiden, Noord-Holland - Op maar vijf minuten varen van de haven in IJmuiden ligt het mysterieuze Forteiland IJmuiden. Een onbekend stukje Nederland, wat in 1889 werd aangelegd om ons land te verdedigen. Nu wacht hier een groot avontuur: voor wie durft! Stap op 10 april aan boord en vaar mee naar dit avontuurlijke Forteiland. Ontdek de ondergrondse gangen en bunkers met een speurtocht en kom erachter hoe de soldaten hier vroeger leefden. En daag jezelf uit en balanceer over een wel heel spannende evenwichtsbalk. Of pak de pijl en boog op voor een potje boogschieten. En voor wie dat niet spannend genoeg is: maak een vrije val van 14 meter hoogte bij de Powerfan!

Foto 8. Wie durft er over deze spannende evenwichtsbalk te lopen op Forteiland IJmuiden? Foto: Forten.nl

Meer leuke uitjes voor Pasen

Foto 9. Op Forteiland IJmuiden wachten veel toffe activiteiten voor het hele gezin. Foto: Forteiland IJmuiden

Laatst gewijzigd: 2023-04-08 16:27:39 · Gepubliceerd: 2023-03-28 17:01:06 - 2846