Pasen 2023: dit kun je doen met de kinderen

De leukste kinderactiviteiten tijdens de paasdagen

Doen met Pasen   Redactioneel door
Foto 1. Maak je eigen ei-land bij het Scheepvaartmuseum. Foto: Scheepvaartmuseum © Twycer

7 april 2023 Toerisme Landelijk Vogels zoeken in het bos, naar de dino's of een paaskruisje maken : dit kun je allemaal doen met de kinderen tijdens de paasdagen! DagjeWeg.NL zet de leukste kinderactiviteiten tijdens Pasen op een rij. Daaronder ook een paasbrunch tussen de aapjes.

Pasen in het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - Het is voor kinderen altijd feest in het Scheepvaartmuseum, waar ze een zeventiende-eeuws schip kunnen bezoeken, prachtige scheepsmodellen zien, door het verhaal van de walvis lopen, zeemonsters weer heel maken en met een kijk- en doewaaier allemaal leuke opdrachten doen in het museum. Daar komt op zaterdag en Eerste en Tweede Paasdag de leuke paasactiviteit Schilder je eigen ei-land bij! Op het Plein kunnen ze hun eigen ei-land tekenen, wat daarna onderdeel wordt van een grote landkaart. Klaar? Dan krijgen ze een lekkere verrassing.

Extra fijn: Je kunt met 40% (!) korting naar het Scheepvaartmuseum als je tickets bestelt bij DagjeWeg.NL Tickets!

Foto 2. Hoe ziet jouw eiland eruit? Foto: Scheepvaartmuseum © Twycer

Speuren naar paaseieren

Dé klassieker onder de paasactiviteiten blijft toch het speuren naar eieren. Wij hebben de 10 leukste plekken om naar paaseieren te zoeken tijdens dit paasweekend voor je op een rij gezet.

Paaskruisje maken en eieren marmeren

ROTTERDAM - Bezoek de Superstraat in het Wereldmuseum, waar achter elke deur een andere cultuur verstopt zit! Kinderen kunnen echt aankloppen bij de buurtbewoners in deze museumstraat en een kijkje in hun leven nemen. Best spannend, want je ziet van tevoren niet wat er achter de deur allemaal gebeurt. Daarnaast kunnen ze op Eerste en Tweede Paasdag tussen 11:00 uur en 16:00 uur een koptisch paaskruisje maken en paaseieren marmeren volgens een oude Turkse techniek in Winstons feestkeuken. Gewoon naar binnen lopen in de knutselruimte als er plek is en meedoen. Want naar huis gaan met je zelfgemaakte paaskruisje en paasei is natuurlijk wel heel leuk.

Foto 3. Vier Pasen in de Superstraat van het Wereldmuseum. Foto: Wereldmuseum Rotterdam © Aad Hoogendoorn

Paasbrunch tussen de aapjes

APELDOORN - Op Eerste Paasdag kun je je paasbrunch eten op een wel heel bijzondere plek: tussen de aapjes van Apenheul. In de lodges van Kambizuri midden in het park staan de broodjes, croissants, suikerbrood, verse jus d'orange, muesli en natuurlijk eieren in alle soorten en maten op jullie te wachten. Allemaal met uitzicht op het grote gorilla-eiland. Het ontbijt is van 9:00 uur tot 10:00 uur, daarna lopen jullie als eersten het park in! Met een compleet nieuw gebied dat net geopend is, waar je tussen het groen bijzondere lopslopende apen tegenkomt. Er zijn nog plaatsen, maar wees wel snel met boeken van je paasontbijt.

Foto 4. Lekker: brunchen bij de aapjes in Apenheul. Foto: Apenheul

Sprookjesachtige paasdagen

VALKENBURG - Trek op paaszondag en paasmaandag naar de heuvels van Limburg en beleef een paasdag als een sprookje bij Sprookjesbos Valkenburg. Je komt de paashaas tegen, kunt naar de paasdisco en natuurlijk spelen tussen de sprookjes. Klimmen, draaien, vliegen, glijden, met zand spelen: het kan allemaal in de verschillende speelgebieden zoals het speelkasteel en de Piratenberg. Verken het betoverende Fairy Forest vol magische verhalen, ga naar een film in de nieuwe 7D cinema en zoek paaseieren in de Grot. Daar zijn niet alleen chocolade paaseitjes verstopt, maar ook zeldzame regenboogeieren waarmee je prijzen kunt winnen.

Vind de vogels op de Birdroute

DIEMEN - In het Diemerbos loopt een Birdroute voor kinderen. Hier speuren ze niet naar eieren, maar naar metalen vogels. Haal in het Proeflokaal op het vertrekpunt een knapzak met wat lekkers en een mooi getekende routekaart en waag je tussen het riet en water. Reserveren kan niet, maar er zijn genoeg knapzakken voor iedereen. Ook op beide paasdagen. Wil je ook echte vogels ontdekken? Huur dan meteen een verrekijker bij de knapzak. De routekaart vertelt welke vogels waar leven en hoe ze eruit zien. Kleine natuurliefhebbers die alle metalen vogels vinden krijgen een heus vogeldiploma, met medaille! En de knapzak mogen ze ook houden.

Foto 5. Niet speuren naar eieren, maar naar vogels tijdens Pasen. Foto: House of Bird

Pasen in een fort

BUNNIK - In Fort bij Vechten is van alles te beleven op Eerste en Tweede Paasdag, want dan staat het fort tussen 12:00 uur en 20:00 uur vol met de foodtrucks van Fort & Food. Lekker eten en zelfs cocktails drinken, terwijl de kinderen springen op de springkussens, zich laten schminken, dansen op de kinderdisco en zich vermaken met nog veel meer kinderactiviteiten. Echte durfals klimmen de hoogte in om daarna met een vaartje omlaag te tokkelen. Tip: ook het Waterliniemuseum in Fort bij Vechten is open, waar je ontdekt hoe de waterlinie werkte en zelfs met een VR-bril over de waterlinie heen kunt vliegen. Een mooie combi met Fort & Food. Bestel tickets met 20% korting voor het Waterliniemuseum bij DagjeWeg.Tickets.

Foto 6. Een paasbest dagje met de Fort & Food Paaseditie op Fort bij Vechten. Foto: Fort & Food © Image Circus

Tussen de dino's

NUENEN - Hebben jullie thuis al een paasbrunch gegeten en paaseieren gezocht en willen jullie daarna graag iets heel anders doen? Ga dan naar Dierenrijk. Een leuke dierentuin waar je vanaf 8 april niet alleen de dierentuindieren van heel dichtbij kunt zien, maar je ook dinosaurussen tegenkomt tijdens de dinoweken. De dino's torenen hoog boven de andere dieren uit, bewegen en kunnen angstaanjagend brullen. Dan vergeet je toch even de Paashaas! Neem bij de kassa meteen wat bingokaarten mee om jullie tocht door Dierenrijk nog leuker te maken. Tip: tijdens de voederpresentaties zie je de dieren van nóg dichterbij.

Foto 7. Ga met Pasen naar de dino's in Dierenrijk. Foto: Dierenrijk © Arno Hoogwerf

Bij de lammetjes

HAAKSBERGEN - Op Tweede Paasdag vieren ze van 10:00 uur tot 16:00 uur de lente bij de schaapskudde van Haaksbergen. Kom je ook kijken bij de lammetjes in de schaapskooi en hun moeders speciale brokjes voeren? Spectaculair zijn de demonstraties schapen drijven en de roofvogelshows. Wie weet mag je zo'n indrukwekkende vogel even zelf op je arm houden, een ervaring om nooit meer te vergeten. Houd je echt heel veel van lammetjes, dan kun je er eentje adopteren: een lammetje dat je zelf uitzoekt en een naam geeft. Het blijft dan bij de schaapskudde en krijgt een uniek oormerk waarmee je het altijd terugvindt.

Foto 8. Bezoek op Tweede Paasdag de lammetjes. Foto: Unsplash License © Tim Marshall

Avontuur met de paashaas

DOORNENBURG - In Fort Pannerden is altijd wel wat te beleven en dat geldt helemaal voor het paasweekend. Op 8 en 10 april komt zelfs de paashaas op bezoek! Dat betekent eieren zoeken. En er is een speciale voorjaarsspeurtocht, waarbij je van alles te weten komt over het dierenleven in en om het fort. Ook binnen in dit onder de aarde verborgen fort met wel vijf verdiepingen is van alles te doen. Ontsnap uit de escaperoom, luister naar de fortverhalen en ontdek hoe je met het grootste kanon van het fort moet schieten. Bestel makkelijk en snel je tickets voor het fort.

Foto 9. Misschien zie je de paashaas wel in Fort Pannerden. Foto: Fort Pannerden

Nog meer paastips

Foto 10. Maak je eigen ei-land bij het Scheepvaartmuseum tijdens Pasen. Foto: Scheepvaartmuseum © Twycer

Laatst gewijzigd: 2023-04-10 13:24:46 · Gepubliceerd: 7 april 2023 - 2703

Activiteiten Sprookjesbos Valkenburg

Later dit jaar

Ontmoet Bumba in Sprookjesbos Valkenburg


Bumbaloe! De grote kindervriend Bumba komt op bezoek in Sprookjesbos Valkenburg! Op 16 september kun je hem ontmoeten in het park, op de foto gaan, knuffelen of een mooie tekening geven! En...