Reis om de wereld in het Wereldmuseum

In het Wereldmuseum zie je speciale stukken die de afgelopen 160 jaar door Rotterdammers van over de hele wereld zijn verzameld. Mensen kwamen van heinde en verre en namen prachtige objecten mee, allemaal met een eigen verhaal. Sommige zijn wel 2000 jaar oud! In het Wereldmuseum maak je in een mum van tijd een reis om de wereld en door de geschiedenis en ontdek je dat we ondanks onze verschillen allemaal stiekem best op elkaar lijken.

Er is een gigantische vaste tentoonstelling van duizenden items in het museum te zien, maar er zijn ook tijdelijke tentoonstellingen. Bekijk het actuele aanbod van het Wereldmuseum.

Door en voor Rotterdammers

Bijzonder: de huidige verzameling is eigenlijk toevallig ontstaan. Het is een collectie van voorwerpen die Nederlandse zendelingen, zeelieden, militairen en kooplieden van over de hele wereld meenamen naar Rotterdam. Je ziet de meest uiteenlopende dingen en ontdekt hoe verschillende culturen denken over rouwen, feesten, geloven en meer. Alle spullen samen vertegenwoordigen de rijke cultuur van Rotterdam; alle 170 nationaliteiten van de stad worden in het zonnetje gezet.

Schoolreisjes

Het Wereldmuseum is ook zeker voor leerlingen en scholieren het bezoeken waard. Volg een rondleiding langs bijzondere objecten en leer alles over verschillende culturen, religies en kunstwerken. Wil je een rondleiding boeken? Reserveer dan twee weken van tevoren via telefoon of e-mail.

Reis om de wereld in het Wereldmuseum in Rotterdam leent zich ook goed voor een high of afternoon tea en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Wereldmuseum © Aad Hoogendoorn.

Foto: Wereldmuseum © Aad Hoogendoorn.

Foto: Wereldmuseum © Aad Hoogendoorn.

Foto: Wereldmuseum © Aad Hoogendoorn.

Foto: Wereldmuseum © Aad Hoogendoorn.

Foto: Wereldmuseum © Aad Hoogendoorn.