1

Geniet van een heerlijk dagje uit met Hemelvaart

Dit zijn de leukste uitstapjes tijdens het Hemelvaartsweekend

Wat te doen met Hemelvaart Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Kinderen zijn uren zoet met de miniatuurfiguren uit Thomas de Trein. Foto: Spoorwegmuseum © Jessie Kamp

archief oud artikel 10 mei 2023 Toerisme Landelijk Het is de tijd van de vrije dagen en de volgende feestdag staat alweer voor de deur. Trek er met Hemelvaart lekker op uit en geniet van de leukste uitjes. Wat dacht je van een bezoekje aan Thomas de Trein of een dag vol plezier bij BillyBird Park Hemelrijk? Dat extra lange weekend vliegt voorbij!

Uren speelplezier bij BillyBird Park Hemelrijk

Volkel, Noord-Brabant - Met Hemelvaart is het meestal prachtig weer en dan is een dagje BillyBird Park Hemelrijk een goed idee! Roetsj van bootjesglijbaan Splash, verken het park van boven in de overslagschommel en hang de clown uit in het Speelcircus. En dat is nog lang niet alles! Verdwaal in de gigantische binnenspeeltuin Zeeroversland waar je wiebelbruggen en heel veel glijbanen tegenkomt. Of duik in de ballenbak en ga de strijd aan in een ballengevecht. Stap in de huid van een goudzoeker en speur in de Oervallei naar goud. De gevonden klompjes mag je zelfs mee naar huis nemen! De tijd vliegt in dit gezellige familiepark en op Hemelvaart opent ook nog eens het AquaFunPark. Voor een kleine meerprijs krijg je toegang tot een enorme stormbaan met spetterende onderdelen. Vlieg meters de lucht in vanaf de blobkussens, glij razendsnel van één van de waterglijbanen en overwin de obstakels. Durf je het aan?

Foto 2. Op Hemelvaart opent het AquaFunPark weer. Overwin de gigantische stormbaan! Foto: BillyBird Park Hemelrijk
Geniet van een gezellig dagje uit met jong en oud. Tijdens Hemelvaart is er genoeg te doen!

Daar is Thomas!

Utrecht, Utrecht - Het is misschien wel de bekendste stoomlocomotief uit kinderland: Thomas de Trein! En in het Hemelvaartweekend, van 18 tot en met 21 mei, ontmoet je hem in het Spoorwegmuseum. Ben je een echte fan van het blauwe treintje? Dan kun je dit niet overslaan! Juich Thomas toe als hij aankomt op het perron, maak kennis met de Dikke Controleur en zing mee met het bekende Thomas-lied. Binnen ligt een enorm kleed met de miniatuurfiguren uit de televisieserie waar kinderen uren zoet mee zijn. Ben je erbij? Vergeet niet om je tijdslot te reserveren. Uiteraard heb je tijdens deze dagen ook toegang tot de rest van het museum. Neem een kijkje in het Modellenmagazijn waar de mooiste modeltreinen en de bijzondere speelgoedcollectie van het museum te zien zijn. Of ga aan de slag in het Techlab en ontdek hoe een trein rijdt en remt.

Foto 3. Ontmoet tv-ster Thomas de Trein in het Spoorwegmuseum! Foto: Spoorwegmuseum © Jorrit Lousberg

Feestelijk dierenpark

Amersfoort, Gelderland - Dierenpark Amersfoort is jarig en viert in het Hemelvaartsweekend haar 75ste verjaardag! Vier je het mee? Door het hele park vind je verrassende straatartiesten en muziekoptredens. Verdwaal in het Dwaalhof en maak een reis door de tijd langs oude foto's en herinneringen. Sluit om 14:00 uur aan bij de speciale rondleiding die de gaat over de historie van het dierenpark. En neem een kijkje bij de Poepprofessor en de Dinoranger die klaarstaan met leuke programma's. De feestelijke activiteiten zijn er het hele weekend: van 18 tot en met 22 mei!

Foto 4. Vier de verjaardag van Dierenpark Amersfoort met Hemelvaart. Foto: Dierenpark Amersfoort

Oog in oog met de Vikingen

Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland - Voor de 25e keer viert Archeon het Internationaal Viking Festival plaats. Bezoek de verschillende kampementen van de Vikingen en ontdek hoe hun leven er in de vroege middeleeuwen uitzag. Er staan verschillende kraampjes uitgestald waar historische voorwerpen worden verkocht zoals kleding, zeep en leerwerk. Ook worden er demonstraties gegeven waarin de diverse wapens en kleding van de Vikingen geshowd worden. Leer bij over de levens en gebruiken van dit bijzondere volk en stel al je vragen aan de Vikingen die rondlopen. Maak er een complete dag van en combineer je bezoek met de Hemelvaartbrunch en de Hemelvaartsdag Processie. De Processie is een optocht door het park waar je zelf aan mee kan doen! In het Minderbroedersklooster liggen kostuums klaar en na afloop krijgt iedere deelnemer wat lekkers.

Foto 5. Ontmoet stoere Vikingen tijdens Hemelvaart in museumpark Archeon. Foto: Archeon

Vroeg uit de veren

Poederoijen, Gelderland - Een echte traditie tijdens Hemelvaart is het dauwtrappen. Start de ochtend met een lekker ontbijtje to-go en stap op de fiets. De tocht start op de parkeerplaats van Slot Loevestein en laat je kennismaken met de prachtige natuur van de uiterwaarden van het Munnikenland. De gids weet je precies alle bijzondere plekjes aan te wijzen en misschien kom je wel een rode geus of konikpaard tegen. Daar kom je wel vroeg voor uit je bed, toch?

Verjaardagsfestival in Friesland

Leeuwarden, Friesland - Hoera! Natuurmuseum Fryslân bestaat in 2023 honderd jaar en viert die verjaardag in het Hemelvaartsweekend met een meerdaags festival. Het thema van het festival is natuur in je eigen omgeving. Ga op onderzoek uit en leer bij over de biodiversiteit in de stad. Doe mee met feestelijke workshops, geniet van voorstellingen en luister naar verhalen. Neem een kijkje in de Prinsentuin of stap aan boord van een praamboot richting het Leeuwarder bos. Ook is er een foodtruck waar je heerlijk kunt smullen van lekkers.

● De toegangsprijs voor één dag is € 5,-. Ga je alle vier de dagen? Dan betaal je eenmalig € 10,-. Kassa!

Foto 6. Vier het Friese feestje mee in het Hemelvaartsweekend. Foto: Natuurmuseum Fryslân

Ook de moeite waard:

Foto 7. Zoef naar beneden in de familieachtbaan. Foto: BillyBird Park Hemelrijk

Laatst gewijzigd: 2023-05-11 14:30:26 · Gepubliceerd: 10 mei 2023 - 2599

Activiteiten Museumpark Archeon

Nu te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Vanaf volgende week te bezoeken

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Binnen enkele weken te bezoeken

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!

Activiteiten Slot Loevestein

Nu te bezoeken

Ontdek alles over de kinderen van Slot Loevestein


Ontdek deze meivakantie meer over de jonge Loevestein bewoners door de eeuwen heen. De enthousiaste museumgidsen vertellen je er graag over. En ga ook op ontdekking in de vesting en doe mee aan...

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen


“Ben je voor of tegen?” In een wereld vol conflicten horen we deze vraag steeds vaker. En is ons standpunt niet een van de velen? In de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen” op Slot Loevestein zie...

Vanaf volgende week te bezoeken

Sluit je aan bij de soldatenschool op Loevestein!


Nieuwe soldaten opgelet! Ter verdediging van het slot en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, vindt een nieuwe soldatenlichting plaats op Slot Loevestein op woensdag 1 mei. Deze activiteit...

Een avond met Jort Kelder en Maarten Prak


Een unieke avond uit op Loevestein, vol inspiratie, verrijkende inzichten én gezelligheid. Een gesprek met Jort Kelder en Maarten Prak: van toen tot nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Pinksterweekend op Slot Loevestein: Aan tafel!


Dit Pinksterweekend is het ‘Dag van het Kasteel’ en het thema is dit jaar ‘Aan tafel’. Als de muren van de keuken van het kasteel toch eens konden praten. Tijdens het Pinksterweekend ontdek je in...