1

Doe een dagje Zeeland met kinderen

Kindvriendelijke uitstapjes in Zeeland

Dagje Zeeland Redactioneel door
Foto 1. Waterpret in de waterspeelplaats van Neeltje Jans. Foto: DagjeWeg.NL

19 juli 2023 Toerisme Op vakantie of gewoon een dagje uit in de Zeeuwse provincie? Er is hier heel veel te doen! Van zeehonden spotten tot aan een tropisch junglepark, je bent hier niet zomaar uitgekeken. DagjeWeg.NL zet de leukste, kindvriendelijke uitstapjes in Zeeland op een rij. Waar kiezen jullie voor?

Sjakie's Chocolade Museum

Middelburg - Chocolade, welk kind is er niet dol op? In het Sjakie’s Chocolade Museum word je omringd door dit bruine snoepgoed. Volg de reis van cacaoboon tot chocolade en ontdek hoe chocolade gemaakt wordt. Neem een kijkje bij de Afrikaanse cacaoplantages en leer meer over de oogst en handel van cacao. Bij een chocolademuseum hoort natuurlijk proeven en dat mag zeker! Zet al je zintuigen in en maak er een complete chocoladebeleving van. Bij Sjakie’s Chocolade Museum kun je ook leuke workshops volgen. Maak zelf bonbons of stel een eigen chocoladereep samen.

Berkenhof Tropical Zoo

Kwadendamme - Duik in de jungle van Berkenhof Tropical Zoo. Verdwaal tussen tropische planten, ontdek exotische vogels en sta oog in oog met een leguaan. Klimmen, klauteren en spetteren doe je in de overdekte speeljungle. Terwijl de volwassenen lekker genieten op het terras, vermaken de kinderen zich met water en zand. Tijdens een warme dag is de Spettertuin heerlijk verfrissend. De watersproeiers staan aan en de splash-emmer kiept om de zoveel minuten om met een verkoelende douche. En er is hier nog veel meer te doen: neem een kijkje op de Natuurzolder, ontmoet giga dino’s in de Dino Expo en ga op zoek naar een schat.

Foto 2. In Berkenhof Tropical Zoo kunnen peuters en kleuters dieren ontdekken en heerlijk spelen. Foto: Berkenhof Tropical Zoo

Neeltje Jans

Vrouwenpolder - Duik in de wereld van de Deltawerken bij Deltapark Neeltje Jans. Hier leer je meer over de stormvloedkering en beleef je de watersnoodramp van 1953 in de Delta Experience. Leuk voor kinderen is de Walvis Expo, waar je alles leert over deze enorme zoogdieren. En probeer ook de Orkaanmachine eens uit. In deze ruimte voel je hoe een orkaan aanvoelt. Woesj, je wordt hier bijna omver geblazen! Een dagje Neeltje Jans is niet compleet zonder de Aqua en Fun. De grote waterspeelplaats zorgt voor uren speelplezier, dus neem je zwemspullen mee! Zoef van de waterglijbaan, bedien de sluisjes en maak een heuse waterval.

Foto 3. Uren waterplezier op de waterspeelplaats van Neeltje Jans. Foto: Provincie Zeeland © Willem Woznitza

Klimbos Zeeland Westerschouwen

Westerschouwen - Klimmen, klauteren, zippen en balanceren. Bij Klimbos Zeeland Westerschouwen beleef je een actieve en uitdagende dag uit. Zeker jezelf aan een boom en ga het avontuur aan. Overwin obstakels, wiebel over evenwichtsbalken en zoef met één van de twaalf ziplines naar beneden. Bij het klimbos zijn zes verschillende routes én er is een speciaal kids parcours. Zo is een dagje klimmen hier al leuk voor kinderen vanaf vijf jaar!

Stoomtrein Goes-Borsele

Goes - De Stoomtrein Goes-Borsele neemt je mee op een nostalgische rit door het fraaie landschap van Zuid-Beveland. Stap in een rijtuig uit de jaren twintig of dertig en bewonder het authentiek interieur van een echte stoomlocomotief. Boemel langs dijken, kleinschalige polders, boomgaarden en dorpjes. Onderweg stap je uit in Kwadendamme en Hoedekenskerke om even de benen te strekken en de omgeving te verkennen. In Hoedekenskerke heb je ruim de tijd om op een terrasje plaats te nemen of naar de Westerschelde te lopen voor een fantastisch uitzicht. In deze historische stoomtrein is er ook nog echt verschil tussen de eerste klas met zijn luxueuze pluche en de tweede klas met zijn houten bankjes. Wat kies jij? Een hele coupé huren voor je gezin of huisgenoten kan ook.

Foto 4. Eén van de fraaie locomotieven van Stoomtrein Goes-Borsele die je meeneemt door het mooie landschap van Zuid-Beveland. Foto: Stoomtrein Goes-Borsele

Reptielen Zoo Iguana

Vlissingen - Sta oog in oog met reptielen, amfibieën en geleedpotigen bij Opvangcentrum Iguana. Dieren die in beslag zijn genomen en niet meer terug de natuur in kunnen, vinden hier hun nieuwe thuis. Iguana is de grootste Reptielenzoo van Europa en je vindt hier ruim 500 reptielen, amfibieën en insecten. Stap in een subtropische wereld en ontdek onder andere schorpioenen, slangen, krokodillen, vogelspinnen en schildpadden. Vergeet niet om te kijken bij de babykamer; misschien is er wel net een kleintje geboren!

Omnium Goes

Goes - Een dagje weg met echte waterratten? Dan is een bezoek aan Omnium Goes zeker de moeite waard. Laat je meevoeren in de lazy river, roetsj van de glijbanen en zwem door de stroomversnelling. Spetter erop los in het grote bad of ga met de kleine zwemmers in het leuke peuterbad. Even lekker ontspannen? Kom helemaal tot rust in het bubbelbad, de stoomcabines of in de kruidenbaden. De dag is zo voorbij!

Foto 5. Dobber over de Lazy River van Omnium. Foto: Omnium Goes

Zeehonden spotten

Hoedekenskerke - Bij Zeeland denk je meteen aan de Noordzee. Een dagje het water op? Ga zeehonden spotten! Stap in een snelle RIB-boot en verken de Westerschelde, een estuarium van de Noordzee. Bij laag water komen er zandplaten vrij waar zeehonden vaak op liggen te zonnen. Met de boot van de Scheldesafari kun je de dieren van heel dichtbij bekijken! Een boottocht duurt zo’n 45 minuten. Maak er een complete dag van en huur een e-chopper of fiets en verken de omgeving van Zuid-Beveland.

Foto 6. Verken de Westerschelde per boot. Foto: ScheldeSafari

Mini Mundi

Middelburg - Bekijk Walcheren in het klein bij Familiepretpark Mini Mundi. Hier zijn de bijzondere gebouwen van het Zeeuwse eiland in miniatuurversie te vinden. Ben je uitgekeken? Er is nog veel meer te zien en te doen hier. Geniet van een ritje in de achtbaan, schommel heen en weer in de schommelboot en bekijk het hele park vanuit het treintje. Ook is er een grote indoorspeeltuin vol klim- en speeltoestellen, een draaimolen en een zandbak. Mini Mundi is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen tot twaalf jaar.

Foto 7. Walcheren in het klein bij Mini Mundi. Foto: Provincie Zeeland © Willem Woznitza

Nog meer leuke uitstapjes in Zeeland:

Foto 8. Waterpret in de waterspeelplaats van Neeltje Jans. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-07-18 10:51:00 · Gepubliceerd: 19 juli 2023 - 5890