Trek eropuit tijdens een dagje Eindhoven

Acht leuke uitjes in het Brabantse Eindhoven

Wat te doen in Eindhoven Redactioneel door
Foto 1. Speel leuke missies bij het Philips Museum. Foto: Philips Museum.

19 september 2023 bijgewerkt: 27 oktober 2023 Toerisme Eindhoven, Noord-Brabant In Eindhoven is er altijd wat te beleven. Deze energieke en bruisende stad staat bekend als designhoofdstad, maar ook als thuisbasis van de Philips lampen. Trek eropuit en beleef een heerlijke dag uit in Eindhoven. Van interessante musea tot kinderuitstapjes vol vermaak. Dit zijn acht uitjes in Eindhoven die echt de moeite waard zijn!

Motion Imagination Experience

Stap in een droomwereld vol licht bij Motion Imagination Experience. Hier stap je middenin een grote lichtshow vol beweging, licht en muziek. Een kleurrijke wereld vol bloemen en vlinders gaat op in vlammen tot je in een vulkaan vol lava staat. Lichtjes volgen je bewegingen en schaduwen dansen met je mee op de muur. Laat je verbeelding prikkelen en zorg voor een goed opgeladen telefoon, want je maakt hier prachtige beelden van!

Foto 2. Wandelen door enorme projecties. Foto: Motion Imagination Experience

Het preHistorisch Dorp

Reis 15.000 jaar terug in de tijd in het preHistorisch Dorp. Je beleeft hier de geschiedenis van de prehistorie tot de late middeleeuwen. In het openluchtmuseum loop je tegen allerlei inwoners uit verschillende periodes aan en wordt je meegenomen in boeiende verhalen en levensstijlen. Ook kun je zelf aan de slag met toffe workshops zoals broodbakken, zwaardvechten en boogschieten.

Foto 3. Ga samen pottenbakken bij het preHistorisch Dorp. Foto: preHistorisch Dorp

DAF Museum

Het DAF Museum is veel meer dan een museum waar auto's staan te pronken. Hier wordt het industrieel erfgoed gepresenteerd van DAF, één van de toonaangevende bedrijven in Eindhoven. Van vrachtwagens tot snelle sportwagens: de DAF in alle soorten en maten speelt hier de hoofdrol. Autoliefhebbers kijken hun ogen uit in dit museum. Bewonder een piepkleine 'rijdende regenjas' en vergeet het pronkstuk, de DAF Siluro, niet!

Evoluon

Huh, is dat een ruimteschip? Ja, dat kan goed kloppen! In Evoluon, dat in het bijzondere gebouw gevestigd is, kom je op een plek waar mens, natuur en techniek samenkomen. Hier beleef je de toekomst van de aarde door middel van tentoonstellingen en belevingen. Stap in de VR Tijdmachine en reis miljarden jaren vooruit in de tijd. Verken het universum alsof je een astronaut bent en zweef door de sterrenstelsels. Het museum draait nu nog op tijdelijke exposities en is in 2025 helemaal klaar met een vaste tentoonstelling over de toekomst van de aarde.

Foto 4. Je kunt het Evoluon, de vliegende schotel van Eindhoven, weer bezoeken! Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten

Philips Museum

Iedereen kent wel de Philips lampen, maar wist je ook dat deze zijn ontstaan in een klein fabriekje in Eindhoven? Het fabriekje in het centrum van Eindhoven is na een grondige renovatie veranderd in het prachtige Philips Museum. En hier hoor en zie je het inspirerende verhaal van oprichter Gerard Philips. Leer alles over de uitvinding van onder andere de lamp, tv en radio en hoe deze de wereld veroverden, en ga zelf aan de slag met de interactieve spellen en de lampjes speurtocht.

Foto 5. Kinderen kunnen een uitdagende lampjes speurtocht doen. Foto: Philips Museum.

Het Ottenbad

Beleef een spetterende dag bij het Ottenbad. Dit is een gezellig zwembad met een recreatiebad, 25-meterbad, instructiebad, therapiebad, peuterbaden en buitenbad met glijbaan. Neem een duik in het diepe bad en trek baantjes of speel in het recreatiebad met de leuke badmatten en -speeltjes. In het Ottenbad vind je ook een heerlijk verwarmd therapiebad van 33 graden. In de zomer is het grote buitenbad geopend. Hier roetsj je van twee snelle glijbanen en relax je op het zonnige terras. Even tot rust komen doe je in de stoomcabines en kruidenbaden. Hier betaal je wel een toeslag voor.

Valkerij Falconcrest

In Falconcrest Valkerij Centrum en Roofvogelpark zijn de buizerds, arenden, valken, uilen en gieren de baas. In het grootste roofvogelpark van Nederland krijg je de kans deze machtige vogels van dichtbij te bekijken. Je kunt zelfs met ze te vliegen! Neem deel aan een roofvogeldemonstratie of bewonder de grote vogels tijdens een roofvogelshow. Indrukwekkend! Boek een valkenierworkshops gemakkelijk via DagjeWeg.Tickets.

Foto 6. Bewonder de grote vogels van heel dichtbij! Foto: Valkerij Falconcrest

All in Eindhoven

Voor een dagje uit voor jong en oud is Family Entertainment Center All in Eindhoven een goed idee. Kies één van de vele activiteiten en ga de strijd met elkaar aan. Ontsnap bijvoorbeeld uit gevangeniscellen tijdens Prison Island of werp een bijl in een target tijdens het bijlwerpen. Ook kun je jeu-de-boules spelen, poolen of curling. Na een toffe activiteiten (of meerdere!), praat je gezellig na in de bar, onder het genot van een hapje en drankje.

Nog meer uitstapjes in Eindhoven:

Foto 7. Beïnvloed zelf wat er gebeurt. Foto: Motion Imagination Experience

Laatst gewijzigd: 2023-10-27 11:04:26 · Gepubliceerd: 19 september 2023 - 2214

Activiteiten Het preHistorisch Dorp

Binnen enkele weken te bezoeken

Ambachten van Vroeger


Vier midzomer in het preHistorisch Dorp tijdens Ambachten van Vroeger. Op 22 en 23 juni ontdek je hoe ambachtslieden vroeger met hun eigen handen te werk gingen. Een leerzaam en leuk weekend waarin...

Later dit jaar

Middeleeuwse Jaarmarkt


De zomer is bijna ten einde en dat viert het preHistorisch Dorp met een groot middeleeuws jaarfeest op 24 en 25 augustus. In het openluchtmuseum van Eindhoven is er een grote jaarmarkt in...