1

10 originele romantische uitjes voor Valentijnsdag

Verras je Valentijn met een dagje uit

Romantische uitjes Redactioneel door
Foto 1. Liefdesverhalen aan de sterrenhemel op Valentijnsdag in ARTIS. Foto: ARTIS Amsterdam

archief oud artikel 6 februari 2024 Trends Landelijk Je geliefde verrassen met een origineel uitstapje op Valentijnsdag? Met deze tips gaat dat ongetwijfeld lukken! Samen een workshop volgen, skydiven of rolschaatsen in de rollerdisco: er zijn meer dan genoeg manieren om indruk te maken op je Valentijn. Of het nu je eerste of veertigste Valentijnsdag samen is, dit wordt er een die jullie voor altijd in je hart zullen sluiten!

1. Skydiven voor een spannende date

Roosendaal, Noord-Brabant Waag een sprong in het diepe met je geliefde en ga indoor skydiven! Houden jullie wel van wat adrenaline en een potje actie samen? Dan is dit ongetwijfeld de perfecte valentijnsdate. Is het je eerste date, dan kun je hier gelijk testen of hij of zij net zo’n waaghals is als jij. En of het nu klikt of niet, jullie hebben gegarandeerd een onvergetelijke dag. Bij Indoor Skydive Roosendaal kun je op Valentijnsdag terecht om een middagje te vliegen met je date.

2. Sterrenkijken in ARTIS

Amsterdam, Noord-Holland Wist je dat je in ARTIS niet alleen dieren kunt bewonderen, maar óók de sterrenhemel op een romantische valentijnsavond? Bij 'Valentijn onder de sterren' luisteren jullie gefascineerd naar de ARTIS-biologen die alles vertellen over liefde in de natuur en de dierenwereld. En ze laten je kennismaken met de liefdesverhalen aan de sterrenhemel. Dat alles in het ARTIS-Planetarium, waar je de sterrenhemel bewondert met je valentijnsdate. Als dát niet romantisch is! Om je geliefde hiermee te verrassen kun je tussen 20:00 uur en 21:30 uur terecht in ARTIS.

Foto 2. Artis de Marsis onder de sterren. Foto: ARTIS

3. Love affair op skates

Rotterdam, Zuid-Holland Rollerskaten, maar dan romantisch bij de Rollaganza Love Affaire! Samen rollen jullie de Valentijnsnacht in, onder het genot van de silent disco met fijne jaren ‘80 en house muziek, lekkere cocktails en natuurlijk een potje flirten met je date. Er wordt gegarandeerd flink gelachen tussen jullie twee terwijl jullie kijken wie er het best rolschaatst. Klinkt dat als muziek in de oren? Dan moeten jullie op 14 februari tussen 20:00 uur en 01:00 uur in De Doelen in Rotterdam zijn!

Extra tip: ook Skatefever in Capelle a/d IJssel heeft een leuk arrangement op Valentijnsdag.

Foto 3. Rol de Valentijnsnacht in tijdens de rollerdisco in De Doelen. Foto: De Doelen Rotterdam

4. Utrecht Lumen

Utrecht, Utrecht Eén van de gezelligste, sfeervolste historische steden van Nederland is Utrecht. Geen tijd om deze stad overdag te bezoeken op Valentijnsdag? Ga dan 's avonds de stad in om Utrecht Lumen te ontdekken! Dat is een lichtkunstroute die 365 dagen per jaar te bezoeken is. Een romantisch avondje met je date waarbij je projecten van verschillende lichtkunstenaars kunt bewonderen terwijl je geniet van het sfeervolle Utrecht. Sluit de avond af met een wijntje of koffietje in een romantisch café en jullie Valentijn is compleet. Je kunt de route op eigen houtje gratis ontdekken of een gids boeken.

Foto 4. Geniet samen van het sfeervolle Utrecht en volg de lichtkunstroute Utrecht Lumen. Foto: Utrecht Marketing

5. Chocoladeworkshop

Den Bosch, Noord-Brabant Doet Valentijnsdag jou ook gelijk denken aan chocolade? Nou, dan ben je niet de enige! Wat is nu romantischer samen chocolade snoepen, of nog beter, samen chocolade maken? Dat kan met een workshop van Choco Loca, waarbij je samen met je lief heerlijke chocolade bonbons maakt. Of een heerlijke Bossche Bol! Snoepen van elkaars gezelschap en van zelfgemaakte chocolade. Je kunt elke dag een workshop met chocolade volgen bij Choco Loca in Den Bosch, inclusief een lekker kopje liefdesthee. Ook leuk: beeldhouwen of schilderen met chocolade!

Foto 5. Maak bonbons, een Bossche bol of ga schilderen met chocolade! Foto: Choco Loca

6. Workshop beeldhouwen

Leiden, Zuid-Holland Een object met jullie initialen of een hartje is een leuk cadeau voor Valentijnsdag, maar het is nóg bijzonderder als je zelf een gelukssteen of amulet kunt maken met je grote liefde. Dat kun je doen bij een workshop beeldhouwen voor Valentijn, bijvoorbeeld bij Samstone. Verbindend, romantisch en jullie liefde verzegeld in een prachtig geluksamulet!

7. Schaatsen à la Valentijn

Enschede, Twente Een tijdloze romantische date beleef je op het ijs! Voor ieder stel dat wel van wat lichaamsbeweging houdt en niet vies is van een beetje leedvermaak (als je partner weer eens valt) is een schaatsdate op Valentijnsdag het ideale uitstapje. Is het jullie eerste date? Dan is dit een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen terwijl jullie uitvinden hoe sportief de ander eigenlijk is. Voor fanatieke schaatsers is dit ook de perfecte date om samen te lachen, elkaar uit te dagen en achteraf bij te praten onder het genot van een warme chocolademelk. Op de IJsbaan Twente is er een speciaal arrangement op Valentijnsdag, namelijk twee entreekaarten, met twee drankjes naar keuze en een borrelplank. Een echte klassieker voor een geslaagde Valentijn!

8. Nachtje in een Tiny House

Vledder, Drenthe Weleens van een Tiny House gehoord? Zo niet, dan moet je weten dat dat dé ultieme romantische getaway is. Je hebt alles wat je thuis ook hebt, maar dan in een huisje dat tien keer kleiner is. Dat is dus een Tiny House! Vaak midden in de natuur, met alle ruimte en privacy die jullie kunnen wensen op Valentijnsdag. Wil je er een schepje bovenop doen, boek dan een nachtje in een Tiny House waar ook een bubbelbad is, bijvoorbeeld in dit natuurhuisje in Drenthe. Samen bubbelen in een warm bad met een glas champagne, in een schattig huisje midden in de natuur terwijl het buiten ijskoud is. Hoe romantisch is dat?

9. Wegzwijmelen op een bootje

Giethoorn, Overijssel Een plek net zo romantisch als Venetië, en dat in Nederland? Het bestaat, namelijk in Giethoorn! Op de mooie wateren van dit dorp kun je met een rondvaartboot een boottochtje maken met je geliefde. Echt wegzwijmelen, uitkijkend op de pittoreske bruggetjes en oude huizen, genietend van de stilte en het gezelschap van je valentijnsdate. Bij De Rietstulp kun je een rondvaart boeken met korting én een gratis drankje en appelgebak.

Foto 6. Vaar samen door het romantische Giethoorn met een rondvaart van De Rietstulp. Foto: Luc Erkelens

10. Culinaire wandelroute

Heel Nederland Even aan de routine ontsnappen, wandelen in een gezellige stad en tegelijkertijd genieten van een culinair hoogstandje. Als dat niet klinkt als een heerlijke Valentijnsdag! Met de WijnSpijs Wandeling maken jullie een culinaire wandeling en proeven jullie heerlijke gerechten van zes verschillende restaurants. Onder het genot van goede wijn en lekker eten is dit een goede gelegenheid om bij te praten of elkaar wat beter te leren kennen. Bovendien ontdekken jullie de mooiste plekken van de stad of het dorp tijdens de wandelroute die jullie op papier meekrijgen.

Foto 7. Geniet van een mooie wandelroute met heerlijke gerechten in verschillende restaurants. Foto: WijnSpijs
Nog geen perfect romantisch dagje uit gevonden? Hier vind je nog veel meer romantische uitjes!
Foto 8. Een date loopt op rolletjes bij de Rollaganza Love Affaire in De Doelen. Foto: De Doelen Rotterdam

Laatst gewijzigd: 2024-02-12 15:37:02 · Gepubliceerd: 6 februari 2024 - 1341

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...