Pelmolen Ter Horst

rijssen, Overijssel (1.32km)  -  Breng een bezoekje aan Pelmolen Ter Horst (1752) in het Overijsselse Rijssen. Bewonder in de historische olieslagerij een waanzinnig stukje Hollandse techniek.

Internationaal Brandweermuseum

rijssen, Overijssel (1.92km)  -  Gefascineerd door de brandweer? Leer alles over dit bijzondere beroep in het Internationaal Brandweermuseum in Rijssen, waar werktuigen uit de hele wereld zijn verzameld.

Rijssens Museum

rijssen, Overijssel (1.92km)  -  In het Rijssens Museum kan het rijke verleden van Rijssen worden ontdekt. Er is zelfs een verkleedkist met klederdracht.

Wijn proeven bij De Wijnmakers

wierden, Overijssel (2.59km)  -  Kom voor een vakantiegevoel naar De Wijnmakers in Haaksbergen. Wandelen door hun wijngaard en wijn proeven alsof je in Frankrijk bent. Combineer de proeverij met een bootje huren voor een compleet dagje uit.

Golfclub De Koepel Wierden

wierden, Overijssel (2.91km)  -  Op de plaats van het vroegere landgoed de Wierdense duinen is nu de gastvrije Golfclub De Koepel te vinden. Een golfbaan met veel afwisseling!

't Witte Hoes - restaurant en bowling

rijssen, Overijssel (4.28km)  -  De zes bowlingbanen van Bowlingcentrum 't Witte Hoes vormen het toneel van een keiharde strijd. Wie gooit de eerste strike? Kom ook naar 't Witte Hoes voor andere groepsuitjes of om iets te eten in het restaurant. Vier je groepsuitje of feestje...

Themafeesten en actieve uitjes in Twente

rijssen, Overijssel (4.3km)  -  Een ritje met een echte limousine, de bossen in met een buggy of dansen op een gaaf themafeest! Partycentrum & Restaurant Het Schwarzwald heeft allerlei gezellige groepsactiviteiten en organiseert originele feestjes.

Ballorig Nijverdal

nijverdal, Overijssel (4.32km)  -  Ongestoord spelen, terwijl papa en mama rustig een kopje koffie drinken. In Ballorig Nijverdal is dit scenario werkelijkheid! Groot en klein vermaakt zich uitstekend in dit overdekte speelparadijs.

Zompen Museum

enter, Overijssel (4.53km)  -  Tussen oude gereedschappen en indrukwekkende verhalen vind je heuse zompen. Maar wat dat zijn? Dat leer je in het Zompen Museum.

Klompenmuseum Sköpke

enter, Overijssel (4.53km)  -  Meer dan driehonderd klompenmakers maakten van het dorpje Enter een echt klompendorp. Bekijk in dit museum allerlei verschillende soorten van deze oer-Hollandse houten schoenen.

Pony rijden en huifkartochten bij Het Lamoen

markelo, Overijssel (5.41km)  -  Dol op pony's? Kom dan ponyrijden bij Ponyrecreatie Het Lamoen, volg een workshop over pony's of vier hier je verjaardagsfeestje, ook met pony's. Met de huifkar eropuit kan ook, gewoon zelf na een basiscursus. Voor een weekend of langer. Dat is...

Zwembad De Kolk

wierden, Overijssel (5.75km)  -  Zwembad De Kolk in Wierden heeft alles in huis voor een leuk dagje zwemmen: een recreatiebad, een peuter- en kleuterbad, whirlpools en massagestralen.

ZINema Nijverdal

nijverdal, Overijssel (6.26km)  -  ZINema Nijverdal is niet groot, maar heeft wel alle films die er op het moment draaien. Er is één zaal om film te kijken. Een keer wat anders? Kom dan naar het Filmhuis voor wereldklassefilms.

Escape Room Overijssel

nijverdal, Overijssel (6.68km)  -  Bij De Wilgenweard vind je Escape Room Overijssel, met twee zenuwslopende kamers. Helemaal bijzonder: de spectaculaire ontsnappingstocht in het bos.

De Wilgenweard, voor sportieve groepsuitjes

nijverdal, Overijssel (6.68km)  -  De Wilgenweard is het centrum voor sportieve groepen. Wie durft er af te dalen in het ondergrondse gangenstelsel of de vijftien meter hoge klimtoren te bedwingen? Een super accommodatie ook voor familieweekenden want je kunt er overnachten.

De Budde Nijverdal

nijverdal, Overijssel (6.7km)  -  Café-restaurant De Budde is een sfeervol en origineel restaurant, voor echte levensgenieters.

Bungalowpark Hoge Hexel

hoge hexel, Overijssel (6.71km)  -  Bungalowpark Hoge Hexel ligt midden in het mooie Twentse landschap. Dit kleinschalige park ademt luxe en gemoedelijkheid.

Dagje uit op Landgoed Het Rheins

enter, Overijssel (6.97km)  -  Landgoed Het Rheins biedt veel vermaak in het weelderige Twente. Speel midgetgolf, vier een leuk themafeest of kom bier proeven tijdens een High Beer. Overnachten kan in vakantiehuizen in Saksische boerderijstijl.

De Shetlandboerderij

holten, Overijssel (7.21km)  -  Op de Shetlandboerderij in Holten hebben kinderen voor even een eigen pony. Onder begeleiding mogen kinderen hier schattige Shetlanders verzorgen, hun manen borstelen en in de ponybak op ze rijden. Leuk als kinderfeestje!

Canadese Begraafplaats Holten

holten, Overijssel (7.27km)  -  Op de Canadese Begraafplaats in Holten liggen 1394 Canadese soldaten die hun leven gaven voor de bevrijding van Nederland in 1945. De begraafplaats is vrij te bezoeken, er is een informatiecentrum.

Mountainbikeroute Hellendoorn

nijverdal, Overijssel (7.3km)  -  De noordelijke Sallandse Heuvelrug is minder bekend, maar door de hoogteverschillen zeer geliefd bij mountainbikers. Door dit gebied slingert, daalt en klimt MTB-route Hellendoorn!

Sterrenwacht Hellendoorn

nijverdal, Overijssel (7.3km)  -  Sterrenwacht Hellendoorn neemt bezoekers mee langs de zon, Mars en de nevel van Orion. Een spannende ruimtereis!

Heideslak Sallandse Heuvelrug

nijverdal, Overijssel (7.3km)  -  Wil je lekker achteroverleunen en toch het bos in? Of ben je misschien wat slecht ter been? Stap in de electrokar de Heideslak en maak een interessante tocht over de Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal.

Kabouterpad Sallandse Heuvelrug

nijverdal, Overijssel (7.3km)  -  Er wonen kabouters in het bos op de Sallandse Heuvelrug! Overal hebben ze sporen achtergelaten: kleine voetafdrukken, geplet gras en zelfs een kabouterdrolletje. Ga je mee op zoek?

Speelbos Sallandse Heuvelrug

nijverdal, Overijssel (7.3km)  -  In Speelbos Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer spelen kinderen heerlijk buiten in de vrije natuur. De jonge avonturiertjes klimmen en klauteren over een speciaal samengestelde route door de dichtbegroeide bossen. Gaaf!

Huis Verwolde

Huis Verwolde

Bewonder het mooie huis Verwolde Vanbuiten is het statige huis Verwolde al prachtig om te zien, maar ook vanbinnen is het zeker het bewonderen waard! Loop door de ingerichte vertrekken en zie hoe de adellijke familie Van der Borch hier woonde.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van De Grimberghoeve