1

Uitstapjes vlakbij Helpoort van Maastricht

Bakkerij De Bisschopsmolen

maastricht, Limburg (0.15km)  -  In de oudste nog werkende watermolen van Maastricht leeft de kunst van het broodbakken nog volop. Maak kennis met dit ambacht in De Bisschopsmolen.

Stadspark Maastricht

maastricht, Limburg (0.19km)  -  Leuke bruggetjes, mooie beelden en veel groen. In het Stadspark van Maastricht is het goed toeven. Lekker picknicken rondom de fontein of een mooie wandeling maken, het kan hier allemaal. En onderweg kun je opeens een bever zien. Wel van hout. Het...

Leeuwenmolen

maastricht, Limburg (0.21km)  -  Eén van de belangrijkste Limburgse middenslagmolens is tegenwoordig een bijzonder mooi herenhuis. Bewonder het mooie gebouw en het waterrad.

Museumkelder Derlon

maastricht, Limburg (0.26km)  -  Hotel Derlon lijkt een modern hotel, maar wat velen niet weten, is dat het gebouwd is op eeuwenoude Romeinse opgravingen. In de kelder is een klein museum te vinden.

Café de Bobbél

maastricht, Limburg (0.3km)  -  Café de Bobbél is een echt Maastrichts café. De houten lambriseringen en het zand op de vloer creëert een sfeer van weleer, waarin een borrel of kopje koffie nog beter smaakt.

Café 't Pothuiske

maastricht, Limburg (0.36km)  -  Café 't Pothuiske is een gezellig bruin café waar twaalf speciale biersoorten in het vat zitten. Ook serveren ze hier een lekkere avondhap, een borreltje of een tas koffie met Limburgse vlaai. Echt Bourgondisch dus!

Café Zuid

maastricht, Limburg (0.4km)  -  Geniet op een schommelbank aan de Maas van de heerlijkste hapjes en drankjes. Breng een bezoekje aan Café Zuid in Maastricht.

De Bijenkorf Maastricht

maastricht, Limburg (0.43km)  -  Winkelen bij de vestiging van De Bijenkorf in Maastricht is een dagje uit op zich! Met een paar aankopen uit de collectie ziet iedereen er weer stralend uit.

Dille & Kamille Maastricht

maastricht, Limburg (0.45km)  -  In Dille & Kamille in Maastricht geniet je van heerlijke geuren en rustige muziek, terwijl je snuffelt tussen de robuuste spullen voor in huis, keuken en tuin. Neem zeker ook even een rustmomentje in de koffie- en theehoek en smul van een stuk taart.

Natuurhistorisch Museum Maastricht

maastricht, Limburg (0.46km)  -  Het Natuurhistorisch Museum Maastricht laat zien hoe de Limburgse natuur er vroeger uitzag en nu. Ontdek het verhaal van de mosasauriërs en wandel door de museumtuin en de insectenkamer.

Brouwerij Bosch

maastricht, Limburg (0.47km)  -  Ervaar hoe het brouwproces vroeger verliep en proef van het ambachtelijk gebrouwen bier bij een rondleiding door Brouwerij Bosch.

Centre Céramique

maastricht, Limburg (0.49km)  -  Centre Céramique is het centrum van cultuurhistorisch Maastricht. Je vindt er vondsten uit opgravingen, maar ook een verzameling muziekinstrumenten, oude schoolplaten en nog vele meer. De stadsbibliotheek zit ook in Centre Céramique.

Fotomuseum aan het Vrijthof

maastricht, Limburg (0.5km)  -  Twee keer per jaar vind je in Fotomuseum aan het Vrijthof in hartje Maastricht een nieuwe tentoonstelling van vernieuwende fotografen. Ontdek exposities die iets zeggen over de wereld om ons heen.

Beklim de Sint Janskerk

maastricht, Limburg (0.55km)  -  Beklim de zeventig meter hoge toren van de Sint Janskerk aan het Vrijthof en geniet van een mooi uitzicht over Maastricht!

Tapijntuin: biologische stadstuin

maastricht, Limburg (0.56km)  -  Bezoek de biologische Tapijntuin vlak bij het centrum van Maasticht. Maak een wandeling door het groen en kom ondertussen alles te weten over gezond en duurzaam voedsel.

Topzz Maastricht

maastricht, Limburg (0.56km)  -  Heerlijk voor een warme dag, als je een gezond tussendoortje zoekt: Frozen yoghurtz. Dit is bevroren yoghurt met een zelfgekozen topping. Trouwens, Frozz is lekker in elk seizoen!

Lush Maastricht

maastricht, Limburg (0.57km)  -  Stap binnen bij Lush Maastricht, een winkel vol heerlijke en handgemaakte beauty- en verzorgingsproducten!

The Game Box Maastricht

maastricht, Limburg (0.59km)  -  Kom gamen in The Game Box Maastricht. Deze arcadehal staat vol met meer dan vijftig spellen van vroeger én van nu. Speel games met en tegen elkaar en win leuke prijzen.

Bonnefantenmuseum

maastricht, Limburg (0.6km)  -  Bekijk de kunsthoogtepunten van Maastricht in het Bonnefantenmuseum. Geniet van werken van meesters in de schilderkunst als Rubens, Jordaens en Van Dijck, maar laat je ook verrassen door de diverse moderne kunstwerken.

Basiliek van Sint Servaas

maastricht, Limburg (0.61km)  -  De oudste kerk van Nederland staat in het hart van Maastricht: de Basiliek van Sint Servaas. Deze pelgrimskerk werd in 1985 door Paus Johannes Paulus II verheven tot Basiliek.

Dominicanenkerk Maastricht

maastricht, Limburg (0.62km)  -  Een boekenwinkel op een unieke locatie met een hemelse sfeer. Bij Boekhandel Dominicanen in de Dominicanenkerk in Maastricht combineer je literatuur, geschiedenis en spiritualiteit.

Coffeelovers - Dominicanenkerk

maastricht, Limburg (0.62km)  -  Gek op koffie? Probeer dan de heerlijke koffievariaties van Coffeelovers. Ontspan met een heerlijke cappuccino, ristretto of latte in Maastricht.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Helpoort van Maastricht