Zee Aquarium

bergen aan zee, Noord-Holland (0.05km)  -  In het Zee Aquarium zijn meer dan driehonderd verschillende vissoorten te bewonderen! Bekijk exotische vissen in de vele vitrines of aai roggen bij het Roggenrif.

Groot-Frieslandpad

bergen aan zee, Noord-Holland (0.05km)  -  Loop het Groot-Frieslandpad, een wandelpad langs alle zeven Friese zeelanden van meer dan driehonderd kilometer!

Vredeskerkje

bergen aan zee, Noord-Holland (0.32km)  -  Bewonder het Vredeskerkje in de duinen bij Bergen aan Zee. In de zomermaanden is de kerk regelmatig open voor bezoekers.

Bezoekerscentrum De Schaapskooi

bergen, Noord-Holland (2.65km)  -  Start een wandeling of fietstocht door het Noordhollands Duinreservaat bij Bezoekerscentrum De Schaapskooi. Hier vind je veel informatie én een lekker bakje koffie.

Filmtheater Cinebergen

bergen, Noord-Holland (3.97km)  -  Neem plaats in de monumentale Zwarte Schuur en geniet van een film of documentaire in het knusse filmtheater Cinebergen.

Museum Kranenburgh

bergen, Noord-Holland (4.5km)  -  Kranenburgh is een culturele buitenplaats die een grote rijkdom aan kunstwerken, muziek en poëzie herbergt. Naast Museum Kranenburg met een collectie werken van de Bergense School, is er een beeldentuin en een kunstuitleen.

Museum van Egmond

egmond aan zee, Noord-Holland (4.8km)  -  In het Museum van Egmond wordt de bezoeker ondergedompeld in de geschiedenis van Egmond en het leven aan zee. Kinderen kunnen hier een museum- en plaatjesquiz volgen.

Museum Het Sterkenhuis

bergen, Noord-Holland (4.82km)  -  Ontdek de geschiedenis van Bergen in Museum Het Sterkenhuis. In deze eeuwenoude boerenwoning vind je een unieke verzameling kostuums uit de 18e en 19e eeuw.

Ruïnekerk

bergen, Noord-Holland (4.87km)  -  De Ruïnekerk in Bergen zet je op het verkeerde been. Is het een ruïne of zie je daar toch echt een volledig kerkgebouw?

Poppentheater Bergen

bergen, Noord-Holland (5.01km)  -  In Poppentheater Bergen heeft elk voorwerp een verhaal. Kijk niet raar op als er ineens een slagroomklopper met een rokje op het podium staat!

Mountainbikeroute Schoorlse Duinen

aagtdorp, Noord-Holland (5.62km)  -  Over de blanke toppen der duinen, door bos en hei en zwoegen in het zand: mountainbikeroute Schoorlse Duinen is één lang avontuur op je trouwe MTB.

Het Klimduin Schoorl

schoorl, Noord-Holland (6.18km)  -  Midden in het centrum van Schoorl vind je het 51 meter hoge Klimduin, waar kinderen kunnen in het zand kunnen ravotten tot ze écht niet meer kunnen.

Buitencentrum Schoorlse Duinen

schoorl, Noord-Holland (6.48km)  -  Niet bang om te klimmen of te dalen? Bedwing dan de Schoorlse Duinen, de hoogste van Nederland. In het buitencentrum starten fiets- of wandeltochten en zijn leuke activiteiten te doen.

Sportpaleis Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (6.52km)  -  Sportpaleis Alkmaar heeft diverse mogelijkheden om zelf te sporten: mountainbike, baanwielrennen of zaalsporten. Je kunt natuurlijk ook naar één van de vele sportevenementen komen kijken. Het Sportpaleis is ook te huur voor evenementen.

Speelderij De Batavier

alkmaar, Noord-Holland (6.54km)  -  Bootjes, lachspiegels, trampolines en nog veel meer! In Speelderij De Batavier in Alkmaar beleven kinderen een heerlijke dag.

Speelbos Zandspoor

schoorl, Noord-Holland (6.57km)  -  In Speelbos Zandspoor is alle ruimte om te spelen. Kinderen kunnen hier zand vervoeren met een treintje, hun eigen sprong meten en verstoppertje doen.

Blindentuin Heukelshof

alkmaar, Noord-Holland (6.73km)  -  Blindentuin Heukelshof in Alkmaar laat visueel beperkten genieten van de natuur! In de heemtuin kun je veel leren over allerlei soorten planten en bloemen, de opschriften zijn in braille.

Klimcentrum Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (6.74km)  -  Klim en klauter naar het hoogste puntje van Klimcentrum Alkmaar. Voor wie nog nooit heeft geklommen, zijn hier leuke introductielessen.

Bungalowpark Carpe Diem

groet, Noord-Holland (7.19km)  -  Toe aan ontspanning in een heerlijke omgeving? Dan is het ruime en gezellige Bungalowpark Carpe Diem de ideale plek! Ontdek vanuit hier de authentieke omgeving.

Golfbaan Sluispolder

alkmaar, Noord-Holland (7.43km)  -  Golfen in de natuur? Bij golfbaan Sluispolder in Alkmaar ga je voor negen of achttien holes! Na een lekker potje golf is het heerlijk dineren in restaurant 't Sluisje bij de golfbaan.

Gastenhuis Abdij van Egmond

egmond-binnen, Noord-Holland (7.52km)  -  Al meer dan duizend jaar leeft er een orde van Benedictijnse monniken in Egmond. In hun Abdij van Egmond is plaats voor gasten in het Gastenhuis, een plek van stilte en rust.

Kunstuitleen Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (7.74km)  -  Kunstuitleen Alkmaar leent hedendaagse beeldende kunst uit. De kunstliefhebber kan er ook een kijkje nemen.

Alkmaarse Bootjes Verhuur

alkmaar, Noord-Holland (8.03km)  -  Bekijk het verrassende Alkmaar op eigen houtje vanaf het water in een gemotoriseerd bootje van de Alkmaarse Bootjes Verhuur.

Drafcentrum Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (8.15km)  -  Hoeven zetten zich af in het zand. Welk paard neemt het voortouw? Welkom in Drafcentrum Alkmaar.

Stedelijk Museum Alkmaar

alkmaar, Noord-Holland (8.24km)  -  Het Stedelijk Museum Alkmaar vertelt over de geschiedenis van Alkmaar. Er zijn vier afdelingen, elk over een ander deel van de Alkmaarse geschiedenis.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Trekvogelpad