1

Wandelen in Giethoorn

giethoorn, Overijssel (0.11km)  -  Wandel en fiets langs de vele grachten. Het is in Giethoorn niet alleen in de zomer genieten, maar zeker ook in de winter. Bewonder het pittoreske dorp in alle jaargetijden.

Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus

giethoorn, Overijssel (0.78km)  -  Ervaar in de Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus hoe inwoners van Giethoorn vroeger leefden. Ga terug in de tijd en neem een kijkje in de pronkkamer, de bedstee of de karnkamer.

Varen, fietsen en heerlijk eten in Giethoorn

giethoorn, Overijssel (0.79km)  -  Ontdek met een fluisterboot de prachtige natuur van De Wieden en stop met een gevulde picknickmand op een van de pittoreske eilandjes. Bij terugkomst bij restaurant De Grachthof staat de barbecue of een smakelijk diner klaar.

Grandcafé Fanfare Giethoorn

giethoorn, Overijssel (0.82km)  -  Stap binnen in Café Fanfare en proef de sfeer uit de oude film van Bert Haanstra. Een heerlijke plek om een dagje Giethoorn te beginnen of te eindigen.

Edelstenen Museum De Oude Aarde

giethoorn, Overijssel (0.91km)  -  Een uitstapje naar Edelstenen Museum De Oude Aarde is een steengoed idee. Bewonder de verzameling fossielen en mineralen, maar ook een terrarium met kaaimannen en schildpadden. Ontdek het in Giethoorn!

Pottenbakkerij Rhoda

giethoorn, Overijssel (0.91km)  -  Pottenbakkerij Rhoda maakt eigen keramiek. In de winkel is alles te bewonderen en vind je geschenken voor elke gelegenheid.

WeerribbenSUP - suptours

giethoorn, Overijssel (0.92km)  -  Stap op een supboard en verken de Weerribben-Wieden vanuit Giethoorn of Ossenzijl! Je kunt een uitgestippelde route volgen of een clinic met instructeur boeken.

Smit's Paviljoen

giethoorn, Overijssel (1.23km)  -  Smit's Paviljoen heeft een terras en bootverhuur aan het meer. Hier kun je een leuke dag naar wens laten organiseren. Ga samen genieten van de gezelligheid en het uitzicht en verken de omgeving te fiets of per boot.

Partyschip Giethoorn

giethoorn, Overijssel (1.31km)  -  Heerlijk genieten van de wateren rondom Giethoorn vanaf Partyschip Giethoorn, een van de beste varende accommodatie van Noordwest-Overijssel.

Vier een familiedag of familieweekend in Giethoorn

giethoorn, Overijssel (1.9km)  -  Vaar door het Venetië van het Noorden en ga picknicken op het eiland! Ga daarna de strijd aan tijdens een potje glowgolf, indoor lasergame of outdoor paintball. Giethoorn is meer dan water, dat bewijst Camping Herom.

Actief dagje uit met HistoMobil

giethoorn, Overijssel (1.94km)  -  In het pittoreske Giethoorn zorgt HistoMobil voor een actief dagje uit. Voor elk budget zijn er leuke activiteiten voor een familiedag of bedrijfsuitje.

Watertoren Sint Jansklooster

sint jansklooster, Overijssel (3.19km)  -  De watertoren van Sint Jansklooster staat als een wachter in natuurgebied De Wieden. Al op leeftijd aan de buitenkant, maar binnenin nieuw en eigentijds. Beklim de toren en geniet van het uitzicht!

Groepsaccommodatie De Kraggehof

belt-schutsloot, Overijssel (5.68km)  -  Er even lekker tussenuit met gezin, familie of vrienden? Voormalig boerderij De Kraggehof is groot genoeg voor maar liefst 21 personen, en toch knus en huiselijk!

Verken het 'drijvende land' in De Wieden

sint jansklooster, Overijssel (6.55km)  -  In een schilderachtig straatje met historische veenwerkershuisjes ligt bezoekerscentrum De Wieden. Het startpunt voor een dag in het waterrijke gebied, met bewoners als de otter en de zwarte stern. Zoek ze op en geniet van de veelzijdige natuur.

OERRR speelnatuur De Wieden

sint jansklooster, Overijssel (6.55km)  -  Voel je als een oermens in OERRR speelnatuur De Wieden! Waar je je eigen hut bouwt, speelt met modder en water en net als in de oertijd op blote voeten over het blote voetenpad loopt. Hier kunnen alle kinderen, met en zonder beperking, samen spelen.

Vaar mee met de Eco Waterliner

sint jansklooster, Overijssel (6.55km)  -  Zo geniet je echt volop van het prachtige natuurgebied de Wieden: vanaf het kabbelende water aan boord van de fluisterstille watertaxi Ecowaterlliner.

Hildo Krop Museum

steenwijk, Overijssel (7.4km)  -  Villa Rams Woerthe in Steenwijk bevat een prachtige collectie beeldhouwwerken van Hildo Krop. Deze kunstenaar werkte tientallen jaren voor de stad Amsterdam en ontwikkelde een heel eigen stijl in zijn vrije werk. De collectie bevat ook andere werken.

Museumhuis Villa Rams Woerthe

steenwijk, Overijssel (7.4km)  -  Villa Rams Woerthe in Steenwijk was eens het woonhuis van een schatrijke familie. Nu mag iedereen ronddwalen door het schitterende interieur, versierd met schilderingen, enorme schouwen en gebrandschilderde ramen.

Bad Hesselingen

meppel, Drenthe (7.62km)  -  Volop vermaak en ontspanning is te vinden in het subtropische zwembad Bad Hesselingen Meppel. Naast zwemmen ontspan je heerlijk in het saunaplein!

Klimpark Hesselingen

meppel, Drenthe (7.62km)  -  Tokkelen, klimmen, klauteren en het parcours op grote hoogte bedwingen. Eng? Hoe gek je het maakt bepaal je zelf bij Klimpark Hesselingen.

Stadsmuseum Steenwijk

steenwijk, Overijssel (7.63km)  -  Bekijk in het Stadsmuseum in Steenwijk een uitgebreide collectie voorwerpen die de geschiedenis van de stad tot leven brengen, zoals een keuken en kruidenierswinkeltje uit 1900.

Museum Het Gildenhuys

blokzijl, Overijssel (7.94km)  -  In Blokzijl blijft de geschiedenis levend in Museum Het Gildenhuys. Diverse exposities en een stadswandeling laten je een duik in de tijd nemen.

Pannenkoekenschip De Liberté

meppel, Drenthe (7.94km)  -  In het centrum van Meppel ligt een honderd jaar oude klipper afgemeerd: De Liberté. Ruige zeebonken zijn hier niet meer, maar wel heerlijke pannenkoeken.

Rabo Theater De Meenthe

steenwijk, Overijssel (7.95km)  -  De Meenthe biedt een verscheidenheid aan voorstellingen en evenementen, voor ieder wat wils. Een cultureel avondje weg is hier heerlijk.

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Bestel snel tickets met korting Beweeg je al klimmend en klauterend voort door de boomtoppen en trotseer verschillende hindernissen. Klimbos Avontuurlijk Paasloo is een spannend uitje voor beginnende en gevorderde klauteraars, dicht bij Nationaal Park Weerribben Wieden.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Rederij 't Zwaantje