Uitstapjes vlakbij CORPUS

Speeltuin Vogelenwijk

leiden, Zuid-Holland (1.05km)  -  Speeltuin Vogelenwijk beschikt over diverse speeltoestellen. Het hele jaar door zijn er activiteiten zoals een verkleedfeest, paaseieren zoeken en blikken versieren.

elke dag geopend 

Bos van Bosman: stadspark in Leiden

leiden, Zuid-Holland (1.28km)  -  Statige beuken, eiken en iepen en in het voorjaar bloeiende bosanemoontjes en boshyacinthen: hier kom je tot rust.

elke dag geopend 

Stoomtrein Katwijk Leiden

katwijk, Zuid-Holland (1.4km)  -  Geniet van de omgeving terwijl de locomotief zachtjes tuft. Het smalspoor tussen Wassenaar en Leiden is een historisch hoogstandje. Leer meer over de historie in het museum en stap in de trein voor een ouderwets ritje!

gesloten, open van  16 april t/m 30 oktober, van 10:45 uur tot 17:30 uur 

Naturalis Leiden

leiden, Zuid-Holland (1.6km)  -  Zien, doen en beleven: in het nieuwe Naturalis dompelt jong en oud zich straks onder in de wonderlijke wereld van de natuur.

elke dag geopend 

Schaatshal Leiden

leiden, Zuid-Holland (1.71km)  -  Schaatshal Leiden heeft een binnenbaan voor kunstschaatsen en hockeyschaatsen en daaromheen een ijsring voor hardrijders. Er kunnen ook kinderfeestjes gehouden worden.

geopend elke dag geopend 

Singelpark stadswandeling rondom centrum Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.2km)  -  Wandel rondom de historische binnenstad van Leiden met de Singelpark stadswandeling! Je loopt van park naar park over bruggetjes, door poorten en langs beroemde monumenten.

elke dag geopend 

Heempark Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.22km)  -  Wandel over smalle slingerpaadjes door typisch Nederlandse landschappen, zoals bos, duin en zelfs de wegberm. Allemaal met de planten die daar van oudsher groeien. In Heempark Leiden zie je de hele flora van Nederland bij elkaar.

elke dag geopend 

Reis langs wonderlijke culturen in Museum Volkenkunde

leiden, Zuid-Holland (2.22km)  -  Museum Volkenkunde is een schatkamer vol oude rijkdommen van over de hele wereld. Een echte indianentooi of een ijsberenbontbroek; bewonder bijzondere voorwerpen en ontdek de bijbehorende historische verhalen!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Botenverhuur 't Galgewater - GESLOTEN

leiden, Zuid-Holland (2.26km)  -  GESLOTEN - Met de bootjes van Botenverhuur 't Galgewater vaar je op eigen gelegenheid door de grachten van Leiden. Wordt het een roeiboot, een kano, een waterfiets of een motorsloep?

geopend op afspraak of bel  

Loop binnen in een originele molenaarswoning

leiden, Zuid-Holland (2.33km)  -  Molenmuseum De Valk is een bijzonder overblijfsel uit vroeger tijden. Deze korenmolen uit 1743 telt zeven verdiepingen vol historie. Neem een kijkje in het echte molenaarsleven van vroeger!

's maandags gesloten 

Bootjes en Broodjes - varen in Leiden en Kagerplassen

leiden, Zuid-Holland (2.37km)  -  Na Amsterdam heeft de stad Leiden het meeste water binnen de stadsgrenzen. Profiteer optimaal van deze natuurlijke attractie en huur een bootje van Bootjes en Broodjes.

elke dag geopend 

Bijzondere Collecties Universiteit Leiden

leiden, Zuid-Holland (2.4km)  -  De geur van oude boeken nodigt uit tot een speurtocht naar het verleden - naar het geheim wat verborgen ligt in de bladzijden, zo lang geleden beschreven! Bekijk en bewonder de Bijzondere Collecties van de Universiteit Leiden.

doordeweeks geopend 

Japanmuseum SieboldHuis: schatten uit Japan

leiden, Zuid-Holland (2.44km)  -  Het mooiste uit Japan, maar dan achter de Nederlandse gevel van het SieboldHuis. Dit museum blikt terug op de lange relatie tussen Nederland en Japan.

's maandags gesloten 

Ontdek de verhalen van grote meesters en Leidse lakens

leiden, Zuid-Holland (2.46km)  -  Museum De Lakenhal neemt je mee in de boeiende historie van Leiden, als stad van lakens, universiteiten en bakermat van de Gouden Eeuw. Bewonder schilderijen van grote meesters als Rembrandt, Lucas van Leyden en Jan Steen.

's maandags gesloten 

Rijksmuseum van Oudheden: sta oog in oog met een mummie!

leiden, Zuid-Holland (2.59km)  -  Sta oog in oog met echte mummies en maak kennis met machtige farao's in het Rijksmuseum van Oudheden. Ontmoet Egyptenaren, Romeinen en Grieken en wandel door 300.000 jaar geschiedenis.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Museum het Spinozahuis Rijnsburg

rijnsburg, Zuid-Holland (2.59km)  -  Bezoek het pand waar Benedictus Spinoza zijn filosofische teksten schreef. Hij woonde van 1661 tot 1663 in het dorpje Rijnsburg.

's maandags gesloten 

Leidse Schouwburg

leiden, Zuid-Holland (2.59km)  -  De Leidse Schouwburg heeft een rijke historie en is een prachtig pand om een voorstelling in te bekijken.

open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Soldaat van Oranje - De Musical

katwijk aan zee, Zuid-Holland (2.62km)  -  Beleef Soldaat van Oranje - De Musical in de TheaterHangaar in Katwijk. Een unieke en meeslepende ervaring!

's maandags gesloten 

Rijksmuseum Boerhaave: vijf eeuwen wetenschapsgeschiedenis

leiden, Zuid-Holland (2.63km)  -  Maak je eigen hoestdrankje of bewonder het oudste planetarium van Nederland. Rijksmuseum Boerhaave vertelt het verhaal van vijf eeuwen wetenschappelijke geschiedenis!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van CORPUS