1

Uitstapjes vlakbij Fort Wierickerschans...

Museum Proeverij De Koffietuin

nieuwerbrug, Zuid-Holland (0.65km)  -  Museum Proeverij De Koffietuin bevindt zich in een oude boerderij uit het jaar 1610. Extra leuk: je kunt er je eigen koffie branden en malen.

Het Kaas Museum

bodegraven, Zuid-Holland (2.47km)  -  Leer in het vernieuwde Het Kaas Museum in Bodegraven alles over kaasmaken. Al in de achttiende eeuw werd in deze regio boerenkaas gemaakt.

Het Kookstation

bodegraven, Zuid-Holland (2.55km)  -  Kom koken in het oude stationsgebouw van Bodegraven! Het historische NS-station is omgetoverd tot een ware kookstudio. Voel de culinaire passie en leer nieuwe technieken.

Zwembad De Kuil

bodegraven, Zuid-Holland (2.57km)  -  Zwembad de Kuil heeft een subtropisch recreatiebad, een groot wedstrijdbad en een buitenbad. Attracties als een glijbaan en springtoren in het buitenbad zorgen voor een spetterend verblijf.

Sint Willibrorduskerk Bodegraven

bodegraven, Zuid-Holland (2.72km)  -  In Bodegraven staat de Sint Willibrorduskerk. Deze kerk beschikt over een prachtig orgel, gebouwd door de beroemde orgelmaker Michaël Maarschalkerweerd.

Brouwcafé De Molen

bodegraven, Zuid-Holland (2.87km)  -  Bierliefhebbers opgelet. Echt Molenbier drink je in het Zuid-Hollandse stadje Bodegraven. Brouwer Menno Olivier produceert al jarenlang het bier in Brouwcafé De Molen.

Kaasboerderij De Graaf

bodegraven, Zuid-Holland (3.25km)  -  Geniet op Kaasboerderij De Graaf na een rondleiding van de lekkerste kazen. Daarnaast zijn er verschillende manieren om de omgeving te verkennen.

De Hollandse Boerderij

bodegraven, Zuid-Holland (3.6km)  -  De Hollandse Boerderij is een heerlijk oord op het platteland in Bodegraven. Voor wandelaars en fietsers is het een afstapadres voor een stevige lunch met producten uit de streek. Groepen kunnen overnachten in een van de groepsaccommodaties.

De Reeuwijkse Plassen

reeuwijk, Zuid-Holland (3.97km)  -  Wandel en fiets langs bijzonder mooie plekjes in dit veenlandschap. Zwemmen, surfen, kanoën en luieren aan de waterkant, dat kan bij de Reeuwijkse Plassen.

Openluchtzwembad De Fuut

reeuwijk, Zuid-Holland (4.74km)  -  De Fuut is een mooi openluchtzwembad in Reeuwijk voor een gezellig dagje weg in de buitenlucht. Het zwembad heeft drie verschillende baden en een grote ligweide.

Suppen in het Groene Hart

aarlanderveen, Zuid-Holland (4.8km)  -  Sup over de Nieuwkoopse Plassen in Nieuwkoop met een sup van Suppen in het Groene Hart. Ook suplessen zijn mogelijk!

Streekmuseum Reeuwijk

reeuwijk, Zuid-Holland (4.88km)  -  De geschiedenis van de Reeuwijkse Plassen komt tot leven in het Streekmuseum Reeuwijk. Een verhaal over turfwinning, Goudse boerenkaas en botenbouw.

Uitje Nieuwkoop

nieuwkoop, Zuid-Holland (5.85km)  -  Zin in een actief uitje met elkaar? Stap dan in zo'n leuk fluisterbootje van Uitje Nieuwkoop en vaar de Nieuwkoopse Plassen op. Wat deze boottochtjes anders maakt dan andere zijn de gave opdrachten die je onderweg tegenkomt.

Café - Bistro 't Wapen

reeuwijk, Zuid-Holland (6.13km)  -  Geniet van een heerlijk diner of ga voor een smakelijke lunch na een fietstocht bij Café - Bistro 't Wapen. Een gezellige plek waar lekker en eerlijk eten hoog in het vaandel staat.

Botenverhuur en palingrokerij Hoogerwerf

nieuwkoop, Zuid-Holland (6.39km)  -  Vaar over de Nieuwkoopse Plassen. Werp je hengel uit of geniet van de rustieke omgeving. Na de tocht kun je genieten van een broodje Nieuwkoopse paling. Op ambachtelijke wijze gerookt in het visserscafé.

Drive-in-museum Woerden

woerden, Utrecht (6.74km)  -  Parkeer je auto in parkeergarage Castellum en zie hoe hier eens Romeinen leefden in een gratis tentoonstelling. In het Drive-in-museum in de parkeergarage zijn gratis archeologische vondsten te bewonderen.

Molen de Windhond

woerden, Utrecht (6.81km)  -  Altijd al een kijkje binnenin een molen willen krijgen? Bij Molen de Windhond in Woerden zie je historische werkingen achter het meel maken én kun je terecht in de molenwinkel.

Stadsmuseum Woerden

woerden, Utrecht (6.92km)  -  In Stadsmuseum Woerden ontdek je de geschiedenis van het Groene Hart. Per jaar toont het stadsmuseum vier à vijf tentoonstellingen over dit thema, maar ook schilderijen van de streek en van de stad Woerden.

Het Klooster Woerden

woerden, Utrecht (7.05km)  -  Het Klooster in Woerden is het centrum voor kunsteducatie en podiumkunsten. Ze beschikken over een muziekschool, dansschool en theaterschool.

Kinderboerderij Het Hertenkamp

nieuwkoop, Zuid-Holland (7.43km)  -  Op de kleine kinderboerderij in Nieuwkoop lopen verschillende dieren rond. Geiten, herten, kippen, konijnen: ze hebben ieder hun eigen plekje.

Actieve uitjes bij Boerderij de Boerinn

kamerik, Utrecht (7.45km)  -  Met een grote glimlach verlaat iedere bezoeker van Boerderij de Boerinn het boerenerf. Kom ook naar het platteland voor een actief of juist een ontspannen uitje. Van melkkrukken schilderen tot boogschieten of het boerenbontespel!

Boomkwekerijmuseum

boskoop, Zuid-Holland (7.86km)  -  Bomen zijn prachtig! Bekijk de historie van de boom in het Boomkwekerijmuseum. Achter het museum is een boomkwekerij gevestigd met planten en struiken.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Fort Wierickerschans Bodegraven