Uitstapjes vlakbij Stedelijk Museum Kampen

Ikonenmuseum

kampen, Overijssel (0.1km)  -  Een oud klooster van de Minderbroeders in Kampen huisvest het Ikonenmuseum. Bezoek het museum en geniet van deze Oosters-orthodoxe kunst.

Sigarenfabriek De Olifant

kampen, Overijssel (0.11km)  -  De geur van tabak komt je tegemoet als je sigarenfabriek De Olifant binnenstapt. Hier krijg je een uniek kijkje in de sigarenindustrie van de stad Kampen.

Filmhuis Kampen

kampen, Overijssel (0.17km)  -  Filmhuis Kampen biedt een programma met films die prikkelen en stof tot nadenken geven. Hier zie je vooral cult- en arthouse films die meestal niet uit de koker zijn van de Hollywood filmindustrie. Origineel, gedurfd en soms omstreden!

Stadsgehoorzaal Kampen Filmhuis

kampen, Overijssel (0.17km)  -  In de Stadsgehoorzaal in Kampen verzorgt Ons Theater voorstellingen van beginnende én bekende artiesten. Het theater kent veel afwisseling in genres. Er zijn familievoorstellingen, cabaret, toneel, dans, klassiek en speciale optredens.

Café Den Hertog

kampen, Overijssel (0.18km)  -  Een weekendje in de omgeving van Kampen? Kom gezellig een biertje drinken bij Café Den Hertog, het leukste feestcafé van Kampen.

Kleinste huisje van Kampen

kampen, Overijssel (0.25km)  -  'Klein maar fijn', luidt het gezegde. En zo is het maar net. In het kleinste huisje van Kampen komt de historie tot leven met spullen uit 'grootmoeders tijd'.

Kinderboerderij Cantecleer

kampen, Overijssel (0.58km)  -  Bak zelf pannenkoeken, knuffel met boerderijdieren en help met hooien. Bij Kinderboerderij Cantecleer in het stadscentrum van Kampen ben je niet zomaar uitgekeken!

Kamper Koggewerf

kampen, Overijssel (0.63km)  -  De Kamper Koggewerf ademt geschiedenis. Hier vind je het oudste varende schip van Nederland: de Kamper Kogge. Kom eens kijken op de werf, in de oude vissershuisjes of luister naar de zeemansverhalen van de Sprooksprekers.

Zwembad De Steur

kampen, Overijssel (0.75km)  -  Zwembad De Steur in Kampen is geschikt voor jong en oud. Met onder andere kruidenbaden, een glijbaan en een wildwaterkreek. Bij mooi weer gaat het dak open!

Molen D'Olde Zwarver

kampen, Overijssel (1.73km)  -  Altijd al eens een molen van binnen willen bekijken? Kom dan op bezoek bij Molen d'Olde Zwarver en leer alles over de werking van deze molen.

Escaperoom Kampen

kampen, Overijssel (1.8km)  -  Escaperoom Kampen laat je het mysterie van de monniksorde oplossen. Een heuse monnik geeft je instructies en daarna moeten jullie zelf aan de slag!

Orgelbouw Kaat en Tijhuis Orgelmakers

kampen, Overijssel (2.08km)  -  Bij het bedrijf van Kaat en Tijhuis in Kampen is alles te ontdekken over orgels en orgelbouw. Het bedrijf is toonaangevend ambachtelijk sinds 1950. Wil je een keer rondkijken tussen de orgels, maak dan een afspraak.

Gemaal Kampen

kampen, Overijssel (2.68km)  -  Gemaal Broeken en Maten wordt tegenwoordig niet meer gebruikt, maar werkt nog steeds! Bekijk het gemaal tijdens een rondleiding of breng er een dagje door en kies uit de vele activiteiten rondom het gemaal.

Zuivelboerderij Erf 1

kampen, Overijssel (4.66km)  -  Neem een kijkje op Zuivelboerderij Erf-1! Hier uit het boerenleven zich in ambachtelijk bereide zuivelproducten. Van heerlijke vanille vla tot karnemelk en karneboter.

Restaurant De Oase

zalk, Overijssel (7.64km)  -  Café Eethuis De Oase staat al jaren bekend vanwege haar lekkere eten. Breng ook eens een bezoek aan en ervaar de oase van gastvrijheid.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Stedelijk Museum Kampen