1

Uitstapjes vlakbij LeeuwerikHoeve

Aventoer indoor- en outdoorpark

burgum, Friesland (1.53km)  -  Aventoer in Burgum laat de harten van avonturiers sneller kloppen; met speelplezier binnen en buiten! Met bewegende stoelen en spannende special effects is de 7D-bioscoop een echt filmavontuur. Of klauter door het klimpark en tokkel van grote hoogte.

elke dag geopend 

Streekpad Noardlike Fryske Wâlden

burgum, Friesland (1.97km)  -  Loop langs kleine akkers omzoomd door houtwallen en elzensingels. Over de oude halepaden, verbindingsroutes die bewoners gebruikten om via andermans erf snel ergens te komen. Langs leuke Friese plaatsjes en door het Nationaal Park de Alde Feanen.

elke dag geopend 

Zwemparadijs Jonas en de Walvis

sumar, Friesland (3.07km)  -  Jonas en de Walvis is de ideale plek voor een leuk dagje met kinderen. Naast zwemmen kun je er ook klauteren en klimmen op speeltoestellen.

open op zondag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Vier een gezellige familiedag met oud-Hollandse spelletjes

sumar, Friesland (3.07km)  -  Aan het Friese Bergumermeer verzamelen families zich voor een gezellige dag samen. Om een rondvaart te maken, bij te kletsen of samen met z'n allen het water in te plonzen van het waterparadijs. En natuurlijk hoort hier lekker eten bij!

elke dag geopend 

De Fierljeppolder en Het Fierljepmuseum

noordbergum, Friesland (3.19km)  -  Altijd al eens willen fierljeppen? In het dorpje Noordbergum ga je helemaal los met deze typisch Friese sport. Next level slootje springen!

open op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Klompenmuseum Scherjon's Klompenmakerij

noardburgum, Friesland (3.26km)  -  Klompenmuseum Noardburgum produceert elke week honderden klompen. Kom kijken naar dit mooie ambacht!

's zondags gesloten 

De Schierstins

veenwouden, Friesland (5.26km)  -  De Schierstins is een van de weinige bewaarde kastelen in Friesland. De expositie Ljocht en Skaad laat zien hoe het er aan toe ging in kastelen en kloosters.

's maandags gesloten 

Park Vijversburg

tytsjerk, Friesland (5.32km)  -  Park Groot Vijversburg ligt in Tytsjerk, vlakbij Leeuwarden. Het is een historisch park met bomen van meer dan honderd jaar oud. In het park is veel ruimte voor cultuur. Zo is er een cultureel podium. Tussen de bomen ligt het landhuis Villa...

elke dag geopend 

Skûtsjemuseum Earnewâld

eernewoude, Friesland (6.61km)  -  Duik in het leven van de vroegere zeilschippers. Het Skûtsjemuseum Earnewâld laat alles zien over skûtsjes en het vroegere vissersleven. Spring maar aan boord en vaar een stukje met een skûtsje.

vandaag nog gesloten, geopend 30 april t/m 9 oktober, van 13:00 uur tot 17:00 uur 

Rondvaardij Princenhof

eernewoude, Friesland (6.64km)  -  Vertrek vanuit Eernewoude voor een rondvaart over de Friese meren. Kies uit een middag- of dagtocht of een moonlightcruise. De boot kan ook worden afgehuurd voor een varend feest.

elke dag geopend 

Annage Skutsjesilen

earnewâld, Friesland (6.76km)  -  Bij Annage kan je vergaderen, skûtsjesilen en vele andere fantastische bedrijfsuitjes beleven in de groenste locatie aan het water van Friesland!

geopend op afspraak of bel +31 (0)511 53 93 39 

Speel- en dierenpark Sanjes Safari

veenwouden, Friesland (6.77km)  -  Regen, sneeuw of zonneschijn, een dagje uit valt bij Speelpark Sanjesfertier nooit in het water! Het park heeft naast een binnen- en buitenspeeltuin ook een dierenpark, waar onder meer kamelen, stokstaartjes en struisvogels leven.

open op zondag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag 

Natuurmuseum Bruinenberg

zwaagwesteinde, Friesland (6.85km)  -  Ontdek de natuur van Noordoost-Friesland in Natuurmuseum Bruinenberg, onderdeel van Dierenpark SanjesZoo.

elke dag geopend 

Avontuurlijk dagje uit in AquaZoo Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (6.88km)  -  In AquaZoo Leeuwarden leven verschillende soorten dieren. En niet alleen in het water! Kangoeroes, ringstaartmaki's en pinguïns lopen vrij rond tussen de bezoekers. Het park zit vol avontuurlijke speelplekken.

elke dag geopend 

Nationaal Park De Alde Feanen

earnewâld, Friesland (7.36km)  -  In het Nationaal Park De Alde Feanen ontdek je de prachtige Friese natuur. Geniet van open water, uitgestrekte rietvelden, moerassen en grasland.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 30 september, van 10:00 uur tot 16:00 uur 

Intratuin Drachten

drachten, Friesland (9.43km)  -  Verander niet alleen de tuin, pak ook het terras en de woonkamer even mee. Intratuin Drachten barst van de leuke woonaccessoires.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van LeeuwerikHoeve