Uitstapjes vlakbij Ginkelse Heide

Edese Schaapskudden

ede, Gelderland  -  In Ede zijn twee schaapskooien nog steeds in gebruik. De Stichting Edese Schaapskudde houdt de schaapskooien in stand. Kom gerust eens langs en maak een praatje met de schaapherders.

Uitkijktoren Valenberg

otterlo, Gelderland (1.65km)  -  In natuurgebied Planken Wambuis vind je Uitkijkpunt Valenberg. Bij helder weer heb je hier een fantastisch uitzicht op onder andere Radio Kootwijk, Jachthuis Sint Hubertus.

Natuurgebied Planken Wambuis

otterlo, Gelderland (2.09km)  -  Ontdek de enorme variatie aan natuur in natuurgebied Planken Wambuis. De paden voeren je langs grote stukken heide, heerlijk rustige bossen en zandverstuivingen. Tussen al deze prachtige natuur spot je misschien ook nog een aantal wilde dieren.

Historisch Museum Wolfheze

wolfheze, Gelderland (2.96km)  -  Historisch Museum Wolfheze vertelt het verhaal van de psychiatrie in de laatste 100 jaar. Het museum heeft een collectie van historische gebruiksvoorwerpen die in de psychiatrie gebruikt werden.

Kwekerij en tuin De Boschhoeve

wolfheze, Gelderland (3.21km)  -  De privétuinen van kwekerij De Boschhoeve zijn een bezoek meer dan waard. Maak een wandeling, koop leuke vintage spulletjes in het winkeltje, of geniet in de theeschenkerij van de befaamde Boschhoeve-thee.

Midgetgolfbaan de Dikkenberg

bennekom, Gelderland (4.92km)  -  Midgetgolfbaan de Dikkenberg is al jarenlang in familiebeheer. Het fraaie midgetgolfpark in Bennekom heeft een gezellige, ontspannen uitstraling. Voor een redelijke prijs kunnen bezoekers hier een rondje midgetgolfen. Na afloop kun je op het...

Golfclub Heelsum

heelsum, Gelderland (5.18km)  -  Golfen op heidelandschap brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Golfclub Heelsum staat in het teken van natuurontwikkeling en gastvrijheid.

De Oude Herbergh

oosterbeek, Gelderland (5.4km)  -  De Oude Herbergh is een sfeervol pannenkoekenrestaurant en B&B aan de rand van Oosterbeek. Het centrum en de prachtige Nederrijn liggen op loopafstand.

Pannenkoekenhuis Den Strooper

arnhem, Gelderland (5.76km)  -  Bij Pannenkoekenhuis Den Strooper geniet je van ambachtelijk gebakken pannenkoeken. Door de overkapping en de warmtelampen kan je zelfs als het minder mooi weer is je pannenkoek op het terras verorberen.

't Pannekoekhuis Schaarsbergen

arnhem, Gelderland (5.96km)  -  In het nostalgische 't Pannekoekhuis, gevestigd in een oude boerderij, worden al sinds 1985 pannenkoeken gebakken. Ideaal ter afsluiting van een dagje uit in één van de attracties vlakbij: het Nederlands Openluchtmuseum, Burgers' Zoo en De Hoge...

Informatiecentrum Renkums Beekdal

renkum, Gelderland (6.19km)  -  Informatiecentrum Renkums Beekdal is mooi gelegen, aan de rand van het beekdal. Het centrum heeft vaste en wisselende exposities, een kleine natuurwinkel en een assortiment streekproducten. Je komt hier alles te weten over de Renkumse Poort.

Arboretum Oostereng

wageningen, Gelderland (6.24km)  -  Eerst wist bijna niemand van het bestaan van Arboretum Oostereng. Deze verwilderde botanische tuin is sindsdien helemaal opgeknapt door vrijwilligers en klaargemaakt om bezoekers en natuurliefhebbers te ontvangen.

OERRR speelnatuur Mosselse Zand

otterlo, Gelderland (6.31km)  -  Wie durft er stoer in een boom te klimmen? En wie maakt de mooiste hut? Kom geulen graven in het zand en vul ze met water uit de pomp! Kinderen leven zich helemaal uit in OERRR speelbos Mosselse Zand bij Otterlo.

Filmhuis Oosterbeek

oosterbeek, Gelderland (6.37km)  -  Geniet van leuke films met een klein gezelschap. Bij Filmhuis Oosterbeek staan goede films, gezelligheid en interactie met het publiek centraal.

Oude Kerk Oosterbeek

oosterbeek, Gelderland (6.84km)  -  De Oude Kerk Oosterbeek is duizend jaar oud en is daarmee een van de oudste kerken van Nederland. Na het geweld van het laatste oorlogsjaar werd ontdekt dat de kerk veel ouder was dan gedacht.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Ginkelse Heide