Meer lezen over Mauritshuis

Bekijk de 'nieuwe' Rembrandts

amsterdam, Noord-Holland  -  Marten en Oopjen, een pasgetrouwd stel. Niemand minder dan Rembrandt schilderde hun metershoge portret. Nu (eindelijk) te zien!

Kunst uit de kelder

den haag, Zuid-Holland  -  Bewonder verborgen kunst uit het depot van het Mauritshuis.

Kijk in het jaar van musea

landelijk  -  De Nederlandse musea hebben een goed jaar achter de rug. Benieuwd naar de publiekstrekkers en wat er dit jaar staat te gebeuren?

Selfies uit de Gouden Eeuw

den haag, Zuid-Holland  -  Bekijk een overzicht van Nederlandse schilders die zichzelf op het doek zetten. Selfies uit de Gouden Eeuw!

'Saul en David' écht van Rembrandt

den haag, Zuid-Holland  -  Het kostte het nodige werk, maar nu is het duidelijk: het schilderij 'Saul en David' is inderdaad geschilderd door Rembrandt.

Buitenkans: kunstwerken uit New York

den haag, Zuid-Holland  -  Nog nooit leende het museum in New York zo'n groot deel van The Frick Collection uit. Bekijk de kunstschatten in het Mauritshuis.

Juweel van Den Haag fonkelt weer

den haag, Zuid-Holland  -  De pronkkamer van het land, het Mauritshuis, opent na twee jaar poetsen, werken en vernieuwen vrijdag de deuren. Met de koning!

Het mooiste van het nieuwe Mauritshuis

den haag, Zuid-Holland  -  "Dit schilderij betovert mij elke weer." Assistent-conservator van het Mauritshuis, Geerte Broersma, vertelt over 'haar' museum.

Prinsjesdag 2012

den haag, Zuid-Holland  -  Prinsjesdag is altijd een enorm spektakel. Wie draagt dit jaar het gekste hoedje?

Dagje uit dit weekend!

Sluit de meivakantie knallend af met deze leuke weekendtips! DagjeWeg.NL weet waar je moet zijn.

Laatste glimp van het Mauritshuis

den haag, Zuid-Holland  -  Het meisje van Vermeer is er dit weekend nog thuis, maar daarna sluit het Mauritshuis de deuren hermetisch. Kom nog snel kijken!

Laatste glimp van het Mauritshuis

den haag, Zuid-Holland  -  Het meisje van Vermeer is er dit weekend nog thuis, maar daarna sluit het Mauritshuis de deuren hermetisch. Kom nog snel kijken!

Museumnacht Den Haag 2011

den haag, Zuid-Holland  -  Ooit wel eens 's nachts in een museum willen kijken? Grijp dit weekend je kans tijdens de Haagse Museumnacht.

Droom Mauritshuis in vervulling

den haag, Zuid-Holland  -  Het Mauritshuis zag een droom in vervulling gaan met de aankoop van schilderij van Jan Steen.

Mauritshuis gaat onder de grond

den haag, Zuid-Holland  -  Het Mauritshuis in Den Haag presenteerde gisteren een ambitieus uitbreidingsplan, inclusief een ondergrondse foyer.

Boijmans showt valse Vermeers

rotterdam, Zuid-Holland  -  Hoe Han van Meegeren de boel bedonderde en toch een plaatsje tussen de grootste schilders krijgt.

Mauritshuis gaat uitbreiden

den haag, Zuid-Holland  -  Het Mauritshuis gaat uitbreiden! Er komt een ondergrondse tunnel naar het tegenoverliggende gebouw Plein 26.

De aardbeien van Coorte

den haag, Zuid-Holland  -  Na de succesvolle tentoonstelling 'Hollanders in Beeld', komt het Mauritshuis met één Hollander in het bijzonder: Adriaen Coorte.

Topjaar Mauritshuis

den haag, Zuid-Holland  -  Bijna een kwart miljoen mensen bezochten in 2007 het Mauritshuis. Publiekstrekker was de tentoonstelling 'Hollanders in beeld'.

Museum Plus Bus bezorgt ouderen gratis dagje weg

Bewoners van verzorgingstehuizen en ouderen met thuiszorg kunnen vanaf volgend jaar gratis met de Museum Plus Bus om musea te bezoeken. Zeven grote musea doen mee aan het project. "We richten ons op ouderen die nog wel naar het museum willen, maar...

Bijzondere Hollanders

den haag, Zuid-Holland  -  Het Mauritshuis in Den Haag toont dit najaar een bijzondere overzichtstentoonstelling van de Nederlandse portretschilderkunst in de Gouden Eeuw. Veel van de doeken zijn geleend van musea over de hele wereld. De tentoonstelling 'Hollanders in...