1

Uittipsgezin in Alkmaar en in de buurt van Alkmaar

Dagje uit dit weekend

archief oud artikel de rijp, Noord-Holland  -  Omgeven door een waas van oranje en rood-wit-blauw vieren we het weekend! Wat is er allemaal te doen in Nederland?

Cultureel genieten onder de bomen

archief oud artikel alkmaar, Noord-Holland  -  Podium onder de Boom is letterlijk wat de titel doet vermoeden. Een festival dat plaats vindt onder de oude eiken van Alkmaar.

Zuurkool eten in Alkmaar

archief oud artikel alkmaar, Noord-Holland  -  Kom vandaag naar Alkmaar en vier het Alkmaars Ontzet mee. Zuurkool, een grote vuurwerkshow en kaasdraagwedstrijden!

Geniet van de goudgele kaasstad

archief oud artikel alkmaar, Noord-Holland  -  Goudgele kazen liggen rij aan rij te wachten op de kaasmarkt in Alkmaar. Geniet van het schouwspel met kaasdragers en kaasmeisjes.

Proef van de beste whisky

archief oud artikel alkmaar, Noord-Holland  -  Scotch whisky, blended of single malt. De echte whiskyliefhebbers weten al genoeg. Kom proeven op het Whisky Festival.

Einde voor de blauwalg?

archief oud artikel ursem, Noord-Holland  -  Heeft het laatste uur van de blauwalg geslagen? Binnenkort start een proef om de vorming van de bacterie te voorkomen.

Museum en Beeldentuin Nic Jonk

grootschermer, Noord-Holland  -  De beeldentuin van Nic Jonk is een verrassend museum, waar prachtige kunst en natuur samengaan. Hier wordt het levenswerk van de kunstenaar geëxposeerd.

Het Hollands Kaasmuseum

alkmaar, Noord-Holland  -  Het Hollands Kaasmuseum is gevestigd in het oude Alkmaarse Waaggebouw. Het museum vertelt over de geschiedenis van het kaasmaken.

Park Rekerhout

alkmaar, Noord-Holland  -  Wie waagt zich op die spannende vlonder door het moeras? Of geniet je liever van de zon op de bloemrijke speelweide? Genieten, spelen en leren. In Park Rekerhout kan het allemaal!

Alkmaar Stedentrip

alkmaar, Noord-Holland  -  De Noord-Hollandse stad staat bekend om de vismarkt en de kaasmarkt. Daar moet je eens een dagje heen om te slenteren! Daarnaast heeft Alkmaar ook diverse kerken en musea. Inspiratie voor een dagje Alkmaar!