1

Dagtrips natuur Apeldoorn

Uittipsnatuur in Apeldoorn en in de buurt van Apeldoorn

Giro-gekte in Gelderland

archief oud artikel apeldoorn, Gelderland  -  Op 6 mei start de Giro d'Italia 2016 in het Gelderse Apeldoorn. De renners scheren door Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en omgeving.

Sisi, het sprookje voorbij

archief oud artikel apeldoorn, Gelderland  -  We kennen het filmsprookje, maar wie kent het echte leven van Sisi? Op Paleis Het Loo zie je ook de, soms bizarre, werkelijkheid.

Machtige vogels op je bruiloft

archief oud artikel loenen, Gelderland  -  De vogels van valkenier Reinier de Vries staan te popelen om hun kunsten te vertonen op jouw bruiloft of jubileum.

Gezocht: apenverzorger

archief oud artikel apeldoorn, Gelderland  -  Welk kind is de gelukkige en wordt voor één dag verzorger van al die apen in de Apenheul? Doe mee met de prijsvraag!

Open Erf De Groote Modderkolk

loenen, Gelderland  -  Sta oog in oog met het brandrode rund op de biologische zorgboerderij De Groote Modderkolk. Iedereen mag gerust een kijkje nemen op het boerenerf en iets drinken in de theeschenkerij.

Valkenier Reinier de Vries

loenen, Gelderland  -  Reinier de Vries komt graag met zijn roofvogels op bezoek om een lezing of demonstratie te geven. Een bijeenkomst of feest krijgt er een speciaal tintje door!

Radio Kootwijk

radio kootwijk, Gelderland  -  Radio Kootwijk is gebouwd rond het zendstation uit 1918 dat zorgde voor direct contact met Nederlands-Indië. De imposante 'Kathedraal' midden op de heide valt direct op. Het gebouw is soms toegankelijk voor publiek, het natuurgebied het hele jaar.

Het Aardhuis - bezoekerscentrum en wildpark

hoog soeren, Gelderland  -  Het Aardhuispark is het bezoekerscentrum van Kroondomein Het Loo, een koninklijk landgoed. Begin in het historische jachtchalet en maak een wandeling door het wildpark, waar edelherten, damherten en reeën leven.

Schaapskudde Loenen

loenen, Gelderland  -  De schaapskudde is dagelijks op de heide van de Loenermark te vinden. Ontmoet de kudde en zie hoe de schaapherder met zijn honden te werk gaat.