Uittips van de redactie cultuur-historie in Den Bosch

16 artikelen en reportages cultuur historie in den bosch

Binnengluren bij Bossche basiliek

den bosch, Noord-Brabant  -  Den Bosch heeft haar eyecatcher weer terug. De Sint-Janskathedraal verruilde de steigers voor blinkend wit marmer.

Beklim trots van Den Bosch

den bosch, Noord-Brabant  -  Klim 43 meter naar boven en geniet van een prachtig uitzicht vanaf de Sint Janstoren. Den Bosch verrast!

De spannende reis van een kopje koffie

archief den bosch, Noord-Brabant  -  Chocolade en koffie, weet je wel waar dat vandaan komt? In het Noordbrabants Museum ontdek je wie dat naar Nederland brachten.

Grafschennis in Den Bosch

archief den bosch, Noord-Brabant  -  In Den Bosch zijn drie schedels gestolen van opgegraven militairen. Het is grafschennis, volgens een archeoloog.

Sint-Jan bijna boven Jan

archief den bosch, Noord-Brabant  -  De restauratie van de Sint-Janskathedraal in Den Bosch zit er bijna op. Het mooiste: je kunt het resultaat amper zien.

Sint-Jan is ouder

archief den bosch, Noord-Brabant  -  De Sint-Janskathedraal blijkt ouder dan gedacht. De restauratie van de trots van Den Bosch bracht dit aan het licht.

Win 2 vrijkaartjes en voel je Alice in Wonderland in Doloris' Meta Maze

prijsvraag Loop, kruip en klim door Doloris' Meta Maze: een enorm doolhof van wel vierhonderd vierkante meter met meer dan veertig bijzondere ruimtes. Allemaal ontworpen door kunstenaars. Je dwaalt van de ene droomwereld naar de andere fantasie. Sta op de bodem van een oude put, volg muziek door mysterieuze...