Uittips cultuur-historie Groningen

Uittipscultuur-historie in Groningen (23)

Een dagje uit naar de begraafplaats

groningen, Groningen  -  Het klinkt een beetje griezelig. Een excursie over de begraafplaats. Maar in Groningen denken ze daar anders over.

Er staat een wieg in Het Hoogeland

warffum, Groningen  -  Openluchtmuseum Het Hoogeland heeft een bijzondere expositie. In Warffum wordt de geschiedenis van de blijde gebeurtenis verteld.

Zoek archeologische schatten in winkels

groningen, Groningen  -  Speur in de Groningse binnenstad naar historische bodemschatten. Negentien winkels tonen archeologische vondsten in hun etalages.

Koningin bij Prins Claus Concert

groningen, Groningen  -  Koningin Beatrix was gisteren aanwezig bij het Prins Claus Concert. Het was de tweede editie van het concert ter ere van de prins.

Groninger Museum verwelkomt Rusland

groningen, Groningen  -  Het Groninger Museum heropent op 19 december met werk van Russische kunstschilders. Het oriëntalisme viert hier hoogtij.

Win 4 tickets voor De Ontdekhal

prijsvraag Kom erachter hoe tof techniek is in De Ontdekhal, gevestigd in een voormalig tuincentrum in de Utrechtse wijk Overvecht! Hoe moet dat eigenlijk, solderen? En wat kun je allemaal maken van piepschuim? Kinderen tussen 4 en 12 jaar zijn van harte welkom om zelf aan de slag te gaan tijdens allerlei...