1

Dagtrips Heerlen

Uittips  Heerlen en omgeving

Vechten om een kus van de jonkvrouw

archief oud artikel hoensbroek, Limburg  -  Kasteel Hoensbroek is het toneel van een Ridderfestijn. De ridders in hun harnas strijden dan om de gunsten van jonkvrouwe Caecilia. Tijdens het Hemelvaartweekend, 19 en 20 mei en tijdens Pinksteren, zondag 27 en maandag 28 mei, staat het...

Net als de Romeinen

archief oud artikel heerlen, Limburg  -  Een harnas dragen, een Romeinse kapsalon bezoeken of mozaïek maken. Dat kan tijdens het Romeinse weekend in het Thermenmuseum. Op 18 en 19 november slaan de soldaten hun kamp op in Heerlen en geven inzicht in het leven uit die tijd.

Poep is vies?!

archief oud artikel heerlen, Limburg  -  Wat is er eigenlijk gewoner dan poep? Poep is interessant, spannend en bovenal leuk. In de taboedoorbrekende tentoonstelling POEPgoed in Bibliotheek Heerlen kunnen bezoekers op een wel heel aparte manier in poep verdiepen. De tentoonstelling is...

Feest bij Ridder Hoen

archief oud artikel hoensbroek, Limburg  -  Van woensdag 28 december tot en met 30 december is het feest op Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg. Het kasteel wordt dan bevolkt door een kok, een lakei en dienstmeiden. Zij maken zich op voor het nieuwjaarsfeest.

Theater Heerlen

heerlen, Limburg  -  Cabaret, dans, musicals en toneel: bij Theater Heerlen bezoek je de mooiste voorstellingen voor jong en oud. Bekende musicals, intieme concerten en nog veel meer.