Wat te doen volwassenen in Zeeland

12 artikelen en reportages volwassenen in zeeland

De Ruyter tovert brieven uit koker

archief vlissingen, Zeeland  -  Het standbeeld van Michiel de Ruyter geeft geheimen prijs. In een pas ontdekte koker kwamen brieven en foto's tevoorschijn.

Taxatie Bijbels in museum Goes

archief goes, Zeeland  -  Tijdens de Museum Na|8 kunnen bezoekers van het Historisch Museum de Bevelanden hun eigen bijbeltjes, psalm- en gebedenboeken laten taxeren. De Museum Na|8 vindt vrijdag 18 oktober plaats en is een actie van Zeeuwse musea.

"Nederland produceert begin 17e eeuw amper papier"

archief middelburg, Zeeland  -  Nederland produceerde tussen 1600 en 1650 nauwelijks papier. Het werd voornamelijk geïmporteerd. Dat heeft het Zeeuws Archief ontdekt. Vrijdag wordt in Middelburg een boek over het onderwerp gepresenteerd.

Gezonken VOC-schatten

archief vlissingen, Zeeland  -  9 januari 1740. Tijdens een zware storm probeert - een dag na vertrek – het zeeschip De Rooswijk voor anker te gaan voor de kust bij de Britse plaats Ramsgate. Helaas mislukt dat jammerlijk. Het schip met honderden zilveren en gouden munten...

Win 2 vrijkaartjes voor Monkey Town Delft

prijsvraag Wat als er nou eens een speelparadijs was met een unieke peuterzone, een gratis rolschaatsbaan, een Lasergame (gratis bij een regulier ticket), comfortabele stoelen en een rolschaatsbaan? Dat klinkt als lekker veel actie voor de kinderen, zodat je als ouder geen omkijken naar ze hebt en zelf kunt...