1

Weg dit weekend

Kijk ook op de UITkalender van DagjeWeg.NL. Redactioneel door

archief oud artikel 17 juni 2009 Landelijk De zon lijkt het dit weekend een beetje af te laten weten, maar dat is er geen reden om binnen te blijven: er is genoeg te doen. Iedereen die zaterdag in Den Haag komt, zal merken dat er iets heel feestelijks aan de hand is. De natuur in? Ga dit weekend eens op vleermuis-excursie! Wie van zijn vliegangst af wil komen, moet in Lelystad wezen.

Open tuinen dagen

LANDELIJK, AMSTERDAM - Altijd leuk, om open tuinen te bezoeken. Veel particulieren stellen de zorgvuldig bewerkte tuin open voor het publiek. Via Open Tuinen Net is er altijd wel een te bezichtigen tuin in de buurt te vinden. Ook in Amsterdam organiseren de Amsterdamse Grachtenmusea de Open Tuinen Dagen. Dertig prachtige grachtentuinen zijn zomaar te bezichtigen.

Zeilen met My Fair Lady

Boek voor dit weekend - of voor één van de volgende weekenden - een leuk zeilarrangement. My Fair Lady is een luxe zeiljacht die afvaart vanaf Enkhuizen. Het schip is groot genoeg voor twaalf personen. Er zijn dagarrangementen, maar het is ook mogelijk om een heel weekend of zelfs een hele week met de boot op stap te zijn.

Natuurexcursies

LANDELIJK - Overdag zie je ze niet, maar als het begint te schemeren komen ze te voorschijn. Ga eens mee op vleermuisexcursie. Op zondag 21 juni wordt er een excursie gehouden op landgoed Strijthagen, waar allerlei soorten vleermuizen en vuurvliegjes rondfladderen. Op vrijdag 19 juni is er ook al zo'n excursie, in Wormer- en Jisperveld. Opgeven voor deze excursies kan via de website van Natuurmonumenten. Op die website staan nog veel meer natuurexcursies, fietstochten en wandeltochten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie tocht door het waterrijke Beekbergerwoud?

Afrikaanse Workshops

GOES - Op zaterdag 20 zijn er op de Grote Markt in Goes verschillende Afrikaanse Workshops te doen. De workshops zijn vooral voor kinderen heel leuk. Zij leren onder meer hoe ze een praatstok kunnen maken of hoe je kralen rijgt. Natuurlijk is er ook muziek van Djembé's en zijn er Afrikaanse lekkernijen. Durfals mogen een ritje maken op een kameel. Er zijn ook mooie hotels in Goes.

Vliegangstweekend

LELYSTAD -Voor mensen die er elk jaar weer moeite mee hebben om in een vliegtuig te stappen organiseert de Aviodrome, in samenwerking met Stichting VALK, een ‘vliegangstweekend'. Op 20 en 21 juni is bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome de Jumbojet beschikbaar voor workshops over vliegangst. Eerder schreef DagjeWeg.NL al een artikel over deze vliegangst workshops.

Gelderse Regiodag

APELDOORN -Maak kennis met 'de provincie'. In Apeldoorn wordt zaterdag 20 juni de 'Gelderse Regiodag' gehouden, een dag vol techniek, natuur, kunst en cultuur ontdekken, kijken, beleven en ervaren. Er zijn natuurlijk ook allerlei streekproducten te eten.
Van 10.00 tot 17.00 uur in het centrum van Apeldoorn. Tip: boek een hotel in Apeldoorn, zodat u tijd genoeg heeft voor alle uitstapjes in Apeldoorn.

Ballonnenfiesta in Zwolle

ZWOLLE -In park De Wezenlanden in Zwolle is van 17 tot en met 20 juni het Ballonspektakel. Iedere avond vertrekken rond acht uur de ballonnen. Voor en na die tijd is er ook van alles te doen in het park. De toegang is gratis. U woont niet in de omgeving? Boek dan een leuk hotel in Zwolle. En maak ook gelijk wat uitstapjes in Zwolle.

Nijntje is jarig

UTRECHT - Op zondag 21 juni wordt nijntje 54 jaar. Zij viert haar feest op deze dag voor al haar vrienden in het dick bruna huis, het Centraal Museum nodigt groot en klein hiervoor uit. Ter ere van haar verjaardag wordt er door nijntje een nieuwe animatietour gelanceerd. Dit gebeurt samen met een van de jonge dick bruna huis bezoekers. Daarnaast zijn er de hele dag feestelijke activiteiten georganiseerd. Kinderen die - net als Nijntje - op 21 juni jarig zijn, mogen gratis naar binnen. Hen staat ook nog een leuk cadeautje te wachten.
Boek ook een hotel in Utrecht!

De beste remedie tegen langdurige zomerkriebels is een langdurige vakantie in Nederland. DagjeWeg.NL is uw 'apotheker', met leuke ideeën voor een weekendje weg en een compleet overzicht van bungalowparken in Nederland.

DEN HAAG - In Den Haag is het deze zaterdag Roze Zaterdag, een evenement dat zich vanaf 13.00 uur ontvouwt in de mooiste plekjes van de Haagse binnenstad. Op het feest treden allerlei bekende artiesten op, zoals Ellen ten Damme en Gerard Joling. Plak er gelijk een overnachting aan vast in één van de hotels in Den Haag.

Slag bij Waterloo

In Waterloo, België, ligt de slag bij Waterloo nog vers in het geheugen. Mocht het vergeten zijn, het jaarlijks terugkerend gebulder van kanonnen en de scherpe kruitdampen halen het verleden weer scherp voor de geest. Ga ook kijken op het enige slagveld ter wereld dat intact werd bewaard. Of dat nu iets is om trots op te zijn? Anyway, hier is het te vinden! Reserveer wel een bivak in de buurt.

Ontdek de regio's van Nederland

Volg de journalisten van DagjeWeg.NL op de voet en reis met ze mee naar een van de bijzondere regio's in Nederland. Geniet met volle teugen en maak er een lekker weekendje van!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 juni 2009 - 1874