Natuurlijk Nijmegen

Natuurmuseum Nijmegen | Redactioneel door

Tips voor een dagje natuur rondom Nijmegen

3 juni 2010 Natuur Nijmegen, Gelderland Waar moet je heen voor de groenste uitjes? Natuurlijk naar Nijmegen! In en rondom deze Gelderse stad vind je de mooiste parken, de leukste kinderboerderijen en zelfs een Natuurmuseum. Word een echte Tarzan of Jane en duik in de natuur!

Musea
De natuur kun je op verschillende manieren beleven. Buiten, maar ook binnen. Het Natuurmuseum Nijmegen is dé plek om tijdens een regenachtige dag toch te genieten van al het moois, wat de natuur te bieden heeft. Alles over het Gelderse rivierengebied ontdek je in het Natuurmuseum. Vlakbij het museum ligt het mooie natuurgebied de Gelderse Poort, leuk voor een fietstocht of wandeling. Mensen genieten al jaren heel dicht bij huis van de natuur: gewoon in hun eigen tuin. Het Tuinmuseum in Lent laat zien hoe de tuinbouwtraditie zich ontwikkelde van voor de Tweede Wereldoorlog tot aan nu.


Kinderboerderijen
Geen grote dierentuin in de omgeving van Nijmegen, maar wel veel gezellige kinderboerderijen. Bij kinderboerderij 't Boerke is het een leuke beestenboel. Ontmoet gezellige geiten, mekkerende schapen, boerderijkat Luna en pony's Loesje en Winnie. Er is zelfs een leguaan op de kinderboerderij. Midden in het Goffertpark ligt kinderboerderij de Goffert. Hier leren kinderen alles over dieren, natuur en milieu. De kinderboerderij is een leuke bestemming voor een schoolreisje. In het mooie Florapark bevindt zich Dierenweide Kobus. Het leuke aan deze kinderboerderij is dat je bijna alle dieren mag aanraken en aaien. Op de boerderij wonen ook twee pony's en soms kun je zelfs een ritje met ze maken op de ponywagen.Parken

Het bekendste park van Nijmegen is het Kronenburgerpark. Frank Boeijen zong er zelfs een lied over. In 2006 kreeg het Kronenburgerpark een opknapbeurt en het bevindt zich nu tegen de oude stadswal. Niet veel verderop vind je de Kronenburgertoren, het Rondeel en de Jacobstoren. Ook de meandervormige vijver, de knuppelbrug, de volière en het hertenkamp zijn het bezoeken waard. In het park bevinden zich wel 150 soorten bomen! Geniet van de heerlijke rust in Hortus Arcadië. In de prachtige botanische tuin ontmoet je spechten, eekhoorns, karpertjes, spinnen, kikkers, padden, libellen en vlinders. Ook zijn er een heleboel bijzondere en interessante planten, struiken en bomen te zien in deze tuin. In de arcadische tuin is het heerlijk genieten op het mooie terras.Nog meer natuur

Imkerij Immenhof
Veel mensen vinden de stekende zwart-gele beestjes heel vervelend. Maar de honingbij is eigenlijk ontzettend handig. Hoe kunnen we anders genieten van het vloeibare goud? Imkerij Immenhof vertelt alles over dit wonder van de natuur. Een wandeling door de tuinen van de imkerij is ook zeker aan te raden!

Rederij Tonissen

Het bekendste stukje natuur van het centrum van Nijmegen is de Waal. Met de boten van Rederij Tonissen ontdek je de geheimen van deze rivier. Zo zijn er deze zomer verschillende dagtochten naar Doesburg, Emmerich en Rotterdam. De rederij beschikt ook over een pannenkoekenboot. Lekker smikkelen tijdens een rondvaart langs de Ooypolder naar Millingen.

Het Land van Heerlijkheden

Ietsje verder van het centrum van Nijmegen, maar toch zeker de moeite waard is het Land van Heerlijkheden. Het verhaal van het Land van Maas en Waal begint hier. Een verhaal van kastelen, heren en ridders. Een verhaal van sporen in het landschap, mooie vergezichten en bijzondere dieren en planten. Ga voordat je begint met een wandeling of fietstocht eerst even langs bij het bezoekerscentrum.

Nog niet klaar met Nijmegen? Lees ook onze andere artikelen over Nijmegen:

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:36:36 · Gepubliceerd: 2010-06-02 14:10:34 - 8810