Welterusten Zwolle

De Koperen Hoogte | Redactioneel door

Overnachten in de bruisende Hanzestad

18 juni 2010 Toerisme Zwolle, Overijssel De Hanzestad Zwolle is prachtig! De stad van de Blauwvingers, de Peperbus en de Zwolse balletjes. Ga lekker winkelen, bezoek een mooi museum of neem een duik in de natuur. Na één dagje nog niet genoeg van Zwolle? Blijf dan overnachten. DagjeWeg.NL geeft tips voor elk budget.

Hotels

Op de snelweg richting Zwolle steekt hij fier boven alles uit: hotel De Koperen Hoogte. Deze voormalige watertoren uit 1932 is voorzien van alle luxe. Boven is het genieten van heerlijk eten in het ronddraaiende restaurant La Tour. Geniet daarna met een goedgevulde maag van een luxe hotelkamer met stoomcabine en jacuzzi. Nog meer luxe vind je in Hotel Librije. Het bijbehorende restaurant Librije is één van de enige twee restaurants in Nederland met drie michelinsterren. Ook de hotelsuites ademen pure luxe. Voorzieningen als een regendouche, een rond tweepersoonsbad of een infraroodsauna maken uw Zwolse verblijf hemels. Een iets minder duur, maar niet minder leuk hotel is het Hanze Hotel, midden in het centrum van Zwolle. Het hotel bevindt zich op de fundamenten van de oude toegangspoort naar de Hanzestad Zwolle uit de 12e eeuw. 's Ochtends begin je de dag met een heerlijk ontbijtje en daarna loop je zo de bruisende stad in.

Camping

Een liefhebber van de natuur en lekker buiten zijn? Kies dan voor een overnachting op een camping. Zwolle heeft een groot aanbod! Camping de Agnietenberg is schitterend gelegen in een natuurgebied aan de rand van Zwolle. De ene zijde is omgeven door bosgebied en de andere zijde grenst aan de Agnietenplas en de Overijsselse Vecht. Met de fiets ben je zo in het centrum van Zwolle en 's avond kom je thuis in een oase van rust. Voor watersportfanaten is Camping Jachthaven Terra Nautic een uitstekende bestemming. Deze camping en jachthaven in één bevindt zich aan de Overijsselse Vecht. Een mooie plek om te vissen!

B&B

Zwolle is zeer rijk aan B&B's. Het kleine gerenoveerde pakhuis Kort Jakje in Zwolle biedt onderdak aan twee tot vier gasten. Vanaf het comfortabele tweepersoonsbed zijn de Sassenpoort en de Peperbus te zien. In twee prachtige historische panden bevindt zich B&B Onder de Peperbus. Een kleine kamer met dakterras of een grote kamer met keuken? Genoeg keus! Theetuin Stadsland Bed & Breakfast is een verbouwde boerderij met een prachtige theetuin. Na een dagje Zwolse natuur is het hier genieten van een hapje en een drankje in de tuin en daarna van de mooie B&B. Voor musici: in de zitkamer staat een vleugel.

Bekijk nog meer dagjes uit in Zwolle of vind een leuk dagje uit voor kinderen!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-12-17 15:56:28 · Gepubliceerd: 2010-06-17 12:02:49 - 4425