1

Grootste brand ooit in België onder controle

1500 voetbalvelden natuur verloren

Natuurparken Nieuws door

archief oud artikel 27 april 2011 Natuur Spa, Luik De Nederlandse brandweermannen hadden het afgelopen dagen maar druk met het blussen van natuurbranden. Maar de brandweermannen in België hadden het nog een stukje drukker. Daar is ongeveer duizend hectare natuur van natuurgebied Hoge Venen verbrand. De brandweer noemt het de grootste brand ooit.

Tweede paasdag ontstond er in het Belgische natuurgebied Hoge Venen een natuurbrand. De wind wakkerde het vuur aan en zo werden er steeds nieuwe brandhaarden ontdekt. De brandweer heeft het vuur nu onder controle. Ongeveer duizend hectare is door de vlammen ten onder gegaan. Volgens de brandweer gaat het om de grootste brand die ooit in het natuurgebied in het oosten van België heeft gewoed. De politie onderzoekt nog of het vuur mogelijk is aangestoken.

Hoge Venen

Natuurgebied Hoge Venen is vooral bijzonder door de zeldzame planten die er leven. Het natuurgebied ligt in België en in Duitsland en was ongeveer 4500 hectare groot. Bijna een derde daarvan is door de brand verloren gegaan.

Ongeveer duizend hectare is door de vlammen ten onder gegaan

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 april 2011 - 619

Dit past bij 'Grootste brand ooit in België onder controle'